تا پایان سال تعمیرات دارالفنون به پایان می رسد / در حال برنامه ریزی برای آزاد شدن بازدید عموم از دارالفنون هستیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، چند ماه پیش، خبرگزاری رکنا در خصوص عدم توجه سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به موضوع نگهداشت مدرسه تاریخی دارالفنون گزارشی را منتشر کرد که در آن نشان داده می شد که این مدرسه حال و روز خوبی ندارد و به نظر می رسد مرمت آن مورد بی توجهی آموزش و پرورش قرار گرفته است.

میراث فرهنگی: مرمت دارالفنون به بیش از 1000 میلیارد تومان بودجه نیاز دارد که در توان آموزش و پرورش نیست

همچنین طی پیگیری های خبرنگار رکنا در خصوص رسیدگی به این مدرسه تاریخی، شهاب طلایی، مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیای بناهای تاریخی در این خصوص گفته بود که طبق برآورد کارشناسی، مرمت دارالفنون بیش از 1000 میلیارد هزینه نیاز دارد.

او تاکید کرده بود که رسیدگی به این بناهای تاریخی، نه در اولویت وزارت آموزش و پرورش است و نه این وزارتخانه می تواند مدارس تاریخی سراسر کشور را ساماندهی کند.

حال این موضوع را بعد از رفت و برگشت ها بین وزارتخانه های آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مجددا از علی فرهادی ، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش پیگیری کردیم که ببینیم برنامه برای مرمت این مدرسه تاریخی به کجا می رسد.

در گفت و گو با رکنا در خصوص آخرین اخبار از مرمت مدرسه تاریخی دارالفنون گفت: این مدرسه تاریخی، روزگاری اوضاعی بدتر از این را داشت؛ ولی الان تا حدودی در مسیر مرمت و تعمیرات اصلی قرار گرفته است.

تا پایان سال مرمت دارالفنون تمام می شود

وی در ادامه افزود: برنامه های مختلفی برای مرمت دارالفنون داریم؛ از جمله اینها می توان به ایجاد «موزه علوم» اشاره کرد. باید به این نکته توجه داشت که ساختمان های قدیمی، به علت شکنندگی که دارند، دائما می بایست فعالیت های عمرانی و مرمتی در آنها انجام شود. در دستور کار داریم که حداکثر تا پایان سال، تعمیرات دارالفنون تمام شود. من نیز به عنوان معاون توسعه منابع به این موضوع ورود کرده ام و اگر اعتباری نیاز باشد، برای این مهم تخصیص خواهیم داد. ما معتقدیم دارالفنون از ستاره های درخشان آسمان علم آموزی در آموزش و پرورش و یادگار شهید امیرکبیر است و تلاش می کنیم.

بازدید برای عموم از دارالفنون آزاد می شود

فرهادی با اشاره اعتقاد آموزش و پرورش بر این است که می بایست دانش آموزان با پیشینه دارالفنون آشنا شوند، گفت: از سویی دیگر در حال برنامه ریزی هستیم تا بازدید از این مدرسه برای عموم نیز آزاد شود. 

آموزش و پرورش: مشکلی برای تامین بودجه مرمت دارالفنون نداریم

وی در پاسخ به اینکه بودجه مرمت این مدرسه به چه شکل تامین می شود؟ تاکید کرد: بودجه را از طریق بودجه ای که برای سازمان نوسازی مدارس تحت عنوان بودجه تعمیر و تجهیز مدارس در نظر می گیریم استفاده خواهیم کرد تا مرمت دارالفنون را به سرعت انجام دهیم. همچنین مانعی برای حضور خیّران جهت مشارکت در مرمت وجود ندارد و ما استقبال می کنیم؛ ولی به طور کلی مشکلی برای تامین بودجه مرمت نداریم.

فرهادی در پایان در پاسخ به اینکه بعد از مرمت دارالفنون، کاربری آن به چه شکل خواهدبود؟ گفت: آنجا قطعا نمی تواند کاربری مدرسه فعال داشته باشد، چراکه ساختمان آن بسیار قدیمی است و نگهداشت آن برای چنین کاربری دشوار است؛ ولی از دارالفنون به عنوان محلی برای برگزاری جلسات محدود، بازدید عموم و موزه علوم می توان استفاده کرد.

وبگردی