فقر امکانات زندگی در روستاهای شمالی خوزستان + فیلم
حجم ویدیو: 7.40M | مدت زمان ویدیو: 00:01:00

فقر در بیشتر روستا‌های شمال استان به‌خصوص شهرستان ایذه بیداد می‌کند. روستا‌هایی که فقر امکانات باعث شده است تا در بسیاری از موارد مردم به مهاجرت روی آورند و با فروش زمین و مراتع کشاورزی خود، آواره شهر‌های دیگر شوند.

یکی از عمده مشکلات مردم روستایی در بسیاری از این مناطق، جاده است. جاده‌هایی ناهموار، سنگلاخی، بُزرو و کوهستانی که در فصولی از سال مسدود می‌شوند و راه دسترسی قطع می‌گردد.

ایذه و مشکلات لاینحل آن

به دلیل کوهستانی بودن شهرستان ایذه و تعدد روستا‌ها در بخش‌های وسیعی از این شهرستان، امکاناتی مانند جاده، برق، گاز، آب و خطوط ارتباطی مخابرات، آن‌گونه که باید به این روستا‌ها نرسیده و مردم در این مناطق به‌سختی روزگار می‌گذرانند.

یکی از این روستا‌ها، "رازیانه دان" است. روستایی در بخش مرکزی شهرستان ایذه که نه آب دارد، نه برق، نه جاده و در فقر مطلق به سر می‌برد.

بخشدار مرکزی شهرستان ایذه، دلیل فقر امکانات در این روستا و روستا‌های هم‌جوار را نبود جاده و عشایری بودن این روستا‌ها می‌داند.

حسنقلی سبزعلی‌زاده می‌گوید: رازیانه‌دان روستا نیست، یک منطقه عشایری است، در حدود پنج سال پیش تلاش‌هایی برای احداث جاده در این منطقه صورت گرفت که با شکایت اداره منابع طبیعی شهرستان، ادامه کار متوقف گردید و پیمانکار این پروژه کار را نیمه‌تمام ر‌ها کرد.

وی افزود: این بخش تحت مدیریت حوزه عشایری است و امور عشایر می‌گوید تا بحث جاده این منطقه حل نشود، امکان رفع مشکل آب آن‌ها وجود ندارد.

سبزعلی‌زاده در خصوص مشکل آب این روستا‌ها، می‌گوید: بیشتر آب لوله‌کشی ما در بخش روستایی، آب چشمه است که متأسفانه روستای "رازیانه‌دان" و روستا‌های هم‌جوار فاقد آب و برق هستند. اداره برق و آب می‌گوید: تا مشکل جاده حل نشود کاری نمی‌شود کرد و در حال حاضر هم که جاده‌ای نیست، اما امیدواریم تا قبل از پایان سال این مشکل را برطرف کنیم.

در همین رابطه و با توجه به تصاویری که به دست خبرنگار ایلنا در استان خوزستان رسیده، مردم این روستا می‌گویند: برای تهیه آب در هر بار باید ۵ کیلومتر تا محل چشمه برویم و برگردیم.

یک آگاه محلی می‌گوید: "رازونه دون" از روستا‌های بخش مرکزی ایذه است و برای دسترسی به این روستا دو مسیر وجود دارد. یک مسیر از سمت سراک و کَل نرگس و دنباله رود کارون و مسیر دوم از پل آب‌دوغ می‌گذرد که از هر دو مسیر چهار الی پنج ساعت راه است.

او می‌گوید: اگر یک زلزله مانند زلزله اخیر در اندیکا در این بخش‌های محروم اتفاق بیافتند، حجم فقر و نداری چهره واقعی خود را نشان خواهد داد.

متأسفانه علی‌رغم انتشار گزارش‌های متعدد در خصوص مشکلات زیرساختی روستا‌ها به‌خصوص در شمال خوزستان، تا کنون اقدام قابل توجهی برای رفع مشکلات موجود صورت نگرفته است، آن هم در استانی که بیش از نیمی از ثروت کشور در آن قرار دارد./ایلنا