معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده گفت
زنان ۲۴ درصد اختراعات و ۷۰ درصد کادر درمان را تشکیل میدهند/ ۶۱ درصد دختران وارد دانشگاه شدهاند
زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده، با اشاره به دستاوردهای مهم زنان در عرصههای مختلف، به چهار ابرچالش جهانی که خانوادهها را تحت تأثیر قرار داده است، اشاره کرد و ضرورت توجه به تغییرات اقلیمی و مشارکت فعال زنان در حل مشکلات محیط زیست را مطرح کرد.
به گزارش رکنا، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به تأثیر چهار ابرچالش اصلی بر بحران جهانی خانواده اظهار کرد: «در دوره ابتدایی، تنها ۳ درصد عدالت آموزشی برای دختران محقق نشده و بیش از ۹۷ درصد آن اجرایی شده است. ۶۱ درصد از دختران وارد دانشگاه شدهاند، ۲۴ درصد از اختراعات توسط زنان ثبت میشود، و بیش از ۷۰ درصد کادر درمان و ۶۰ درصد کادر آموزش و پرورش را زنان تشکیل میدهند.»
زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده، در نشست آموزشی «نقش مطلوب زنان در دستیابی به محیط زیست مطلوب، هماندیشی برای آیندهای پایدار» بیان کرد: «چهار ابرچالش جمعیت، تغییرات فناوریهای نوین، تغییرات اقلیم و مهاجرت به شهرها بحران جهانی خانواده را تحت تأثیر قرار دادهاند. تغییرات اقلیمی مسئلهای جدی است که باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.»
او افزود: «امروز دولتی داریم که بیش از انتظارات و دغدغهها به محیط زیست توجه دارد. آرزویم این بود که فردی که در زمینه توسعه تصمیمگیری میکند، ابتدا به محیط زیست، مردم و معیشت آنها توجه کند. خوشبختانه این نگاه محقق شده است.»
معاون رئیسجمهوری تأکید کرد: «لازم است چالشهای مهم محیط زیستی که زنان و خانوادهها میتوانند در حل آن نقشآفرینی کنند، شناسایی شود. از جمله این مسائل، مدیریت پسماند و تفکیک زباله از مبدأ است.»
بهروزآذر همچنین با اشاره به ایام دهه فجر از فعالان حوزه زنان خواست دستاوردها و پیشرفتهای سالهای اخیر را برای اطلاع عموم جامعه مطرح کنند.
در ادامه این نشست، فخرالسادات فاطمی، مدیرکل امور بینالملل معاونت زنان و خانواده، به موضوع زنان و تغییرات اقلیمی پرداخت و گفت: «تغییرات اقلیمی یکی از ملموسترین پدیدههایی است که زندگی همه ما را تحت تأثیر قرار داده، بهویژه زنان و کودکان. این تغییرات چرخههای زیستی و طبیعی را مختل کرده و پیامدهای متعددی به همراه داشته است.»
او افزود: «هرگونه تغییر در اکوسیستم نابرابری بیشتری را برای زنان ایجاد میکند و دسترسی آنان به فرصتهای اجتماعی و اقتصادی را کاهش میدهد. زنان به دلیل تغییرات اقلیمی با مشکلاتی مانند کاهش دسترسی به امکانات بهداشتی و افزایش خطر بیماریها روبرو میشوند.»
فاطمی با اشاره به ضرورت توانمندسازی و ارتقای مشارکت زنان در حوزه محیط زیست و مدیریت بحران، تأکید کرد: «تشکیل کارگروه زنان و تغییرات اقلیم با هدف افزایش تابآوری اجتماعی، کاهش آسیبهای محیط زیستی و پایداری محیط زیست و جامعه از اولویتهای ما است.»
ارسال نظر