تا نفس داری بازی را فراموش نکن / اهداف انواع بازی ها + صوت
حجم ویدیو: 46.22M | مدت زمان ویدیو: 00:06:18

فاطمه جعفرخانی، استادیار تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا با بیان اینکه بازی پیشینه کهنی دارد؛ اما به طور کلی به دو دسته بازی دیجیتال و غیر دیجیتال تقسیم می شود گفت: همه انواع بازی ها، ویژگی های مشخص و معینی دارند. نخست، قانون محور بودن آن‌ها است. بازی‌ها بر اساس یک سری قوانین از پیش تعیین شده اتفاق می افتند.بازی ها واکنشی هستند و محیط بازی امکان می‌دهد که بازیکن حرکت و تعامل داشته باشد و به سرعت پاسخ بگیرد.

فاطمه جعفرخانی با گفتن از اینکه بازی ها چالشی هستند  و فرصت هایی را برای بازیکن فراهم می کند تا درگیر شود و رقابت و همکاری شکل بگیرد و در سطوح مختلف از ساده به مشکل بتواند مسیر بازی را پیش گیرد افزود: بازی ها رتبه ای هستند و وضعیتی که بازیکن در آن لحظه که در مسیر بازی است را نسبت به عملکرد قبلی به نمایش می گذارد. همچنین امکان ارزیابی برای باقی مسیر را به بازیکن می دهد. بازی ها جذاب هستند؛ یعنی با توجه به مبانی‌های زیبا شناختی بازی ها می توانند جذاب، سرگرم کننده و زیبا باشند.

بازی ها فقط سرگرمی نیستند و آموزش هستند

وی تاکید داشت : بازی ها فقط به منظور سرگرمی ایجاد نمی شوند و می توانند به منظور آموزش هم تولید شوند. بازی‌های شبیه سازی شده نیز در همین راستا هستند. هنگامی که بازی برای سرگرمی ایجاد می شود دیگر هدف آموزش نیست، البته ممکن است به صورت تصادفی یادگیری اتفاق بیفتد؛ اما منظور اصلی، سرگرم کردن بازیکن و احساس لذت است.در بازی های آموزشی، علاوه بر اینکه می خواهیم بازیکن سرگرم شود و احساس خوبی داشته باشد، هدف دیگری در توسعه دانش یا مهارت یا تقویت هر کدام از این ها در نظر گرفته شده است. در بازی ها به سبک شبیه سازی شده، بازی کاملا شبیه به زندگی و ارتباطات اجتماعی شخص طراحی می شود و می تواند شامل سبک های مدیریت، ساختمان سازی یا پرواز باشد. همچنین بازنمایی از زندگی واقعی شخص برای تمرین، از دیگر ویژگی‌های این بازی‌ها است.

استادیار تکنولوژی آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی با گفتن از اینکه طرفداران بازی های آموزشی معتقد هستند که برای نسل جدید دانش آموزان باید روش های مبتنی بر بازی را در پیش گرفت مخصوصا اینکه ویژگی های خاصی از بازی را می توان با هدف مورد نظر تولید کرد تاکید داشت: اگر بازی آموزشی با توجه به نیازهای مخاطب طراحی شده باشد می تواند یادگیری مفید را ارتقا بدهد. 

 

وبگردی