اینستاگرام ایرانی مالیات می‌گیرد / اینستاگرام خارجی دستمزد می‌دهد

  طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی که بحث آن این روزها بسیار داغ است، قصد ندارد تا دسترسی کاربران به شبکه‌های اجتماعی از قیبل اینستاگرام را مسدود یا فیلتر کند. بلکه صرفا می‌خواهد با کاهش پهنای باند فعالیت کاربران را محدود کند.

به گزارش رکنا، طرحی که تا کنون اجرا نشده! از معایب محدودشدن این فضا بارها صحبت شده است از تعطیلی هزاران کسب و کار اینترنتی گرفته تا عدم امکان برقراری ارتباط با سراسر جهان، از نارضایتی عمومی مردم گرفته تا نبود پلتفرم جایگزین مناسب برای این پیام رسان، همه از معایب محدود سازی فضای اینستاگرام و فضای کلی اینترنت است. اما نکته اصلی که درباره این ماجرا وجود دارد بحث تبلیعات در فضای مجازی است. قبل‌تر مالیات گرفتن از سلبریتی‌ها برای تبلیغات در فضای مجازی، برای تبلیغات مطرح شد که البته استقبال چندانی هم از آن نشد و کسی نتوانست این قانون را اجرایی و از سلبریتی‌ها بابت تبلیغات مالیاتی دریافت کند.

در آذر ۹۸ یکی از مدیران ارشد سازمان امور مالیاتی گفته بود: «اگر سلبریتی‌ها فراتر از بند لام ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌ فعالیتی داشته باشند، به عنوان مثال تبلیغات محصولی را کنند، در آنجا دیگر معافیتی برایشان متصور نیست و سازمان مالیاتی مالیات مربوطه را اخذ می کند، حال این تبلیغ چه در اینستاگرام باشد چه هر محیط دیگری.» ملاک‌ برای گرفتن مالیات از اینفلوئنسرها چیست؟ این موضوع به دست فراموشی سپرده شد تا اسفند ۹۹ که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی مجلس و در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۰ در بخش درآمدی با الحاق یک بند به تبصره ۶ لایحه بودجه موافقت کردند. طبق این مصوبه، درآمدهای کاربران دارای بیش از ۵۰۰ هزار دنبال کننده رسانه‌های کاربر محور(اینستاگرام) از محل تبلیغات مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود. این کسب‌وکارها‌ به دلیل ماهیت جدیدشان از قوانین مالیاتی دور بودند. محمد حسین بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به عنوان پیشنهاد دهنده این بند توضیح داد: «ایجاد کسب و کار در فضای مجازی فرصت خوبی برای توسعه دولت الکترونیک و کسب و کارهای مجازی به شمار می‌آید.»