دولت سیزدهم در بخش مسکن مسئولانه عمل کرد / تخصیص تسهیلات کم‌ بهره برای دهک‌ های یک تا 4

به گزارش رکنا ، هادی عباسی‌اصل معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری که امروز ۱۲ تیرماه در محل ساختمان دادمان با موضوع ارایه گزارشی از عملکرد بخش مسکن در دولت سیزدهم برگزار شد به تشریح اقدامات انجام شده در این حوزه پرداخت و گفت: دولت سیزدهم در بخش مسکن، مسئولانه وارد شد و عمل کرد. این دولت تلاش کرد تا با نگاه مسئولانه به نیاز متقاضیان مسکن پاسخ بدهد.

معاون مسکن و ساختمان ادامه داد: هم اکنون بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن وارد فرایند ساخت شده و بیش از ۵۰۰ هزار واحد تکمیل شده است که تکمیل واحدها در ماه‌های آینده جهش قابل ملاحظه‌ای خواهد یافت.

عباسی اصل توضیح داد: دولت سیزدهم در رابطه با بخش مسکن ۳ فرصت را در نظر گرفت. فرصت نخست، تامین زمین بود تا قیمت تمام شده کاهش یابد که در این حوزه کارهای مهمی انجام شد و هم‌اکنون شاهد جهش در تامین زمین در محدوه شهرها، شهرک‌ها و سواحل جنوبی هستیم.

وی ادامه داد: فرصت دسترسی به تسهیلات فرصت دومی است که در دولت سیزدهم مدنظر قرار گرفت. بیش از ۳۵۰ همت تسهیلات بانکی توسط بانک‌ها به بخش مسکن اختصاص یافت که باید تقویت شود.

عباسی‌اصل فرصت سوم را دسترسی بر ارزش افزوده عنوان کرد و گفت: در این بخش تلاش شد تا قیمت تمام شده با تامین زمین توسط دولت کاهش یابد و سود سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن نصیب مردم شود.

تسهیلات کم‌بهره برای دهک‌های یک تا ۴ را که توان مالی مناسبی ندارند

وی تخصیص تسهیلات کم‌بهره برای دهک‌های یک تا ۴ را که توان مالی مناسبی ندارند از تمهیدات دولت سیزدهم برشمرد و افزود: نرخ سود از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش یافت. همچنین در تکمیل مسکن مهر دولت سیزدهم بیش از ۱۳۰ هزار واحد را تکمیل کرد و تحویل داد و ۱۱۰ هزار واحد باقیمانده است که بدون پرونده‌های دارای تعارض تا پایان امسال تکمیل خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: چنانچه مسائل بانکی و پرداخت تسهیلات حل شود می‌توان به تامین مسکن در کشور پاسخ مناسب داد.

وی افزایش ۱۰۰ همتی سرمایه بانک مسکن را از موارد در دست پیگیری عنوان کرد و افزود: با متعهد کردن بانک‌ها به پرداخت تسهیلات می‌توان در تکمیل واحدها تسریع بدهیم

عباسی‌اصل در بخش دیگری از صبحت‌های امروز خود در نشست خبری ساختمان دادمان گفت: عرضه زمین در ۸ سال دولت‌های یازدهم و دوازدهم صفر بوده است. این در حالی است که دولت سیزدهم تلاش کرد تا با تمامی ظرفیت‌ها و امکانات برای تامین زمین اقدام کند و در طی این دولت بیش از ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تامین شد که در مقایسه با تمامی دولت‌های قبلی عددی پیشتاز به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد: در شرایطی وزارتخانه را تحویل گرفتیم که برای تامین مسکن راه حلی وجود نداشت. هم اکنون برای مساله مسکن راه حل وجود دارد و راه حل آن نیز در داخل است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه پروسه تولید مسکن پروسه زمان‌بری است و تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌ها باید در این حوزه مشارکت فعال داشته باشند تاکید کرد: سیاست‌های افزایش عرضه زمین، پیگیری ارایه تسهیلات بانکی و دیگر سیاست‌های اتخاذ شده در دولت سیزدهم چرخه تولید مسکن را به حرکت واداشت که امیدواریم در دولت بعدی نیز این سیاست‌ها تداوم داشته باشد.

وی با بیان اینکه در فاصله سال ۱۳۹۲ و طی سه سال بعد از آن افزایش مسکن در کشور رخ نداد توضیح داد: در دولت نهم و دهم با تولید مسکن و اجرای طرح مسکن مهر بخش عمده‌ای از نیاز مردم به مسکن پاسخ داده شده بود که همین دلیل سبب عدم افزایش قیمت طی آن سال‌ها بود. سیاست دو دولت گذشته بر متوقف ساختن ساخت مسکن در کشور بود.

عباسی اصل گفت: سیاست ما در وزارت راه و شهرسازی برای تولید و عرضه مسکن ۶ میلیون واحد مسکونی بود که به دلیل آنکه تعهدی ایجاد نشود این سیاست را مسکوت گذاشته و ۴ میلیون واحد مسکونی نهضت ملی اطلاع رسانی شد. بنابراین با افق تولید و عرضه بیشتر مسکن دولت سیزدهم تلاش کرد تا نیاز متقاضیان به مسکن بی پاسخ نماند.

وی در عین حال همکاری بانک‌ها را یکی از دلایل تکمیل و بهره برداری از واحدهای مسکونی در حال ساخت و سیاست کلان دولت عنوان کرد و گفت: بانک‌های خصوصی باید مسئولیت بیشتری در بخش مسکن متقبل شوند و سازمان امور مالیاتی باید در خصوص بانک‌هایی که در بخش مسکن همکاری مناسبی ندارند برخورد لازم را انجام بدهد.

بیش از ۱۶۸ هزار واحد نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید در حال اجراست

سعید غفوری معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: در حال حاضر عملیات اجرایی ۱۶۸ هزار و ۳۸۹ واحد نهضت ملی در بخش‌های حمایتی آغاز شده است و در کنار آن ساخت ۵۰ هزار واحد دیگر نیز در قالب‌های قراردادهای مشارکتی و خودمالکی در سراسر کشور در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ادامه داد: شرکت عمران شهرهای جدید تکمیل واحدهای مسکن مهر در دولت سیزدهم را در برنامه قرارداد و در این دولت ۶۰ هزار و ۳۴۶ واحد افتتاح و تحویل شد. در این بخش ۱۸ هزار واحد در تعهد شرکت عمران شهرهای جدید باقیمانده است که در برنامه است تا پایان سال تکمیل و تحویل شود.

غفوری توضیح داد: در تکمیل واحدهای مسکنی مهر از منابع صندوق ملی مسکن بهره بردیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در شهرهای جدید بالغ بر ۸ هزار هکتار به استعداد ساخت ۳۳۳ هزار واحد نهضت ملی مسکن تامین شد.

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ادامه داد: در بخش خدمات روبنایی و زیربنایی در شهرهای جدید در طی ۳۳ ماه گذشته ۲۸۱ پروژه با اعتبار ۴ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان افتتاح شد. همچنین عملیات اجرایی ۳۵۱ پروژه خدمات روبنایی و زیربنایی با اعتبار ۱۰ هزار و ۱۰ میلیارد تومان آغاز شده است.

غفوری توضیح داد: در بخش حمل و نقل نیز افتتاح رسمی متروی تهران-پرند با حضور رییس جمهور شهید انجام شد. همچنین تکمیل قطار حومه‌ای گلشهر-مهستان و احداث ایستگاه‌های آن نیز در دولت سیزدهم به اتمام رسید. قطار حومه‌ای اصفهان- بهارستان با ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی نیز در مراحل پایانی قرار دارد. گشایش‌های مناسبی نیز در قطار حومه‌ای مشهد-گلبهار به دست آمده است.

این مقام مسئول همکاری در مکان‌یابی و احداث شهرها و شهرک‌های جدید را از دیگر اقدامات این شرکت در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: مکان‌یابی ۲۷ نقطه ساحلی در کشور در راستای سیاست‌های توسعه دریا محور ابلاغی رهبر انقلاب انجام شد که ۱۴ پهنه در هرمزگان، ۹ پهنه در سیستان و بلوچستان، ۳ پهنه در بوشهر و یک پهنه و شهر جدید در استان خوزستان است.

وی اجرای سیاست‌های دریا محور رهبر انقلاب را در توسعه بلندمدت کشور حائز اهمیت عنوان کرد و افزود: برای این ۲۷ نقطه ساحلی در جنوب کشور ۳۶۲ هزار هکتار زمین تامین شد.

به گفته غفوری، عملیات اجرایی شهر جدید تیس در سیستان و بلوچستان و شهر جدید خلیج فارس در استان هرمزگان وارد عملیات اجرایی شده است و همچنین از این ۲۷ نقطه، طرح جامع ۶ شهر آماده و یک شهر دیگر در حال اتمام است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در طی دولت سیزدهم در شرکت عمران شهرهای جدید احداث ۲۰ شهرک با مساحت ۱۰ هزار هکتار و ۱۳۰ هزار واحد بررسی شده است. همچنین پروانه ایجاد ۳ شهرک خصوصی نیز در همین دولت صادر شد.

تامین ۴۸ هزار هکتار زمین در محدوده شهرها

ارسلان مالکی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن، در این نشست خبری گفت: در نهضت ملی مسکن بالغ بر ۲.۶ میلیون واحد مسکن در حال اجرا و یا تکمیل شده داریم و ۵۶۰ هزار واحد نیز تحویل شده است که کار بسیار بزرگی بود و اگر پیچیدگی تامین زمین نبود می‌توانستیم، آمار بالاتری را ارائه دهیم.

وی در خصوص تامین زمین برای پروژه‌های مسکن نیز توضیح داد: در دولت سیزدهم ۴۸ هزار هکتار زمین در محدوده شهرها تامین شد و این جدای از زمین‌های شهرک‌ها و روستایی است. این در حالی است که تمام مسکن مهری که ساخته شده بود ۵۹۰ هزار واحد بود و حدود ۸ هزار هکتار زمین تامین شده بود.

مالکی افزود: ۱۸ هزار هکتار زمین در مراحل تصویب داریم که این ارقام می‌تواند زمینه‌های ساخت مسکن را متحول کند.

وی توضیح داد: قبل از دولت سیزدهم اقداماتی جدی در زمینه مسکن صورت نگرفته بود؛ چرا که برنامه‌ای جدی‌ وجود نداشت و همین مسئله عقب ماندگی قابل توجهی در حوزه مسکن ایجاد کرده بود.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: با این وجود دولت سیزدهم به رغم پیچیدگی‌های بسیار از تمام ظرفیت‌ها برای تأمین زمین و ساخت مسکن استفاده کرد و اگر مجموع همه زمین‌های تخصیص یافته و ظرفیت بالفعل در اراضی شناسایی شده را در نظر بگیریم، می‌توان بیش از ۳ میلیون واحد مسکن ایجاد کرد که این حاصل اراده وزارت راه و شهرسازی است.

وی با بیان این که اعتبار دولتی برای تأمین زمین تخصیص داده نشده است، گفت: منابع مورد نیاز از محل مولدسازی و منابع داخلی وزارت راه و شهرسازی تخصیص داده شد.

مالکی افزود: بیش از ۵۰ همت شناسایی منابع اتفاق افتاد که بالغ بر ۳۰ همت مولدسازی صورت گرفت و به شکل نقدی و غیر نقدی به پروژه ها تخصیص داده شد.

رشد 100 درصدی صدور پروانه برای نوسازی بافت فرسوده

همچنین محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: بسته تشویقی ۱۹ بندی نوسازی بافت‌های فرسوده به تمامی شهرها ابلاغ شد و نزدیک به ۳۰۰ شهر بسته تشویقی را اجرا کردند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: نوسازی مسکن در بافت فرسوده شهری در دولت سیزدهم عرصه رکوردشکنی و رشدهای فراوانی بود. سهم ساخت و ساز در بافت فرسوده از کل ساخت و سازها از ۱۹ درصد سال ۱۴۰۱ به ۲۲.۵ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان رکوردشکنی‌های دولت سیزدهم در بافت‌های فرسوده توضیح داد: میانگین صدور پروانه در بافت‌های فرسوده در مقایسه با میانگین ۸ سال گذشته حدود ۱۰۰ درصد افزایش یافت. رقم واحدهای نوسازی شده در بافت‌های فرسوده در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۹۶ هزار واحد رسید و رکورد سنوات و دهه‌های گذشته را شکست.

آیینی رکوردشکنی دوم در بافت‌های فرسوده را فرایند نوسازی ۲۹۰ هزار واحد در بافت‌های هدف بازآفرینی شهری عنوان کرد و گفت: بیشترین نوسازی در مقایسه با تمامی سنوات و دولت‌های گذشته در سه سال فعالیت دولت سیزدهم انجام شد. همچنین در دولت سیزدهم حدود ۱۰۴ هزار واحد نوسازی شده به بهره‌برداری رسید که این موضوع جزو رکوردشکنی‌های سوم در این بخش به شمار می‌رود.

به گفته وی در طی دولت سیزدهم در مجموع ۱۰۰ هزار بنای فرسوده و ناپایدار در کشور برچیده شد.

وی تصریح کرد: حاصل این سیاست گذاری‌ها و تلاش‌های انجام شده این است که سهم ساخت‌وساز در بافت فرسوده از ۱۹ درصد سال ۱۴۰۱ به ۲۲.۵ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی محرومیت زدایی در محلات هدف بازآفرینی شهری را از دیگر محورهای این شرکت در دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: در دولت سیزدهم بهسازی معابر خاکی یک هزار و ۱۷۰ محله حاشیه‌ای و سکونتگاه‌های غیر رسمی (محلات کمتر برخوردار) به بهره برداری رسید که در مجموع ۴۸۸ شهر با توزیع قیر به طول بیش از ۲هزار کیلومتر آسفالت معابر خاکی داشته‌اند.

وی ادامه داد: در بخش خدمات زیربنایی و روبنایی در طول دولت سیزدهم ۹۰۰ پروژه به اتمام رسید و مطالبات قبلی در این بخش پرداخت شد که شامل تحویل ۳۱ مدرسه، ۳۲ درمانگاه،۷ کلانتری،۲۴ مجموعه ورزشی و دیگر پروژه‌ها است.

آیینی اظهار امیدواری کرد در دولت چهاردهم برنامه‌های پایه گذاری شده در دولت سیزدهم تداوم یابد.

ساخت ۵ بیمارستان با ظرفیت ۹۷۱ تخت در دولت سیزدهم

علی نبیان، مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی، در ادامه این نشست خبری گفت: سازمان مجری، به عنوان بازوی اجرایی دولت پروژه‌های ساختمانی مربوط به دولت و مردم را اجرا می‌کند که از مهم‌ترین این پروژه‌ها می‌توان به ساخت ۵ بیمارستان در دولت سیزدهم با ظرفیت ۹۷۱ تخت اشاره کرد که تحویل وزارت بهداشت و درمان شده است.

وی افزود: علاوه بر این وظیفه اجرای پروژه‌های دیگر نیز بر عهده سازمان مجری بود که از میان آن‌ها می‌توان به ۷ بلوک مسکونی برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ساخت خانه سازمانی پزشکان برای وزارت بهداشت اشاره کرد.  

نبیان ادامه داد: همچنین فاز یک ورزشگاه شهرستان بناب در سال گذشته تحویل داده شد و پروژه ورزشگاه خرم آباد نیز در مراحل نهایی قرار دارد.

وی در خصوص برنامه‌های سال ۱۴۰۳ این سازمان نیز توضیح داد: فاز دوم ضلع شرقی حرم مطهر حضرت معصومه(س) تا پایان سال تکمیل خواهد شد.

مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات عمومی و دولتی گفت: بیمارستان ۲۰۰ تختی کرج به نام سیدالشهدا، بیمارستان ۱۶۰ تختی بوشهر، بیمارستان رشت که پیشرفت بالای ۸۸ درصد را دارد، بیمارستان ساری که تا ۴ ماه آینده به اتمام می‌رسد، بیمارستان تالش و بیمارستان لنگرود از دیگر پروژه‌های مربوط به سال ۱۴۰۳ است.

مدیرعامل سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات عمومی و دولتی ادامه داد: همچنین فاز دوم ورزشگاه بناب که پیشرفت ۸۸ درصدی دارد و تا پایان سال تکمیل می‌شود یکی دیگر از پروژه‌های سال ۱۴۰۳ است.

نبیان با اشاره به این که یکی از دغدغه‌های دولت سیزدهم این بود که زیرساخت‌های مورد نیاز را برای شهرهای جدید و طرح‌های جدید مسکن ایجاد شود، افزود: مقدمات احداث ۳ بیمارستان برای شهرهای پرند، سهند و بهارستان مقدماتش فراهم شده است و و به زوری کلنگ زنی این بیمارستان‌ها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در راستای زیرساخت‌هایی که نیاز است در اجرای طرح‌های مسکن تامین شود نیز تفاهمی بین سازمان مجری و سازمان ملی زمین و مسکن ایجاد شده تا در آینده بتوان زیرساخت‌های مورد نیاز طرح‌های مسکن را با سرعت بیشتری تأسیس کرد.

کدخبر: 1014420 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟