کمبود معلم در همه رشته های مقطع متوسطه / باید تغییرات جدی در محتوای کتب آموزش زبان انگلیسی ایجاد شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، آموزش زبان انگلیسی در مدارس ایران معمولاً کیفیت پایینی دارد و به جای تمرکز بر مهارت‌های عملی مانند مکالمه و شنیداری، بیشتر به حفظ گرامر و ترجمه‌های تحت‌اللفظی محدود می‌شود. روش‌های تدریس سنتی و عدم استفاده از منابع آموزشی به‌روز، باعث می‌شود که دانش آموزان بعد از سال‌ها یادگیری، توانایی برقراری یک مکالمه ساده را هم نداشته باشند. علاوه بر این، کلاس‌های پرجمعیت، معلمان کم‌تجربه و نبود محیطی برای تمرین عملی، یادگیری را غیرموثر می‌کند. در نتیجه، بسیاری از دانش‌آموزان برای یادگیری واقعی زبان به کلاس‌های خصوصی یا منابع آنلاین متوسل می‌شوند.

نادر کریمی بیرانوند، مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با رکنا گفت: باتوجه به زیاد شدن تعداد دانش آموزان در مقطع متوسطه ما در همه رشته‌ها کمبود معلم داریم.

وی با اشاره به اینکه این کمبود معلم از طریق استفاده از ظرفیت  بازنشستگان می‌توان حل کرد، افزود: در بخش نظری، امری به اسم خرید خدمات وجود ندارد. این خرید خدمات یا برونسپاری فقط در حوزه فنی حرفه‌ای داریم به این صورت که در قالب برونسپاری یا استفاده از ظرفیت کارخانجات و هنرستان‌های جوار استفاده می‌شود.

نادر کریمی بیرانوند در ادامه در پاسخ به اینکه کیفیت آموزش زبان در نظام آموزش و پرورش ناکارآمد است و برنامه برای برون رفت از این شرایط چیست گفت: این موضوع هم به محتوا و هم نوع آموزش باز می گردد. متاسفانه با این دو مورد که اشاره شد، نیازهای افراد تامین نمی شود. در مسیر بالا بردن کیفیت محتوای آموزشی، سازمان پژوهش باید تغییرات جدی در نوع محتواهای آموزشی ایجاد کنند. امیدواریم این موضوع برطرف شود.

او در پایان تاکید کرد: ما با سازمان پژوهش به صورت دائمی جلساتی داریم. البته باید توجه داشت این تغییر محتوا، امری نیست که فی‌البداهه انجام شود، لذا این کار زمان بر است اما پیگیر آن هستیم.

  • نینجاگو: نبردی سرنوشت‌ساز میان اژدهایان و ربات‌های بنیادین! + فیلم

وبگردی