دو خواهر و برادر نوجوان از روستای پوتاپ نیکشهر، در راه مدرسه، سوار بر موتور تصادف کردند و جان باختند

روز چهارشنبه، اول اسفند ماه، دو خواهر و برادر اهل یکی از روستاهای شهرستان نیکشهر استان سیستان و بلوچستان در مسیر برگشت از مدرسه به خانه، به دلیل یک حادثه جاده‌ای جان خود را از دست دادند.

این دانش‌آموزان که اهل روستای پوتاپ بودند، همراه با برادر دیگرشان سوار بر موتور از مدرسه خود در روستای رمضان کلگ به منزلشان در روستای باز می‌رفتند که در پیچ تند جاده با یک موتور دیگر برخورد کردند. در این حادثه، گلی و شکیب جان باختند و روز جمعه به خاک سپرده شدند. نادر نیز در حال حاضر با چندین شکستگی در بیمارستان بستری است.

واحدبخش رئیسی، رئیس شورای روستای پوتاپ، در تایید این حادثه به «شرق» گفت که علت این اتفاق، نبود مدرسه مقطع متوسطه در روستا و اجبار بچه‌ها به طی کردن مسیر 9 کیلومتری در جاده‌ای خطرناک و غیر استاندارد، همچنین عدم توانایی خانواده‌ها در تأمین هزینه سرویس مدرسه است. او افزود: «سه خواهر و برادر در روز حادثه سوار بر موتور راهی مدرسه بودند که در مسیر با یک موتور دیگر تصادف کردند. گلی و شکیب جان خود را از دست دادند و نادر اکنون در بیمارستان بستری است.»

واقعیت این است که دانش‌آموزان در این مناطق در شرایطی بسیار خطرناک برای تحصیل مجبور به طی کردن مسیری سخت و پرخطر هستند. آنها هر روز در جاده‌های غیراستاندارد و پرخطر، مسیری طولانی را تا مدرسه و برعکس طی می‌کنند، جاده‌هایی که ایمنی لازم را ندارند. طبق گفته مسئولان، این جاده‌ها فاقد زیرساخت مناسب، آسفالت خراب و یا حتی هیچ‌گونه مسیر آسفالتی هستند. بقایای خودروهای تصادفی، چه سبک و چه سنگین، در اطراف این جاده‌ها دیده می‌شود و والدین هر روز با نگرانی منتظر بازگشت سالم فرزندانشان به خانه هستند تا یکی دیگر از روزهای پرخطر تحصیلی به پایان برسد.

وزارت راه و آموزش و پرورش نیز در این زمینه هیچ اقدامی برای بهبود وضعیت ایمنی جاده‌ها و فراهم کردن شرایط امن برای تحصیل این دانش‌آموزان انجام نداده‌اند. علاوه بر این، سرویس‌های مدارس در این مناطق نیز فاقد ایمنی هستند. معمولا این سرویس‌ها وانت‌هایی هستند که تعداد زیادی دانش‌آموز را در خود جای می‌دهند، بیشتر از ظرفیت خودرو. رانندگان این سرویس‌ها نیز در شرایطی ناامن و در جاده‌های غیراستاندارد مجبور به رانندگی هستند و تنها می‌توانند برای حفظ جان خود و دانش‌آموزان دعا کنند.