توافقات مثبت وزیر صمت دولت چهاردهم با صاحب بزرگترین معدن طلای جهان
رکنا اقتصادی: نشست مشترک وزیر صنعت معدن و تجارت ایران با همتای ازبکستانی عصر روز پنج شنبه 3 آبان در هتل اسپناس تهران برگزار شد.
به گزارش رکنا، ازبکستان به عنوان اولین دارنده منبع طلا به دنبال توسعه استخراج این فلز گرانبهاست، کیتکو به عنوان یک منبع معتبر در موضوع طلا، بزرگترین معادن طلای جهان را بر اساس میزان تولید بررسی کرد، براساس این بررسی بزرگترین معدن طلای جهان در کشور ازبکستان قرار دارد و با بیش از 2 میلیون اونس طلا در مقام اول و با فاصله بسیار زیاد در رتبه بالاتر از معدن کارلین آمریکا با یک میلیون و 501 اونس طلا قرار دارد.
چالش های اصلی ازبکستان در خصوص استخراج این معادن مربوط به موضوعاتی از جمله، جذب سرمایه گذاری، بوروکراسی اداری، مسائل زیست محیطی، موانع اداری، مشکلات زیرساختی است.
نشست مشترک وزیر صنعت معدن و تجارت ایران با همتای ازبکستانی عصر روز پنج شنبه 3 آبان در هتل اسپناس تهران برگزار شد.
اتابک با اشاره به ظرفیت دو کشور در حوزه معدن گفت: به طور کلی دو کشور در خصوص موضوعات معدنی و صنایع معدنی تصمیاتی گرفتند. ایران پتانسیل های فنی و مهندسی خوبی در حوزه معدن و صنایع معدنی دارد که می تواند به ازبکستان ارائه کند. همچنین در خصوص صنایع فولاد و زمینه های مشترکی که می توانیم برای کالاهای ایرانی داشته باشیم، توافقاتی انجام شد.
طی این جلسه وزیر صمت به مثبت بودن رویکرد تیم ایرانی در خصوص موضوعات مشترک حوزه معدن و صنایع معدنی اشاره کرد و با ابراز خرسندی از توسعه روابط با ازبکستان گفت: امیدوارم میزان مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور، در آیندهای نزدیک به بالای یک میلیارد یورو و در نهایت به بالای 5 میلیارد یورو برسد.
به طور قطع رفع مشکلات زیرساختی و خدمات فنی مهندسی در جلسه مشترکی که وزیر سرمایه گذاری صنعت و تجارت ازبکستان با سید محمد اتابک داشت، با توجه به سرآمد بودن طرف ایرانی در مباحث فنی و مهندسی معدنی، مد نظر طرف ازبک بوده است و طرف ایرانی نیز با آگاهی از این نقطه قوت خود و نیاز ازبکستان برای توسعه در بخش معدن به گسترش ارتباط با این کشور تمایل دارد و این امر را در ابراز امیدواری که وزیر صمت ایران در رشد مبادلات تجاری، 5 میلیارد یورو می توان دید.
به نظر میرسد تیم سید محمد اتابک در خصوص گسترش روابط با ازبکستان و سایر کشورهای منطقه در حوزه معدن به خصوص ارائه خدمات فنی مهندسی به عنوان نقطه قوت طرف ایرانی برنامه مدون و دقیقی دارد.
ارسال نظر