دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا اعلام کرد
تعداد مبتلایان سرپایی کرونا ۶ برابر شد / مدت قرنطینه مبتلایان در موج هفتم کرونا
رکنا: دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا نسبت به افزایش مراجعات ناشی از این بیماری هشدار داد و درباره علایم بیماران، پروتکلهای درمانی در موج جدید، مدت زمان قرنطینه مبتلایان و ... توضیح داد.
به گزارش رکنا به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا جماعتی درباره آخرین وضعیت کرونا در ایران گفت: تعداد بیماران مبتلا به کرونا در کشور که به صورت سرپایی مراجعه میکنند نسبت به هفته قبل تقریبا دو برابر و نسبت به چندین هفته قبل حدود ۶ برابر بیشتر شده است. با توجه به اینکه تعداد موارد بستری نیز بیش از ۱.۶ برابر افزایش داشته است، در نتیجه تعداد مرگ و میرهای روزانه هم دو رقمی شده است و پیشبینی این است که این روند تا حدود سه هفته آینده ادامه داشته باشد.
مرگ و میر کمتر مبتلایان امیکرون نسبت به دلتا
وی افزود: البته با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد سویهای که در کشور ما وجود دارد، مشابه کشورهای دیگر BA۵ است، میزان مرگ و میر به دلیل اینکه درگیری سیستم تنفسی (طوفان سیتوکاینی) در ابتلا به این سویه نسبت به سویه دلتا بسیار کمتر است؛ به همین دلیل میزان مرگ و میر در این سویههای جدید کمتر است.
او تاکید کرد: البته نباید فراموش کنیم که قدرت سرایتزایی زیرسویه BA۵ بسیار بالا است؛ به شکلی که هر یک فرد مبتلا قابلیت انتقال ویروس به حدود ۱۸ نفر را دارد و این درحالی است که در سویه دلتا قابلیت سرایت پذیری بیماری حدودا ۳ بود و هر یک نفر مبتلا به ویروس کرونای دلتا میتوانست سه نفر را آلوده کند. سرایتزایی بالای زیرسویه BA۵ سبب درگیری تعداد افراد بیشتری میشود و افراد با سن بالا، بیماران زمینهای، کسانی که نقص سیستم ایمنی دارند، کسانی که واکسن نزدند و... در ریسک بالاتری از ابتلا، بستری شدن و مرگ و میر قرار دارند؛ از این رو پیشنهاد اکید ما همچنان استفاده از ماسک و تزریق دزهای یادآور واکسن است تا بتوان حدود زیادی از بستری شدن و مرگ و میر افراد مبتلا جلوگیری کرد.
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، اظهار کرد: تمام کسانی که بیش از ۱۸ سال سن دارند و از تزریق آخرین دز واکسنشان بیش از شش ماه گذشته است میبایست برای تزریق دز یادآور واکسن کرونا مراجعه کنند.
قله موج هفتم کرونا تا هفتههای آتی
وی با اشاره به شکلگیری موج هفتم کرونا در کشور، تصریح کرد: با توجه به پیشبینی متخصصین اپیدمیولوژی اگر اقدامات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و تزریق دزهای یادآور واکسن انجام شود، پیکی مشابه آنچه که در اسفندماه ۱۴۰۰ در مورد امیکرون و در یا تابستان سال قبل با دلتا تجربه کردیم را مجددا تجربه نخواهیم کرد و به نظر میرسد با توجه به اینکه بیماری با BA۵ ملایمتر است، بتوانیم با کمترین میزان مرگ و میر از قله عبور کنیم. با توجه به مطالعات صورت گرفته به نظر میرسد این پیک با شیب کمی از مرگ و میر تا چند هفته آینده سپری شود. زمانبندی پیشبینی شده این است که تقریبا تا اکتبر پیک را تجربه کنیم و پس از آن منحنی به سمت پایین پیش برود.
او ادامه داد: انشاءالله تجربه تلخ مرگ و میرهای سه رقمی ناشی از کرونا را در این موج تجربه نخواهیم کرد.
علل کاهش مرگ و میر در مبتلایان جدید کرونا
جماعتی درباره علائم مبتلایان به دو زیرسویه BA۴ و BA۵، تصریح کرد: علائم خاصی وجود ندارد که بتوان گفت ابتلا به این دو زیرسویه را تغییر میدهد که اگر این علائم وجود داشته باشد نشانه ابتلا به BA۴ و BA۵ است. علائم مشابه عفونتهای تنفسی دیگر یعنی تب، ضعف، بیحالی، بدن درد، گلودرد، سردرد، اختلال در شنوایی، سرگیجه، تهوع، استفراغ و... است و علائم درگیری سیستم تنفسی تحتانی در این زیرسویه خیلی کمتر است و به همین دلیل میزان بستری شدن و مرگ و میر کمتر است.
جماعتی درخصوص پروتکلهای درمانی در مبتلایان به BA۴ و BA۵، گفت: اگر بیمار از نظر سیستم ایمنی مشکلی نداشته باشد و دچار بیماری زمینهای یا علائم طولانی مدت نباشد، معمولا با درمانهای علامتی مانند استفاده از مایعات فراوان، مُسکن و... بهبود مییابد و نیاز به درمان با آنتیبیوتیک نیست و تنها استراحت و درمان علامتی کفایت میکند. در صورتی که بیمار دارای سن بالا، بیمای مزمن یا ضعف سیستم ایمنی باشد، با توجه به ریسک بالای پیشرفت بیماری و مشکلات سیستم تنفسی، بهتر است حتما در صورت نیاز در بیمارستان درمان شود.
وی افزود: در صورت درگیری سیستم تنفسی نیز درمان خیلی متفاوت از سایر زیرسویهها نیست و استفاده از رمدسیویر و استروئیدها، توسیلوزومپ در بیمارستان علاوه بر اکسیژن درمانی و مایع درمانی و... انجام میشود. برای کسانی هم که درگیری سیستم تنفسی نداشته باشند اما به دلیل درگیری بالا، ریسک مشکلات تنفسی هم در آنها وجود داشته باشد ( کسانی که واکسن نزدند، مبتلایان به بیماریهای مزمن، افراد مسن و... ) توصیه بر این است که درمان سه روزه رمدسیویر را با نظر پزشک متخصص داشته باشند.
مبتلایان کرونا در موج جدید چند روز قرنطینه باشند؟
او با اشاره به این که بسته به شرایط بیمار مدت زمان قرنطینه متفاوت است، بیان کرد: برای بیماران با علائم خفیف قرنطینه از ۵ تا ۷ روز و برای بیماران با علائم متوسط و بیشتر، قرنطینه تا ۱۰ روز توصیه میشود؛ البته تاکید این است که پس از گذشت این دوران و حضور مجدد در جامعه از ماسکهای استاندارد استفاده کنند.
وی تاکید کرد: محدودیتی که کمیته علمی همواره بر آن تاکید دارد حفظ فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و تزریق دزهای یادآور واکسن است.
او در خاتمه ضمن تشویق مجدد مردم به تزریق دزهای یادآور واکسن، بیان کرد: بر اساس آخرین آمارها بیشتر از ۱۵۰ میلیون دز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است که بیش از ٢٨ میلیون دز آن مربوط به دز سوم و چهارم بوده است.
ارسال نظر