در گفتگو با رکنا مطرح شد:
جای خالی دست ساخته های بومی در بازارچه صنایع دستی ایذه
رکنا: برخی از هنرمندان صنایع دستی ایذه در تماس با رکنا از نبود یک بازارچه صنایع دستی تخصصی در این شهرستان گلایه مند هستند.
به گزارش رکنا از خوزستان، نبود یک بازارچه تخصصی برای عرضه و فروش محصولات صنایع دستی در شهر ایذه باعث شده است تا برخی از هنرمندان این حوزه نتوانند محصولات و دست ساخته های خود را به خوبی معرفی و به فروش برسانند.
این هنرمندان با اشاره به ایجاد بازارچه ای تحت عنوان بازارچه صنایع دستی در ایذه می گویند: یک بازارچه ای به اسم بازارچه صنایع دستی در ایذه راه اندازی شده است که نحوه تخصیص غرفه های آن هنوز به روشنی معلوم نشده و به جز یکی دو مورد، بسیاری از صنایع و آثاری که در این مجموعه دیده می شوند، از تولیدات داخلی ایذه نبوده و از مناطق دیگری مانند دزفول، اصفهان و دیگر شهرها خریداری و در این بازارچه به فروش می رسند.
یکی از این افراد می گوید: این بازارچه بیشتر جنبه تبلیغاتی برای مدیران شهرداری و شورای شهر دارد و با نیم نگاهی به آثار و لوازم عرضه شده در این بازارچه می توان پی برد که نه تنها این آثار بومی نیستند، بلکه بسیاری از آنها اصلا جزو صنایع دستی محسوب نمی شوند. چگونه یک بازارچه با نام صنایع دستی ایجاد می شود ولی به ندرت می توان اثری با اصالت در این بازارچه پیدا کرد تا بتواند باعث آبروداری هنر بومی یک شهر شود!
در همین خصوص یک کارشناس صنایع دستی به رکنا گفت: با توجه به از سر گیری دوباره پرونده ثبت جهانی ایذه و اهمیت بومی بودن آثار و صنایع دستی عرضه شده در این بازارچه برای ارزیابان و کارشناسان ثبت جهانی ، نیاز است تا روند ارائه صنایع دستی غیر بومی در این بازارچه مورد تجدید نظر جدی قرار بگیرد. موضوعی که یکی از امتیازات مثبت در پرونده ثبت جهانی ایذه به شمار می رود.
او افزود: برخی از مدیران به جای سپردن کار به متخصصین، با دخالت های غیر اصولی باعث ضربه زدن به حوزه های تخصصی مثل صنایع دستی می شوند. پرونده شهر ملی ایذه در حوزه گلیم بافی در حال تکمیل شدن است و باید بزودی از این هنر خود دفاع کند، اگر فردا کارشناسان وزارتخانه پرسیدند که چند هنرمند گلیم باف و چه تعداد مدرس در این بازارچه مشغول به کار هستند، ما چه پاسخی خواهیم داشت.
ارسال نظر