نایب رییس اتحادیه کافی شاپ های تهران در گفتگو با رکنا؛
6 هزار کافه در استان تهران فعالیت می کند/ تاکنون به 2 هزار و 300 کافه دار متخلف اخطار داده شده است
رکنا: نایب رییس اتحادیه کافی شاپ های تهران گفت: پیش از شیوع بیماری کرونا نزدیک به 3 هزار کافه در سطح استان تهران فعالیت می کرد که این رقم اکنون به 6 هزار کافه رسیده است.
علی زعفری، رییس شورای سیاستگذاری دهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته در گفتگو با خبرنگار رکنا بیان کرد: زمان نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته 16 الی 19 شهریور ماه است که با نمایشگاه شیرینی و شکلات همزمان خواهد بود.
وی افزود: امسال 165 شرکت کننده در این نمایشگاه حضور پیدا خواهند کرد و با توجه به اینکه فعالیت اغلب آنها در حد استانداردهای بین المللی است قطعا تا سالهای آینده تبدیل به رقبای قدرتمندی برای شرکت های تولید قهوه در منطقه خواهند شد.
نایب رییس اتحادیه آبمیوه بستنی و کافی شاپ تهران با اشاره به اینکه در طول یک دهه اخیر رشد خوبی در حوزه کافه داری داشتیم و حضور مردم در کافه ها در سالهای اخیر جدی شد، تاکید کرد: متاسفانه شیوع بیماری کرونا خیلی به صنعت ما آسیب زد و کافه هایی که تازه کار بودند بیشتر در این حوزه دچار آسیب شدند.
زعفری ادامه داد: اما بعد از کنترل بیماری کرونا این کسب و کار روند صعودی داشته است و به جرات می توان گفت که اکنون تعداد کافه ها در استان تهران به بیش از 6 هزار عدد می رسد در حالیکه این میزان قبل از کرونا نزدیک به 3 هزار مورد بود.
رییس شورای سیاستگذاری دهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته اضافه کرد: اکنون کافه گردی تبدیل به یک فرهنگ و تفریح شده است و خانواده ها هم به کافه می روند و می توانند در یک فضای مناسب با هزینه کم زمانی را در کنار خانواده باشند.
مسوولان تصور می کنند کافه داری 33 درصد سود دارد
وی تصریح کرد: متاسفانه مسوولان همراهی و همکاری خوبی با مجموعه کافه داران ندارند و چندین بار از طریق اتحادیه جلساتی را با مسوولان امر برگزار کردیم اما همچنان تاکید دارند که کافه داران 33 درصد سود دارند اما به این مساله توجه نمی کنند که یک کافه نسبت به هزینه جاری و سود و حتی نیروی کار، سود مناسبی ندارد.
زعفری یادآور شد: این مساله اگر ادامه داشته باشد می تواند باعث کم رونق شدن کافه داری در کشور و به ویژه تهران شود و ما از مسوولان اداره مالیات انتظار داریم که قدری در این مورد با در نظر گرفتن جوانب بیشتری اقدام کنند.
رییس شورای سیاستگذاری دهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته با اشاره به اینکه کافه دارها به قوانین کشور پایبند هستند، افزود: متاسفانه در مقوله حجاب که یکی از ارزش های جاری ما است کافه داران ما بین دوراهی ماندند و ما تقاضا داریم که مسوولان قدری با صبر و بردباری با این مساله برخورد کنند.
وی عنوان کرد: قبلا مردم آشنایی چندانی با انواع قهوه نداشتند اما اکنون شاهد این هستیم که مخاطبان ما حتی در مورد جزیی ترین ذائقه های خود پیش از سفارش صحبت می کنند تا طعم مورد نظر را از باریستاها دریافت کنند.
زعفری تاکید داشت: در بحث تولید محتوا و فرهنگسازی سرو قهوه نیز سعی همکاران ما این بوده که تولیدات مناسبی داشته باشند و ارتباط نزدیکی بین تولیدکننده و کسی که صاحب دانش هست به وجود آمده است.
به دو هزار واحد متخلف اخطار داده ایم
رییس شورای سیاستگذاری دهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته اضافه کرد: تصور مردم پیش از این در مورد قهوه این بود که قهوه یک نوشیدنی تلخ است اما با شناختن ذائقه های مختلف و انواع مختلف قهوه سعی شد تا ذایقه ایرانی شناخته شود.
وی ادامه داد: مشکلاتی نیز از بابت ایجاد فضاهای مختص فروش قهوه داریم که متاسفانه در سالهای اخیر هر دکه و فروشگاهی به این مساله ورود کرده است و پیگیر این هستیم که هر فروشگاهی که مجوزات لازم را ندارد حتما برای کسب مجوز اقدام کند و در این رابطه نزدیک به 2 هزار و 300 اخطار برای این واحدهای متخلف در استان تهران صادر شده است.
زعفری تصریح کرد: کافه های سیار بسیار برای مردم جذاب و نوستالژیک است اما متاسفانه به دلیل ایجاد ترافیک و یا برخی از محدودیت های شهری این امکان در سالهای اخیر قدری محدودتر شده است و این در حالیست که استقبال مردم از این نوع بسیار بیشتر است.
بسیاری از کافه داران ظرف ها را خودشان تمیز می کنند
رییس شورای سیاستگذاری دهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته تاکید کرد: قدمت کافه داری در ایران به 500 سال پیش برمی گردد و با نام قهوه خانه مکان هایی تشکیل می شد و اقشار خاصی نیز در این مناطق حضور پیدا می کردند اما کافه داری از اوایل دهه 60 در ایران شکل گرفت اما بازهم مردم زیاد به کافه ها نمی رفتند.
وی با اشاره به مشکلات این حوزه تاکید کرد: متاسفانه برخی از تبلیغات انجام یافته به غلط نشان می دهد که هرکس از بیرون به یک کافه دار نگاه کند تصور می کند که فرد بسیار متمولی است که کارمندان بسیاری دارد درحالی که بسیاری از کافه داران ما ظرف های کافه را خودشان تمیز می کنند..
رییس شورای سیاستگذاری دهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته گفت: صنعتی که در آن کافه داری که ماهی 40 میلیون اجاره می دهد به یکباره هزینه های جاری او نیز دو یا سه برابر می شود قطعا این صنعت در مسیر درست اقتصادی قرار نمی گیرد.
ارسال نظر