هشداری تازه درباره تداوم روند فعلی گرمایش زمین

به گزارش رکنابه نقل از ایسنا، بی بی سی نوشت: داده های این مطالعه در نشریه «لنست؛ سلامت سیاره» منتشر شده است.

به گفته کارشناسان، این پیش‌بینیِ آماری حدودا ۶۰ برابر ارقام فعلی و خیلی بیش از پیش‌بینی‌ها بر اساس سناریوهای مشابه در سایر مناطق جهان است. با این حال این گزارش که از جمله با کمک کارشناسان در «دانشگاه بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن» انجام شده، می‌گوید که اگر میزان گرمایش زمین در حد دو درجه بماند، امکان جلوگیری از ۸۰ درصد مرگ و میرها بر اثر گرمای شدید وجود دارد.

منظور از این رقم، افزایش دو درجه‌ای میانگین دمای زمین نسبت به شروع عصر صنعتی است. دمای زمین از زمان شروع ثبت رکوردها ۱.۱ درجه افزایش یافته است.

این یافته‌ها در حالی منتشر می‌شود که کنفرانس بعدی اقلیمی سازمان ملل در ماه نوامبر در دوبی برگزار خواهد شد.

شمال آفریقا و خاورمیانه یکی از مناطق آسیب پذیر جهان در برابر تغییر اقلیم هستند و دانشمندان هشدار می‌دهند که افزایش دما تا پایان قرن بسیاری مناطق آن را غیرقابل سکونت خواهد کرد.

نویسندگان این گزارش می‌گویند که هم اکنون نیازی بسیار فوری برای توافق جهانی بر سر سیاست‌های تخفیف و تطبیق با تغییر اقلیم وجود دارد تا از بدترین عوارض گرمایش جلوگیری شود.

"شاکور حاجت"، نویسنده اصلی این مقاله و استاد «بهداشت محیطی» در دانشگاه بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن گفت: براساس مطالعه ما گرمایش زمین باید در حد دو درجه سانتیگراد مهار شود تا بتوانیم از آثار فاجعه‌بار آن برای سلامتی بشر پرهیز کنیم. حتی با اقدامات بیشتر، برخی کشورهای منطقه باید راه‌هایی غیر از نصب کولر برای حفاظت از شهروندان خود در برابر گرمای شدید پیدا کنند.

در این زمینه تقویت سیستم‌های بهداشتی و هماهنگی بهتر میان کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه در رسیدگی به عوارض بهداشتی تغییر اقلیم، نقش کلیدی خواهد داشت. با نزدیک شدن زمان برگزاری کنفرانس کوپ ۲۸، باید درباره چگونگی راه‌های بهتر همکاری میان کشورهای منطقه برای تقویت تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم بحث کنیم.

سال گذشته هم مطالعه‌ای توسط بخش مطالعات شیمی موسسه «ماکس پلانک» آلمان نشان داد که منطقه خاورمیانه و شرق مدیترانه به یک نقطه حاد از نظر تغییر اقلیم بدل شده است به طوری که میزان رشد دمای میانگین آن در سال‌های اخیر تقریبا دو برابر میانگین جهانی است.

براساس آن مطالعه، کشورهای این منطقه که جمعیت آن از ۴۰۰ میلیون نفر بیشتر است از سال ۱۹۸۱ به بعد هر دهه ۰.۴۵ درجه سانتیگراد گرمتر شده‌اند. میانگین رشد دما در این مدت در جهان در هر دهه ۰.۲۷ درجه بوده است.