معاون راهبری تولید برق حرارتی:
بیش از هشت هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه به دلیل کمبود سوخت از مدار خارج شدهاند
رکنا: با گذشت چند روز از آغاز خاموشیهای برق و ثبت رکوردهای جدید مصرف گاز در بخش خانگی، این پرسش پیش میآید که آخرین وضعیت نیروگاهها برای تأمین برق چگونه است.
به گزارش رکنا، بررسی آخرین وضعیت نیروگاههای تأمینکننده برق کشور نشان میدهد که از نظر ظرفیت تأمین برق ، هیچ کمبودی وجود ندارد، اما آنچه باعث شده با کمبود برق در شبکه مواجه شویم، افزایش مصرف گاز در بخش خانگی است.
این افزایش مصرف که در روزهای اخیر و با شدت یافتن سرمای هوا رکوردهای جدیدی داشته و حتی از ۶۴۱ میلیون مترمکعب در روز نیز فراتر رفته، باعث شده تا گاز کمتری به نیروگاهها برای تأمین برق برسد.
در همین زمینه، معاون راهبری تولید شرکت مدیریت تولید برق حرارتی گفت: گرچه تعدادی از نیروگاهها در تعمیرات دورهای قرار دارند، اما در مجموع نیروگاههای کشور با ظرفیت کامل آماده تولید برق هستند.
ناصر اسکندری افزود: نیروگاهها برای تأمین برق از سه سوخت گاز، گازوئیل و مازوت استفاده میکنند و امیدواریم شرایط به گونهای باشد که حداکثر گاز را دریافت کنیم تا بتوانیم سوخت مایع را ذخیرهسازی کنیم.
اسکندری خاطرنشان کرد: براساس بررسی آماری و به صورت تجمیعی از ابتدای امسال تا ۲۴ آذرماه، ۲.۲ درصد انرژی بیشتری در نیروگاهها تولید شده است.
معاون راهبری تولید برق حرارتی گفت: در مقابل، سوخت معادلی که در نیروگاهها مصرف شده رشدی معادل ۱.۲ درصد داشته است، به این معنا که سوخت مصرفی همزمان با رشد انرژی الکتریکی، رشد نداشته است.
وی ادامه داد: این امر نشان میدهد که نیروگاهها با راندمان بهتری کار کردهاند و امسال بازدهی نیروگاهها بهتر بوده که باعث کاهش مصرف سوخت شده است.
کمک به تولید برق با صرفهجویی در مصرف گاز خانگی
اسکندری درباره ترکیب سوخت مصرفی در نیروگاهها نیز توضیح داد: ترکیب سوخت به گونهای است که بیشترین سهم سوخت برای تولید انرژی الکتریکی، بخش گاز است.
وی یادآور شد: انتظار میرفت مشابه سال گذشته و متناسب با رشد مصرف انرژی الکتریکی، گاز تحویل نیروگاهها شود.
معاون راهبری تولید برق حرارتی خاطرنشان کرد: اما امسال به هر دلیلی، ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز کمتری در نیروگاهها دریافت شد و بنابراین سوخت مایع جایگزین شد.
اسکندری گفت: تقریباً ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع را از طریق دریافت گازوئیل توانستیم جبران کنیم و ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر هم مازوت بیشتر استفاده کردیم.
این مسئول در صنعت برق ادامه داد: به صورت تجمعی از ابتدای سال تاکنون، نزدیک به ۸۸ درصد مازوت بیشتری در نیروگاهها استفاده شده است.
معاون راهبری تولید برق حرارتی با بیان اینکه در شبکه پایداری وجود دارد، خاطرنشان کرد: بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه به دلیل کمبود سوخت از مدار خارج شدهاند.
اسکندری ابراز امیدواری کرد که با صرفهجویی مردم در مصرف گاز، بتوان سوخت بیشتری برای نیروگاهها تأمین کرد تا نیروگاههای تعطیلشده به مدار تولید برق بازگردند.
تلاش صنعت نفت برای تأمین سوخت نیروگاهی
البته باید توجه داشت که وزارت نفت در ماههای گذشته تلاش خود را برای تأمین سوخت نیروگاهی به کار بسته است، بهطوری که به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، در آذر ماه تحویل سوخت نیروگاهی نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد افزایش داشته است.
کرامت ویسکرمی این آمار را ارائه کرده که سطح ذخایر سوخت مایع (نفتگاز و نفت کوره) نیروگاهها در پایان مرداد ماه، یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر کمتر از سال گذشته (۱۴۰۲) بوده است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۳، میزان سوخت تحویلی به نیروگاهها ۴۱ درصد افزایش یافته است.
وی از ثبت رقم بیسابقه توزیع و تحویل بیش از ۷۴ میلیون لیتر سوخت مایع نیروگاهی در روزهای گذشته خبر داده و گفته است: این مقدار بهصورت میانگین در آذر ماه حدود ۷۱ میلیون لیتر بوده که در مقایسه با آذر ماه سال گذشته (۱۴۰۲) ۲۷ درصد رشد یافته است.
بر این اساس، و با توجه به تلاش وزارتخانههای نفت و نیرو برای تأمین سوخت نیروگاهی و تولید برق، به نظر میرسد تکمیل این پازل و گذر از بحران انرژی در فصل سرما نیازمند همراهی هرچه بیشتر مردم در مصرف گاز بخش خانگی است.
این صرفهجویی میتواند با کاهش ۲ درجهای دمای محیط خانه به کاهش ۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز روزانه منجر شود که بخشی از آن برای تولید برق تحویل نیروگاهها خواهد شد.
در بخش برق نیز، کاهش مصرف انرژی الکتریکی بهویژه در ساعات اوج مصرف و رعایت الگوی مصرف سبب خواهد شد تا خاموشیهای ناخواسته به حداقل ممکن برسد.
ارسال نظر