میانگین سرانه فضای آموزشی دانش آموزان حاشیه مشهد فقط 1متر است /افزایش تراکم کلاس ها با دانش آموزان اتباع و مهاجرت معکوس

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، تراکم بالای کلاس های درس و کمبود سرانه فیزیکی مدارس موضوعاتی هستند که بر میزان بهره بردن دانش آموزان از مباحث درسی و همچنین، بر مدیریت و اداره کلاس معلم و پس از آن ارائه مطالب درسی بسیار تاثیر گذار هستند. عدم برطرف شدن این موارد، چیزی جز افت کیفیت آموزشی و در نهایت خروجی ناکارآمد از مدارس در پی نخواهند داشت.

5 هزار مدرسه خیرساز در مشهد وجود دارد

محمد رنجبر، مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان خراسان رضوی در گفت و گو با رکنا با اشاره به اینکه از زمانی که مجمع خیرین مدرسه ساز شکل گرفته است تا کنون، حدود 5 هزار پروژه با حدود 25 هزار کلاس درسی در این استان به صورت مردمی و مشارکتی در استان احداث شده است، گفت: در سال 1400، 194 پروژه با 700 کلاس درس مردمی و مشارکتی در استان به بهره برداری رسید که این فضاها 82 هزار متر مربع زیربنا داشتند. 

وی در ادامه افزود: در شش ماهه نخست امسال، 153 پروژه با 585 کلاس در استان تامین شد که به طور کلی 45 هزار مترمربع زیربنا داشتند و قطعا این رقم تا آخر سال افزایش زیادی خواهد یافت.

دانش آموزان حاشیه مشهد، فقط 1 متر فضای آموزشی دارند

رنجبر در ادامه با اشاره به اینکه به طور کلی در استان خراسان رضوی، سرانه فضای آموزشی، یک متر از سرانه کشوری پایین تر است، گفت: میانگین کشوری سرانه آموزشی، 5/2 متر مربع و در خراسان رضوی، 4/2 متر مربع است. ضمن اینکه در این استان، حدود 18 شهرستان وجود دارد که سرانه آنها، از میانگین استانی پایین تر است. همچنین در برخی مناطق، از جمله حاشیه شهر مشهد، اوضاع بحرانی تر است و گاها این سرانه، به یک متر مربع برای هر دانش آموز می رسد.

دانش آموزان اتباع و مهاجرت معکوس ، تراکم کلاس های درس در حاشیه مشهد را بالا برده است

مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز استان خراسان رضوی در تبیین گفته هایش افزود: بخشی از این مهم، به دلیل حضور اتباع و بخشی به دلیل مهاجرت معکوس است. در واقع با بالا رفتن هزینه های زندگی و اجاره خانه در مشهد، مردم در حاشیه مشهد خانه تهیه کرده اند و این مهم، جمعیت و تقاضای مدرسه را بالا ببرد. اکنون کلاس های پر جمعیتی داریم که باعث شده اند سرانه فضاهای آموزشی بسیار پایین بیاید.

وی در ادامه گفت: برای خیرین مدرسه ساز، اول مناطق کم برخوردار مشهد و بعد ساخت هنرستان و توسعه مدارس فنی و حرفه ای در اولویت است. همچنین در کنار مدرسه سازی، تعمیرات مدارس و کمک به دانش آموزان نیازمند با اهدای لوازم التحریر و پوشاک جزء اهداف ما است.

محمد رنجبر در پایان پاسخ به اینکه آیا خیرین در حوزه تجهیز مدارس نیز فعالیتی انجام دارند یا خیر ، گفت: کار تجهیز مدارس به صورت اختصاصی در اداه کل نوسازی انجام می شود؛ ولی اگر خیری بخواهد این کار را بکند، می تواند انجام دهد ولی به صورت عمده چنین کاری را انجام نمی دهیم. این اعداد و ارثقام دائم در حال تغییر است و هر 6 ماه که پروژه های جدید افتتاح می شوند، این ارقام تغییر می کنند.