معاون میراث فرهنگی کشور:
سرانه مرمت ۳۵ هزار اثر ثبتی باستانی کشور، ۳۰ هزار تومان !
رکنا: معاون میراث فرهنگی گفت: سرانه مرمت برای هریک از ۳۵ هزار اثر ثبتی حدود ۳۰ هزار تومان است. در حال حاضر ۲ هزار میلیارد تومان بدهی داریم و برای ۲ سال آینده حداقل ۵ هزار میلیارد تومان نیازمندیم.
به گزارش رکنا به نقل از مهر، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور در حاشیه بازدید نظارتی ستادی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رئیس جمهوری از موزه ملی ایران بیان کرد: وقتی از میراثفرهنگی صحبت میکنیم یعنی حافظه تاریخی یک ملت از فرهنگ، آداب و رسوم، سنتها، هویت، تاریخ، هنر، معماری، علم و فناوری است در حقیقت همه مظاهر و جلوههای ملموس و ناملموس، میراثفرهنگی هستند.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور گفت: میراثفرهنگی تجسم عینی یک ملت است، آن هم ملتی به قدمت ایران کهن با تاریخ هفت هزار ساله که به قدمت تاریخ، پهلو میزند. این داشتههای تمدنی و فرهنگی است که موجب انسجام، وفاق، اتحاد و وحدت ایرانیان در طول تاریخ بوده است.
دارابی درباره اقدامات انجام شده در حوزه میراثفرهنگی طی یکسال گذشته گفت: برگزاری نشست مشورتی با پیشکسوتان، ۲ نشست تخصصی با ۵۰ نفر از نخبگان و سرآمدان با هدف تشریک مساعی و شنیدن دیدگاههای مختلف با حضور مهندس ضرغامی به مدت ۱۰ ساعت برای دستیابی به فهم بهتر مسائل و برگزاری نخستین دوره تجلیل چهرههای ماندگار میراثفرهنگی که ۱۲ نفر از آنها در نوبت اول با هدف تکریم پیشکسوتان و انتقال تجربیات از جمله اقدامات انجام شده است.
معاون میراثفرهنگی کشور افزود: رویداد محور کردن اماکن، موزهها و پایگاههای میراثفرهنگی، برگزاری ۳ هزار رویداد فرهنگی با هدف ایجاد شادی و نشاط اجتماعی و انتفاع فضای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی در مجموعههای تاریخی از دیگر اقدامات معاونت میراثفرهنگی طی یکسال اخیر بود. به طور مثال در زمان تحویل سال ۱۴۰۱ در حافظیه ۴۰ هزار نفر حضور داشتند که در کمال آرامش و امنیت این مراسم برگزار شد. همچنین شوراهای مشورتی برای استفاده از ظرفیتهای مختلف و آرای صاحبنظران در موزهها و بناهای تاریخی در معاونت میراثفرهنگی تشکیل دادیم تا الان ۷۰ نفر افراد مختلف و صاحبنام در این شورا عضو هستند.
او تصریح کرد: همه مقدمات راهاندازی انجمن خیرین میراثفرهنگی و اخذ مجوزها انجام شده است و بهزودی اعلام موجودیت میکند. هدف از راهاندازی این انجمن این است تا از کمکهای ایرانیان در سراسر دنیا برای حفظ، احیا و مرمت آثار تاریخی استفاده کنیم. در سال گذشته تعداد موزهها به ۸۰۰ موزه رسید یعنی ۳۵ موزه جدید در دولت سیزدهم شکل گرفت پیشبینی این است اگر بر اساس برنامهای که داریم و تأمین اعتبار تا سال ۱۴۰۴ به یک هزار موزه برسانیم.
معاون میراثفرهنگی کشور نیاز مالی برای مرمت را مطرح و تأکید کرد: سرانه مرمت برای هریک از ۳۵ هزار اثر ثبتی حدود ۳۰ هزار تومان است. در حال حاضر ۲ هزار میلیارد تومان بدهی داریم و برای ۲ سال آینده حداقل ۵ هزار میلیارد تومان نیازمندیم تا بتوانیم یک نهضتی بزرگ شکل دهیم.
دارابی تصریح کرد: آمادگی صدور خدمات فنی و علمی حوزه میراثفرهنگی به اتکای متخصصان در حوزه باستان شناسی، معماری، مرمت، موزهداری برای ایجاد و توسعه همکاری در این زمینهها با کشورهای همجوار و سایر کشورها داریم. این اقدام نقش مهمی در توسعه دیپلماسی عمومی و ارز آوری برای کشور دارد.
او به بحران نیروی انسانی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و معاونت میراثفرهنگی اشاره و بیان کرد: وزارت میراثفرهنگی در همه استانها و شهرستانها نمایندگی و دفتر دارد. همچنین با توجه به اینکه ۱۰۰ پایگاه میراث ملی و ۵۶ پایگاه میراث جهانی بعلاوه ۲۷۰ موزه در سطح کشور تحت نظارت میراثفرهنگی داریم. در این مجموعه بزرگ بهشدت دچار با بحران نیروی انسانی روبرو هستیم و همین تعداد نیروی انسانی موجود در حال بازنشستگی هستند.
دارابی در پایان درباره موزه ملی ایران به رئیس جمهوری گفت: موزه ملی اعتبار و ویترین هر کشور است. دستور بدهید تا طرح توسعه موزه ملی ایران در میدان مشق که در کمیسیون فرهنگیاجتماعی دولت به تصویب رسیده است، ابلاغ شود.
ارسال نظر