سیب زمینی کیلویی 60 هزار تومان ارزان می شود!
رکنا اقتصادی: مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: سیب زمینی در هفت استان کشور ذخیره شده است که با توزیع در بازار قیمت این محصول به تعادل میرسد.
به گزارش رکنا، محمدرضا طلایی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: سیب زمینی در هفت استان کشور ذخیره شده است که با توزیع این محصولات در بازار قیمت این محصول به تعادل خواهد رسید.
وی افزود: سازمان تعاون روستایی سیب زمینی با کیفیت مناسب را با قیمت 21 هزار تومان درب سازمان میادین تحویل می دهد و سازمان میادین به قیمت 27 هزار تومان سیب زمینی را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد.
طلایی افزود: در هر استانی که کمبود سیب زمینی حس شود به محض اعلام توسط سازمان میادین به تعاون روستایی استان، حداکثر در بازه زمانی 48 ساعت سازمان تعاون روستایی آمادگی حمل روزانه به میزان 200 تن و بدون محدودیت به کل کشور را دارد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: به مردم ایران اطمینان خاطر می دهیم هیچ محدودیتی در عرضه سیب زمینی وجود ندارد و به دستور وزیر محترم جهاد کشاورزی، سازمان تعاون روستایی ایران ذخایر بسیار خوب و با کیفیت مناسب را در ماه های گذشته انجام داده است.
طلایی در پایان با اشاره به اینکه میزان تولید سیب زمینی امسال بیش از مصرف کشور بوده است گفت: عرضه سیب زمینی تا به تناسب رسیدن قیمت آن در بازار ادامه خواهد داشت و محدودیتی در عرضه آن وجود ندارد.
قیمت هرکیلوگرم سیب زمینی به ۶۰ هزار تومان رسید
بر اساس مشاهدات میدانی قیمت هرکیلوگرم سیب زمینی در سطح شهر تهران تا ۶۰ هزار افزایش یافته و با وجود اینکه این محصول در میادین میوه و تره بار به قیمت ۲۷ هزار تومان عرضه میشود، اما عرضه به اندازهای نیست که نیاز مردم را رفع کند.ت روابط عمومی استانداری قزوین گفت: مرجع رسمی اعلام خبر تعطیلی ادارات و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاهها فقط استانداری قزوین است.
تنظیم بازار داخلی صیفیجات در فصل سرد سال یکی از مشکلات سالهای اخیر وزارت جهاد کشاورزی به ویژه برای محصولاتی مانند سیبزمینی و پیاز است.
به گزارش تسنیم، در فصل سرما، تقاضا برای خرید صیفیجات از عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس افزایش مییابد و این موضوع باعث افزایش صادرات این محصولات و کاهش عرضه آنها در بازار داخلی میشود.
در سال ۱۴۰۱، وزارت جهاد کشاورزی برای متعادل کردن بازار داخلی، با ارسال نامهای صادرات محصولات سیبزمینی، گوجهفرنگی، پیاز و بادمجان را ممنوع اعلام کرد؛ اما با شکایت تجار به دیوان عدالت اداری، این اقدام وزارت جهاد کشاورزی باطل شد.
با توجه به فروش ارزی صیفیجات به کشورهای همسایه، که سود زیادی برای صادرکنندگان دارد، انگیزه تجار برای صادرات این محصولات زیاد است. وزارت جهاد کشاورزی نیز در مواجهه با صادرات بیرویه تصمیم به ذخیره این محصولات مانند سیبزمینی کرده تا در شرایط خاص که بازار به هم میریزد، در بازار داخلی توزیع کند.
با این وجود، بر اساس مشاهدات میدانی، قیمت سیبزمینی در تهران تا هر کیلوگرم ۶۰ هزار تومان افزایش یافته است. هر کیلوگرم از این محصول در محلههای بهار، هفت تیر، میرزای شیرازی و محله بهجتآباد به قیمتهای ۳۷ تا ۶۰ هزار تومان به فروش میرسد و در محلههای فردوس، کاشانی و جنتآباد بین ۳۹ تا ۴۵ هزار تومان است. یک فروشگاه در ستارخان نیز این محصول را ۵۰ هزار تومان به فروش میرساند.
قیمت سیبزمینی در فروشگاههای عرضهکننده این محصولات در فضای مجازی نیز متفاوت است؛ به طوری که از ۲۹ هزار تومان تا ۶۰ هزار تومان این محصول قیمتگذاری شده است. این محصول در فروشگاه دیگری در فضای مجازی که قیمتهای منصفانهتری دارد، برای هر کیلوگرم سیبزمینی درشت ۳۵ هزار تومان و سیبزمینی ریز ۲۹ هزار تومان در نظرگرفته شده است.
نرخ عمدهفروشی سیبزمینی چقدر است؟
قیمت عمدهفروشی هر کیلوگرم سیبزمینی در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران بین ۲۲ تا ۳۸ هزار تومان است. همچنین قیمت هر کیلوگرم سیبزمینی در میادین میوه و ترهبار ۲۷ هزار تومان است که اگر بخواهید این محصول را به صورت آنلاین خریداری کنید، باید ۳۲ هزار تومان پرداخت کنید.
سیب زمینی در برخی از میادن میوه و تره بار نیست.
اما همه میادین میوه و ترهبار شهرداری تهران سیب زمینی برای عرضه ندارند و جایگاههای سیبزمینی در برخی از میادین میوه سطح شهر خالی است.
در چنین شرایطی، با مداخلات در بازار، افزایش عرضه و رسیدن محصولات تولیدی جدید، بازار به تدریج متعادل شده و به آرامش خواهد رسید.
ارسال نظر