فناوری نانویی ایرانی چگونه به خدمت تصفیه "فاضلاب خانگی" در آمده است؟
اجتماعی رکنا،"آب خاکستری" آب استفاده شدهای است که برخلاف آب سیاه (فاضلاب توالت) به راحتی قابل بازیافت و استفاده مجدد است. یکی از روشهای تصفیه آب خاکستری، استفاده از "غشاهای نانویی" است که در این فناوری آب خاکستری به صورت هیبریدی تصفیه و گندزدایی میشود.
رکنا،" آب خاکستری " آب استفاده شدهای است که برخلاف آب سیاه (فاضلاب توالت) به راحتی قابل بازیافت و استفاده مجدد است.
آب سینک، پساب حمام و ماشین ظرفشویی و لباسشویی آبهای خاکستریاند که پس از طی مراحل کوتاه و ساده قابل استفاده در آبیاری باغات، شستشو و فلاش تانک توالت هستند.
استفاده مجدد از آب خاکستری در واقع صرفهجویی در آب تصفیه شده است چرا که بدون استفاده از آب شیرین میتوان نیازهای روزمره را رفع کرد. به جای استفاده از آب آشامیدنی در باغ از آبی استفاده میشود که معمولاً در فاضلاب رهاسازی میشود.
آب خاکستری " تنها در خانهها تولید نمیشوند، بخشی از پسابهای کارگاههای قالیشویی، کارواشها و سنگبریها نیز آب خاکستری است چراکه این پسابها آلوده به موادی هستند که به سادگی قابل تصفیه بوده و میتوان از آن دوباره استفاده کرد.
یکی از راههای کاهش مصرف آب شیرین و جلوگیری از بروز فاجعه در آینده، تصفیه آب خاکستری و استفاده مجدد از آن است. این آبِ خاکستری قابل تصفیه بوده و پس از تصفیه آن میتوان از این آب در آبیاری باغچهها استفاده کرد.
برخلاف کشورهایی نظیر ایران که از آب آشامیدنی برای آبیاری مزارع استفاده میشود در کشورهای توسعهیافته معمولاً از آب خاکستری برای آبیاری مزارع استفاده میشود. استفاده مجدد از آب خاکستری در نواحی خشک و نیمهخشکی مانند ایران دارای فواید متعددی بوده اما معایبی را نیز به همراه خواهد داشت.
مزایای این روش کاهش تقاضای آب، کاهش بارهای آلی و هیدرولیکی در سیستم فاضلاب شهری، کاهش هزینههای قبوض آب، پرکردن سفرههای زیرزمینی و کمک به چرخه سالم آب و حفاظت از اکوسیستمهای آبزیان است.
ارسال نظر