برخی وزرای آموزش و پرورش اصلا دیدگاه تربیتی نداشتند !

به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، کاظم اکرمی در همایش فقر و نابرابری آموزشی که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: استدلال شهید رجایی این بود که قانون اساسی آموزش را رایگان اعلام کرده پس همه باید یکسان آموزش ببینند و به همین علت اعلام کرد همه مدارس دولتی باشند و چند مدرسه خاص وجود داشت که تعطیل کرد. 

وی افزود: نابرابری آموزشی، مسئله‌ای جهانی است. اندیشمندان مختلف جهانی در این باره سخن گفته‌اند اما یک نابرابری مورد توجه کسی نیست و آن "نابرابری پرورشی" است. 

اکرمی با بیان اینکه امروز جامعه بشری در نتیجه دانش دانشمندانی که به مقوله پرورشِ آنها پرداخته نشده این همه دچار رنج شده است گفت: مثلا سلاح های شیمیایی را دانشمندان ساخته‌اند. چنین افرادی از دبستان تا دانشگاه، آدمیت، انسانیت و عدالت را نیاموخته‌اند. ما تنها دانشمند نمی‌خواهیم بلکه آدم می‌خواهیم. اگر چنین فردی یک روز به قدرت رسید و به نسبه انسانیت داشت، شاهد این حجم از ظلم نخواهیم بود. 

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه یک الگوی رفع نابرابری این است که مدارس باید بازتاب شرایط اجتماعی باشند که این دیدگاه مورد نقد همگان است گفت: یک الگوی دیگر رفع نابرابری این است که انسان‌ها حق برابر دارند، عدالت یعنی برابری که به همه به یک اندازه داده شود؛ این الگو، ظاهر خوبی دارد، اما عقب ماندگی های قبلی و مشکلات خانوادگی را چه کنیم؟ افرادی که از خانواده بیسواد آمده‌اند با آنها که از خانواده تحصیلکرده آمده اند یکسان باید دیده شوند؟

وی افزود: الگوی سوم، الگوی جبران کنندگی است و می‌گوید آنها که دارند باید به محرومان برسند. افراد توانمند باید به کمک افراد ناتوان برسند اما اکنون مدارس دولتی و غیردولتی یکسان‌اند؟ چند درصد پذیرفته شدگان دانشگاه‌ها از مدارس دولتی هستند؟ .

اکرمی با بیان اینکه پس از انقلاب از حیث کمی، پیشرفت‌ها و دستاوردهای خوبی در حوزه مدارس و آموزش و پرورش داشتیم عنوان کرد: در دوره‌هایی در حق آموزش و پرورش اجحاف و بی‌توجهی شده است، زیرا برخی وزراء دیدگاه تربیتی نداشتند. 

وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: در کنار دولت، نهادهای مردمی نیز می‌توانند به حل مشکلات مدارس در مناطق محروم و کاهش نابرابری‌های آموزشی کمک کنند.