آدرس یک شکم گردی جذاب در تهران/ یک روز بهاری در خیابان سی تیر +عکس

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، اینجا ویترینی از تلفیق سنت و مدرنیته در قلب تهران است، یک طرف خیابان کلبه های چوبی با غذاهای سنتی و فست فود و طرف دیگر خیابان ساختمان موزه ملی با سنگفرشی زیبا و سرسخت برای پیمایشی کوتاه در خیابانی که برای پایان قوام السلطنه نامگذاری شده است.

گذر فرهنگی سی تیر  از سمت خیابان امام خمینی شروع می‌شود و تا تقاطع خیابان جمهوری و میرزا کوچک‌خان ادامه دارد، اما بخش شکم گردی تنها در بخش کوچک و ابتدایی این خیابان قرار دارد. نام این خیابان، اوایل مریض خانه بود به دلیل وجود مریض‌خانه‌ای در این خیابان بعدها به دلیل محل سکونت قوام السلطنه تا چندی قوام السلطنه نام داشت.

بعد از مدتی در سال ۱۳۳۱ به دستور آیت‌الله کاشانی برای سرنگونی قوام مردم به خیابان‌ها ریختند و از آن موقع به بعد این خیابان را سی تیر نام گذاری کردند. در اوایل سال ۱۳۹۵ این خیابان به صورت چشم نوازی، سنگ فرش شد تا علاوه بر ساماندهی به میدان مشتق و سردر باغ ملی، به یک پیاده راه فرهنگی تبدیل شود. اما به مرور با مستقر و ثابت شدن ون‌ها و کامیون‌های رنگارنگ و زیبایی که به اغذیه فروشی تبدیل شده بودند، این خیابان جانی دوباره گرفت و امروزه خیابان سی‌تیر علاوه بر نوستالژی بودنش به یکی از خوشمزه‌ترین خیابان‌های تهران تبدیل شده است.

آدرس شکم گردی جذاب در تهران

اما تنها غذا فروشی های خیابان سی تیر باعث جذب افراد نمی‌شود، بلکه در روزها و مناسبت‌های خاص مراسم‌هایی نیز برگزار می‌شود. بهتر است بدانید خیابان سی تیر به دلیل وجود چندین اثر تاریخی مانند آتشکده آدریان، موزه ملی، موزه آبگینه و بنیاد فارابی (خانه قوام السلطنه)، مدرسه فیروز بهرام و کلیسای حضرت مریم به خیابان ادیان نیز معروف شده است.

در تقاطع خیابان سی تیر و جمهوری درب چوبی وجود دارد که متعلق به آتشکده آدریان زرتشتیان است. این بنا با قدمت ۱۰۰ ساله شما را به دیدن این مکان دعوت می‌کند. فراموش نکنید درب آتشگاه در روز‌های دوشنبه تا چهارشنبه به روی گردشگران باز است.
در روبه‌‌روی درب این آتشکده می‌توانید از اولین کلیسای جامع ارامنه در تهران بازدید کنید. در امتداد خیابان سی تیر می‌توانید از خانه‌ای زیبا دیدن کنید که با معماری ایرانی - اروپایی، زمانی محل سکونت قوام السلطته بوده و در یک دوره زمانی محل استفرار سفارت مصر بوده است اما سرانجام در سال ۱۳۵۵ به عنوان موزه سفال و آبگینه، خواستگاه آثار نفیسی شد.

با پایین آمدن خیابان سی تیر و نزدیک شدن به خیابان امام خمینی در کوچه ای به نام سیمی ، درب آبی رنگی توجه شما را جلب می‌کند که روی آن نوشته شده کنیسا حکیم. اگرچه این مکان در حال حاظر امکان بازدید ندارد اما نشانه ای از تاریخ پربار این خیابان است. در ابتدای خیابان سی تیر ساختمانی با آجرهای قرمز خود نمایی می‌کند این مکان برای مدتی محدودی کتابخانه ملی بود که امروز به موزه ملی علوم و فناوری تغییر کاربری داده است. در نزدیکی این ساختمان طاقی بلند قرار گرفته که قدمت آن به سال ۱۳۱۲ بر می‌گردد این طاق آجری زیبا مربوط به موزه ایران باستان است که گنجینه ای از آثار با ارزشی را در خود داده است ک بازدید از آن خالی از لطف نیست.

زمان مناسب برای بازدید از خیابان سی تیر تهران

در هر موقع از سال می‌توانید از این پیاده راه خوشمزه بازدید کنید؛ به یاد داشته باشید اگر قصد بازدید از آثار تاریخی که در این خیابان قرار گرفته را دارید بهتر است آن را به شب موکول نکنید، زیرا زمان کاری موزه‌ها تا ساعت ۵ عصر است. اما غرفه‌های غذایی از ساعت ۱۲ ظهر تا ۱ بامداد پذیرای گردشگران و توریست‌های این خیابان هستند.

هزینه و زمان پیشنهادی بازدید از خیابان سی تیر تهران

بازدید از خیابان سی تیر رایگان است. اگر بخواهید از موزه و آثار تاریخی زیبایی که در این خیابان قرار گرفته دیدن کنید، بهتر است یک نصف روز خود را به آن اختصاص دهید. اما اگر تنها قصد پیاده‌روی و لذت بردن از زیبایی‌های خیابان سی تیر را دارید، پیشنهاد می‌کنیم شب هنگام به این خیابان بروید تا متوجه میزان جذابیت و زنده‌بودن این خیابان شوید. با راهنمای سفر به تهران می‌توانید جاذبه‌های نزدیک به این خیابان را دریابید.