۸۵ درصد مشتری تجهیزات پزشکی دولتی ها هستند/کمبود نقدینگی و تامین ارز در صنایع داروسازی

به گزارش رکنا، عباس کبریایی زاده روز سه شنبه در نشست تامین ارز برای کالاهای سلامت محور در سال ۱۴۰۴، چالش ها و راهکارها که در محل فدراسیون اقتصاد سلامت برگزار شد، افزود: انتظار می رود دولت با رفع مشکل نقدینگی شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی با راهکار تعامل در سیاست های ارزی بر وضعیت کالاهای سلامت محور سر و سامان دهد.

وی ادامه داد: همچنین انتظار می رود دولت در اتخاذ تصمیمات در زمینه تغییر نرخ ارز ملاحظاتی را در جهت مشکلات و معضلاتی ناشی از آن را در بخش دارو انجام دهد، تا دسترسی مردم به کالاهای سلامت محور با کیفیت دچار مشکل نشود.

رئیس سندیکای صاحبان داروهای انسانی کشور نیز گفت: وظیفه بیمه پوشش اقلام دارویی برای بیماران است و مسوولیت صنعت تولید دارو بر اساس قیمت گذاری که دولت تعیین کرده، تامین این محصولات بوده و لازم است دولت تسهیلاتی در زمینه بسترهای گستردگی پوشش بیمه ای با تخصیص اعتبار مناسب فراهم کند تا بیماران متضرر نشوند.

محمد عبده زاده ادامه داد: به عنوان مثال یکی از بیمارستان ها دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بدهی از سازمان تامین اجتماعی دارد که باید مطالبات خود را دریافت کند تا بتواند دارو و تجهیزات با کیفیت در اختیار بیماران قرار دهد.

۲۰ هزار میلیارد تومان مطالبات در حوزه تجهیزات پزشکی

وی با بیان اینکه مطالبات دارو از مراکز درمانی تا یکماه گذشته به ۳۴ هزار میلیارد تومان رسیده است، اظهار داشت: در حوزه تجهیزات پزشکی نیز ۲۰ هزار میلیارد تومان مطالبات وجود دارد و در صورت پرداخت این بدهی از سوی سازمان‌های بیمه گر، بیماران متضرر خواهند شد.

وی تصریح کرد: تخصیص ارز که از ابتدای سال انجام شده معادل یک میلیون و ۹۰۰ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی تخصیص یافته که از این مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار آن ابطال شده است.

کمبود نقدینگی صنایع داروسازی

عبده‌زاده تصریح کرد: کمبود نقدینگی تا حدی است که شرکت‌های داروسازی، ریال مورد نیاز برای خرید ارز تخصیص‌یافته را ندارند.

 وی پیشنهاد داد: برای ساماندهی وضعیت مطالبات حوزه دارو تجهیزات پزشکی، باید سازمانهای بیمه گر بر اساس توان و تعهدات خود، اعتبارات برای پوشش بیمه ای دارو و تجهیزات پزشکی داشته باشند تا مطالبات را به موقع پرداخت کند.

ابوالفتح صانعی نایب‌رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ایران نیز گفت: در حوزه تجهیزات پزشکی ۸۵ درصد مشتری های ما بخش های دولتی مانند دانشگاه های علوم پزشکی، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح است که نوع پرداختی آن مطلوب نیست.

وی ادامه داد: مراکز دولتی به لحاظ بازپرداخت مطالبات حوزه تولید، بدترین مشتریان حوزه دارو و تجهیزات پزشکی هستند.