وزیر بهداشت : بسیاری از کشورهای منطقه خواهان داروهای ایرانی هستند
رکنا: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ظرفیتهای صادرات دارو به دیگر کشورها اشاره کرد و افزود: باید به صادرات در این حوزه توجه شود زیرا بسیاری از کشورهای منطقه خواهان داروهای ایرانی هستند.
به گزارش رکنا به نقل از از وبدا، بهرام عین اللهی در نشست هماندیشی با فعالان حوزه دارو، تشکلها و صاحبان صنایع دارویی کشور با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «مهار تورم و رشد تولید»، افزود: این موضوع تکلیف ما را سنگینتر میکند و باید بتوانیم این شعار را به نحو احسن اجرایی کنیم و سرلوحه برنامههای خود قرار دهیم.
وی اظهار داشت: در همه شاخصهای حوزه سلامت به جز شاخص مصرف سیگار از کشورهای مدیترانه شرقی جلوتر هستیم که با همکاری نمایندگان مجلس، مالیات سیگار هم به تصویب رسیده است. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که ۱۳ درصد مرگ و میرها بر اثر مصرف سیگار روی میدهد و باید به این موضوع ویژه توجه شود.
عین اللهی ادامه داد: در ۴۴ سال گذشته با وجود مشکلات بسیار و فراز و نشیبهای گوناگون در شاخصهای حوزه سلامت پیشرفتهای چشمگیری داشتهایم که از آن جمله میتوان به وجود ۶۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، ۲۲ هزار عضو هیأت علمی و ۲۷۰ هزار دانشجو اشاره کرد که بسیار ارزشمند و افتخارآفرین است.
نظام دارویی کشور تاریخ پر افتخاری دارد
وزیر بهداشت، درمان آموزش پزشکی با اشاره به اینکه نظام دارویی کشور تاریخ پر افتخاری دارد، تصریح کرد: این افتخارات توسط داروسازان ایرانی رقم خورده که نتیجه آن تولید ۹۹ درصدی نیازهای دارویی کشور در داخل است.
عین اللهی به سهم ۶۰ درصدی بخش خصوصی در حوزه تولید دارو اشاره کرد و گفت: از همکاران سازمان غذا و دارو میخواهم که برای رفع مشکلات و موانع حوزه دارو، ارتباطات بیشتر و مؤثرتری با تولیدکنندگان این حوزه داشته باشند.
وزیر بهداشت درباره اولویتهای مورد نظر در نظام دارویی کشور گفت: تولید دارو باید حمایت و تقویت شود زیرا ظرفیت تولید این کالا در کشور با وجود دانشمندان بزرگ، بیش از این است همچنین نوسازی این صنعت باید با همکاری وزارت صمت مورد توجه قرار گیرد و تسهیلات گمرکی از جمله کاهش عوارض گمرکی و توزیع عادلانه دارو نیز اولویت یابد.
پیگیری پوشش کامل دارویی در بیمهها
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: اقدام مهم دیگری که در وزارت بهداشت در حال پیگیری است، پوشش کامل دارویی در بیمهها با هدف کاهش پرداختی از جیب مردم است.
عین اللهی به حوزه تجهیزات پزشکی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی تولید شدهاند و بسیاری از تجهیزات پزشکی موجود در بیمارستانها تولید داخل کشور هستند.
در این نشست داروسازان و صاحبان صنایع دارویی، دغدغهها و دیدگاههای خود را بیان کردند همچنین در پایان مراسم از شماری از داروسازان برتر کشور تقدیر شد.
ارسال نظر