رکنا گزارش می دهد؛
سرگردانی کامیونداران ایرانی در مرز ایران و ترکیه / سازمان راهداری کشور کجاست؟
رکنا اقتصادی: هنوز بعد از 4 ماه گرفتاری رانندگان ایرانی در افغانستان حل نشده است که خبر رسیده است تعدادی از کامیونداران ایرانی در مرز ترکیه سرگردان شده اند.
به گزارش رکنا، براساس فیلمی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است، تعدادی کامیونداران ایرانی در مرز مشترک ایران و ترکیه سرگردان شده اند.
کشور ترکیه معافیت مالیاتی سوخت کامیونداران ایرانی هنگام خروج از ایران را لغو کرده است. بنابراین خودروهای تجاری و کامیون های ایرانی هنگام ورود به ترکیه باید به اندازه حجم باک سوخت خودرو، مالیات پرداخت کنند. این اقدام دولت ترکیه موجب سرگردانی تعداد زیادی کامیون ایرانی در مرز ایران و ترکیه شده است.
کامیونداران ایرانی سرگردان در مرز ایران و ترکیه در این خصوص می گویند: ما رانندگان ترانزیت کشور هستیم. هم اکنون 3 روز است که پشت مرزهای ترکیه در مرز نخجوان و مرز ترکیه گیر کردیم. چون کشور ترکیه قانونی را یک شبه اعمال کرده که طبق آن برای هر ماشین ترانزیت ایرانی 1500 دلار جریمه اعمال کرده است. متاسفانه ما 3 روز است که در برف و سرما گرفتار هستیم. هیچ ارگانی و هیچ نهادی به ما پاسخگو نیست. هیچکس به ما نمی گوید که برویم یا برگردیم. هم اکنون در این برف و سرما و گل و لای بدون هیچ امکانات رفاهی مانده ایم. آقای رئیس جمهور، آقای وزیر کشور، مسئولان ترانزیت سازمان راهداری کشور و مسئولان دیگر به ما پاسخ دهند.
کامیونداران ایرانی گرفتار در مرز ایران و ترکیه می گویند: کشور ترکیه معافیت مالیاتی گازوئیل را فقط برای ماشین های ایرانی لغو کرده است. در حال حاضر دستگاه 100 دستگاه ماشین مرز ایران و ترکیه گرفتار هستند. هیچ مسئولی هم جوابگو نیست. مسئولان ترکیه هم می گویند باید مسئولان کشورتان با ما هماهنگ کنند تا این معافیت برداشته شود. ما هم فعلاً بلاتکلیف هستیم. هر ماشین حدود 1000 یورو تا 2000 یورو باید جریمه بدهد. این جریمه هم فقط مختص ماشین های ایرانی است. راننده های ایرانی اینجا در سرما گرفتار هستند و کسی هم جوابگو نیست.
همچنین حسین سلاح ورزی در این خصوص در توییتر نوشت: "به دلیل تصمیم ناگهانی دولت ترکیه و لغو معافیت مالیات سوخت کامیونهای ایرانی، قریب یک هفته است که علاوه بر توقف صادرات و واردات از مرز ترکیه، صدها کامیون و رانندگان آنها بلاتکلیف در سرما گرفتار و سرگردان شدهاند.
ضرورت دارد صرفنظر از اختلافاتی که در مورد سوریه وجود دارد، وزارت خارجه و دستگاه های مربوطه از طریق مذاکره با طرف ترک موضوع را دنبال و چاره جویی کنند."
گفتنی است، همچنین حدود 50 راننده ایرانی که حامل سوخت ترانزیتی عراق به افغانستان (به سفارش شرکت های ایرانی) بودند، از شهریور ماه امسال به دلیل آنچه عدم مطابقت استانداردها اعلام شد، اجازه ورود به خاک افغانستان را برای تخلیه بار پیدا نکردند و حدود 4 ماه است در گمرک اسلام قلعه هرات در شرایط سخت متوقف مانده اند و حالا خبر رسیده است که تعدادی کامیوندار ایرانی نیز در مرز ایران و ترکیه سرگردان هستند. لازم است مسئولان ذی ربط خصوصا سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور نسبت به رفع مشکل رانندگان گرفتار در افغانستان و همچنین رانندگان گرفتار در مرز ایران و ترکیه اقدامات لازم را انجام دهد.
ارسال نظر