آیا جریمه قطع و خشکاندن درختان بازدارنده است؟ / شهرداری تهران پاسخ داد
رکنا: خبرهای تلخ خشکاندن درختان توسط برخی شهروندان و در نظر گرفتن جریمه برای جلوگیری از این تخلفات از بحثهای داغی است که این روزها مطرح و این سوال مطرح میشود که آیا این جریمهها بازدارنده هستند یا خیر؟ علی محمد مختاری، مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران معتقد است که جرایم کنونی قطع و خشکاندن درختان بازدارنده محسوب می شود و اگر قانون به درستی رعایت شود، اینگونه تخلفات انجام نخواهد شد.
به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، این روزها خبر تلخ خشکاندن درختان در سطح شهر را میخوانیم که فقط برای دیده شدن نمای ساختمانی از بین رفتهاند. خشکاندن درختان خیابان ولیعصر به عنوان ریههای شهر که بخشی از هویت تهران نیز قلمداد میشوند، نمونهای از این اقدامات بود که با جریمه و برخورد قضایی مالک ساختمان روبه رو شد. همچنین در فاصله اندکی پس از این خبر شاهد انتشار فیلم های دیگری در فضای مجازی از قطع و خشکاندن درختان درخیابان کاج و... بودیم که درختان دیگری خشک شده و از بین رفتهاند. ولی شاید این آسیب با هر جریمهای جبران نشود و این سوالی مطرح شود که آیا این جریمهها بازدارنده هستند یا خیر؟ که مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران به این سوال پاسخ داده و عنوان میکند که در صورت اجرای قانون، اینگونه جریمهها بازدارنده هستند.
علی محمد مختاری در تشریح روند رسیدگی به تخلفات قطع و خشکاندن درختان در تهران به خشکاندن درختان خیابان ولیعصر(ع) اشاره کرد و افزود: پس از اعلام تخلف، پرونده در کمیسیون ماده ۷ مطرح و اتخاذ تصمیم شد و در نهایت ۱۱۷ میلیارد تومان جریمه برای خشکاندن این درختان ارزشمند تعیین شد.
وی افزود: شهرداری منطقه نمیتوانسته هیچ مجوزی در این خصوص به مالک ارائه کند. بنابراین این جریمه باید توسط مالک پرداخت شود. بی تردید پروندههایی که تخلف در آنها انجام شده از طریق قانون برخورد با آنها انجام میشود و جریمههای تعیین شده اخذ میشود.
مختاری ادامه داد: جریمههای این حوزه در حساب مخصوصی واریز میشود که برای توسعه فضای سبز و تملک باغات مورد استفاده قرار میگیرد. در یک سال اخیر تعداد این پروندهها زیاد بوده که در مورد قطع درخت برخورد قانونی انجام می شود ولی اگر درختی در زیربنا قرار گرفته باشد کمیسیون ماده ۷ مجوز قطع درخت را نمیدهد؛ بلکه مجوز جابجایی یک یا دو اصله که در زیربنا قرار دارد را میدهد.
وی تاکید کرد: در جابجاییها نیز پس از اخذ مجوز این کار باید در فصل مناسب و زیرنظر کارشناس فضای سبز انجام شود. قطعا جریمههای این حوزه اعلام وصول میشود و اگر فردی جریمه را پرداخت نکند از طریق مراجع قضایی با وی برخورد خواهد شد. در حال حاضر هم پروندههای مفتوح داریم که از طریق مراجع قضایی دنبال میشود. علاوه بر این دو برابر محیط بُن درخت قطع یا خشکانده شده باید در همان محل یا محیط اطراف غرس درخت انجام شود که سرانه فضای سبز تامین شود.
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران درباره میزان بازدارندگی جرائم قطع و خشکاندن درختان سطح شهر تهران برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی گفت: این جرائم بازدارنده است. در حقیقت اگر قانون به درستی رعایت شود اینگونه تخلفات هم انجام نخواهد شد. قوه قضاییه به جد موضوع را دنبال می کند؛ بازرسی کل کشور هم درخواست اشد مجازات برای این متخلفین را دارد و برخورد با متخلفین انجام می شود. وقتی مالکی دست به چنین کاری می زند باید عواقب آن را نیز بپذیرد.
ارسال نظر