سهمیه بنزین آزاد کارت های سوخت 10 لیتر کم شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی رکنا، طبق بررسی های میدانی خبرنگار رکنا و پیام های مردمی درخصوص سهمیه بنزین ، در یک اقدام جدید و بدون اطلاع، سقف سوختگیری کارت های آزاد پمپ بنزین ها تغییر کرد. این در حالی است که روز چهارشنبه 11 مهر ماه 1403 سقف سوخت گیری کارت های آزاد جایگاه ها در هر نوبت از 40 لیتر به 20 لیتر و سقف سوختگیری کارت های شخصی در هر نوبت از 60 لیتر به 30 لیتر کاهش یافته بود.

بررسی ها نشان می دهد هم اکنون سقف سوختگیری کارت های آزاد پمپ بنزین ها در هر نوبت از 40 لیتر به 30 لیتر و سقف سوختگیری کارت های آزاد شخصی در هر نوبت از 60 لیتر به 50 لیتر کاهش یافته است. یعنی از هر دو کارت  10 لیتر کاهش یافته است.

طبق گزارش تسنیم، این مسئله در تمامی کشور به جز استان‌ های مرزی که شرایط سوخـت‌ گیری در آنها متفاوت است، پیاده‌ سازی شده است.

همچنین سقف سوخت‌گیری با کارت آزاد جایگاه‌ها، 8000 لیتر در شبانه روز بوده که اخیرا کارت‌هایی با سقف 7000 لیتر نیز در جایگاه‌های عرضه، توزیع شده است. تعداد قابل استفاده از هر کارت جایگاه برای سوخت‌گیری در هر شبانه روز 255 بار است و بیش از این تعداد، آن کارت تا ساعت صفر روز بعد، قابل استفاده نخواهد بود.

گفتنی است، طبق اعلام فریدون یاسمی، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه تهران، از ابتدای سال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل 4.5 درصد رشد مصرف بنزین را در استان تهران داشته‌ایم. متوسط مصرف روزانه بنزین در تهران در سال جاری حدود 21 میلیون لیتر در روز بوده؛ برخی روزها این رقم به بیش از 22 میلیون لیتر رسیده و در برخی روزها به 18 میلیون لیتر هم رسیده است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان اینکه "مصرف بنزین خیلی بالاست و خواهشی که از شهروندان داریم این است که باید در مصرف بنزین رعایت کنیم"، گفت: درست است که به تشخیص دولت و مجلس، عرضه بنزین با سوبسید صورت می‌گیرد، اما مردم باید مصرف را بهینه کنند و خیلی از کارهای غیرضروری را می توان بدون تردد خودروی شخصی انجام داد.

* به گزارش رکنا، به نظر می رسد شرکت ملی پخش فرآورده‌ های نفتی به جای استفاده از سیاست تشویقی، سیاست های تنبیهی و سلبی را ترجیح داده است و در حال حاضر مشخص نیست این تغییر جدید چه هدف و مبنایی را دنبال می کند. اگر کاهش سقف سوختگیری روزانه بنزین، در پی کاهش مصرف سوخت اعمال شده است که تغییر چشمگیری در پی نخواهد داشت و تنها تعداد دفعات مراجعه مردم به پمپ بنزین ها را افزایش می دهد. در حالی که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی می تواند با سیاست های تشویقی، مردم را ترغیب به استفاده از کارت سوخت شخصی کند.