فعالین اجتماعی باید به تصمیمات حاکمیتی تن دهند + فیلم
حجم ویدیو: 30.99M | مدت زمان ویدیو: 00:04:14

موزاییکی شدن پاتوق های مواد مخدر، یکی معضلاتی است که این روزها از شرق تا غرب تهران با آن روبرو هستیم. شاید اگر روزی پاتوق های سطح شهر محدود به امکان خاصی می شدند اما این روزها با پدیده موزاییکی شدن پاتوق های مواد مخدر روبرو هستیم و هر گوشه و کنار شهر، زیر هر پل و گذرگاهی تعداد معتاد متجاهر سکنا گزیده اند تا به دور از چشم ها و دست های ماموران به زندگی خود ادامه دهند. یکی از مهم ترین دلایل موزاییکی شدن معتادان متجاهر نیز طرح های اخیر شهرداری و استانداری تهران با عنوان ساماندهی معتادان متجاهر است.

علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که معتادان متجاهر به صورت موزاییکی در سطح شهر پخش شده اند حال چه اقدامی برای حل آن می توان انجام داد تشریح کرد: لکه های آسیب های اجتماعی در شهر، دیگر ویژه جنوب تهران و بعضی از محلات نیست و به نوعی در شهر پخش شده است. حال اگرچه فکر اساسی مثل قرارگاه اجتماعی، برای این موضوع شده است و ما قاعدتا باید از این شرایط خارج شویم اما این را نیز باید بدانیم که هرجایی ما شروع به لکه برداری و جمع کردن این آسیب ها می کنیم اولین واکنش آنها پخش شدن است.

نادعلی ادامه داد:  از نقاطی که می توانند نقاط آراسته شهری باشند و در خدمت شهروندان قرار بگیرد، ما باید مراقبت ویژه کنیم چراکه با بی توجهی آن امکان به نقاط بی دفاع شهری تبدیل و محل تجمع معتادان متجاهر می شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: مردم هر بافت و منطقه باید خود در زمینه رفع آسیب های اجتماعی فعال باشند و درون قرارگاه هایی که شهرداری آن را تاسیس می کند باید این موضوعات را مدیریت کرد. همچنین سیکل و دایره جمع آوری معتادان متجاهر باید به صورت کامل دیده شود تا در صورت جمع آوری معتادان این لکه ها دوباره در دیگر نقاط سطح شهر پخش نشوند.

نادعلی در پاسخ به این سوال که در بحث قرارگاه اجتماعی، فعالان مدنی عملا نادیده گرفته شده اند حال آیا برنامه ای برای استفاده از ظرفیت آنها وجود ندارد تشریح کرد: ما شعاری مبنی بر استفاده از ظرفیت های مردمی در اداره و حل مسائل شهر داریم که این شعار را ما در شورا مطرح کردیم و حتی شهردار محترم نیز در برنامه هایشان اعلام کردند. ما و دستگاه های مختلفی که درگیر آسیب های اجتماعی هستیم باید از ظرفیت های مردمی، سمن ها، گروه های جهادی و افراد صاحب ایده حمایت کنیم.

سخنگوی شورای شهر افزود: اینکه هرکس از ظن خود یار ماجرا شود و با دیدگاه خود بخواهد به این قضیه بپردازد، نتیجه اش همین تکه تکه شدن و بی نتیجه ماندن رفع آسیب ها و کاهش آن می شود.

عضو شورای شهر تهران در پایان تاکید کرد: ما به عنوان حاکمیت ( مدیریت شهری) در کنار دستگاه های دیگری حاکمیتی مثل بهزیستی، ناجا و... باید یک مرکزیت و محوریت ایجاد کنیم و برای ظرفیت های مردمی در این سیکل مثل تکه های یک پازل نقش تعیین کنیم و آنها نیز باید به این مسئله تن بدهند. البته اینجا فرض بر این است که ما به عنوان تکه حاکمیتی بهترین و درست ترین راه حل ها را اعمال می کنیم.