مدیرکل محیط زیست زنجان در گفت و گو با رکنا تشریح کرد
پشت پرده کشف لاشه ماهی ها در سد گلابر زنجان / مردم ماهی های آکواریومی را در سدها رها نکنند + فیلم
رکنا: مدیرکل محیط زیست زنجان ضمن تشریح پشت پرده کشف لاشه ماهی ها در سد گلابر زنجان، از عموم شهروندان خواست که ماهی های آکواریومی و شب عید خود را در رودخانه ها و سدها رها نکنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در روزهای اخیر تصاویری از مرگ دسته جمعه ماهی ها در سد گلابر استان زنجان منتشر شده است. در این میان به گفته برخی کارشناسان محیط زیست، عمده ماهی هایی که اخیرا در سد گلابر از بین رفته اند، ماهی های کاراس هستند که گونه ای آکواریومی به حساب می آیند و برای اکوسیستم آبی سد گلابر مهاجم تلقی می شوند. در هنگام وقوع بارندگی های بهاره نیز به دلیل کاهش سطح اکسیژن موجود در آب در کف سد گلابر، شرایط برای زیست ماهی های کاراس دشوار می شود.
این نکته ای است که محمدرضا یافتیان، مدیرکل محیط زیست زنجان در گفت و گو با رکنا مطرح کرد و اظهار داشت: در سد گلابر زنجان عمدتا سه گونه ماهی کپور، فیتوفاگ و کاراس زندگی می کنند که در این میان کاراس یک نوع ماهی مهاجم محسوب می شود که عمدتا در کف مخزن سدها یا برکه ها زیست می کند و در زمان وقوع بارندگی های شدید در فصل بهار، این ماهی ها بر اثر برهم خوردن گل و لای مخزن سد و کاهش اکسیژن در این بخش، تلف می شوند.
وی افزود: عمده ماهی هایی هم که اخیرا در سد گلابر زنجان از بین رفته اند، ماهی های کاراس هستند و چون ماهی های کپور و فیتوفاگ بیشتر در سطح آب زیست می کنند، این ماهی ها کمتر به خاطر کاهش اکسیژن در کف مخزن سد از بین می روند. دلیل اصلی کاهش اکسیژن در کف مخزن سد نیز به هم خوردن گل و لای کف سد در هنگام وقوع بارندگی های بهاره است.
مدیرکل محیط زیست زنجان ادامه داد: مهمترین علت ورود ماهی های مهاجم کاراس به مخزن سد گلابر، رها شدن این ماهی ها توسط مردم محسوب می شود؛ زیرا این ماهی ها عمدتا به صورت آکواریومی نگهداری می شوند و چون در سال های اخیر شهروندانی که این ماهی ها را در آکواریوم های خود نگه می دارند، برای این که ماهی های خود را نکشند، آنها را در سد گلابر رها کرده اند، این ماهی ها نیز زادآوری کرده و افزایش جمعیت داشته اند.
وی در پایان تصریح کرد: به عموم مردم توصیه می کنیم که ماهی های آکواریومی یا ماهی های شب عید خود را به هیچ وجه در رودخانه ها و سدها رها نکنند، زیرا این ماهی ها بعضا می توانند گونه های مهاجمی باشند که حضور آنها در یک اکوسیستم آبی، باعث ایجاد تهدیدی برای نسل ماهی های بومی آن اکوسیستم شود.
ارسال نظر