نماینده مجلس: احیای باغ ۳۳ هکتاری طبق ابلاغ قائم مقام وزیر میراث فرهنگی عملیاتی شود

ایرنا نوشت:سید شمس الدین حسینی روز سه‌شنبه در حاشیه نشستی که با عنوان «هم‌اندیشی احیای باغ ۳۳ هکتاری» در شهرداری رامسر برگزار شد پیرامون احیای باغ ۳۳ هکتاری و ابهام پیرامون لزوم تهیه نقشه اجرایی مبتنی بر جزییات و تایید آن سوی شورای عالی فنی افزود: هر آنچه "علی دارابی قایم‌مقام و معاون وزیر میراث‌فرهنگی طی سه بند مشخص کرد" می بایست اجرایی شود. چراکه در این ابلاغ به صراحت گفته شده بر اساس ضوابط «اقدام گردد» و به لزوم تهیه نقشه اجرایی اشاره نشده است.

او در تشریح این ابلاغ توضیح داد: بر اساس این ابلاغ بخشی از باغ باید حفظ و بخشی نیز می‌بایست مبتنی بر وضعِ موجود و نقشه‌های هوایی سال ۱۳۵۵ احیا شود.

سید شمس الدین حسینی نماینده مردم رامسر، تنکابن و عباس آباد در مجلس

او با تاکید به اینکه موضوع این نامه ابلاغ ضوابط و مقرراتِ باغ ۳۳ هکتاری رامسر است، یادآور شد: در این نامه مشخص شده که در منطقه یک، ضلع غربی با حفظ یکپارچگی نسبت به حفاظت و حراست از مجموعه اقدام شود. به این معنی که در حوزه غربی وضع موجود حفظ شود. در منطقه مرکزی با توجه به مستندات و عکس‌های هوایی سال ۱۳۵۵ نسبت به مرمت و بهسازی مطابق وضع موجود اقدام گردد. در این نامه از واژه «اقدام گردد» استفاده شده. توجه کنید که در هیچ کجای نامه به لزوم تهیه نقشه اجرایی هم در آن ذکر نشده است.

نماینده مجلس: احیای باغ ۳۳ هکتاری طبق ابلاغ قائم مقام وزیر میراث فرهنگی عملیاتی شود

حسینی این نامه را صریح و بی‌نیاز به نقشه اجرایی توصیف و اظهار کرد: مردم رامسر باید بدانند، عده‌ای در رامسر به بهانه حفظ میراث فرهنگی مانع توسعه این شهر هستند.

وی خاطرنشان کرد: در این نامه آمده با توجه به مستندات و عکس‌های هوایی موجود سال ۱۳۵۵ نسبت به مرمت وضع موجود اقدام شود. در ضلع شرقی نیز متناسب با طراحی ضلع شرقی نسبت به ارایه طرح احیای باغ در قالب محور پیاده، محور دوچرخه سواری و احداث بازارچه و سرویس بهداشتی با حداقل بارگذاری اقدام شود.

این نماینده مجلس تصریح کرد: در بند آخر این نامه گفته شده، "ضمن تایید «کلیاتِ طرح» مقتضی است دستور فرمایید شهرداری نسبت به انجامِ پروژه با حضور ناظر فنی تمام وقتِ میراث فرهنگی اقدام نماید. " بنابرین به شهردار و نماینده اعلام کردم این نامه مقام مسوول که بالاترین مقام در وزارتخانه است ملاک عمل است و با هر سنگ‌اندازی هم مقابله می‌کنم.

هتل قدیم بوتیک هتل شود

حسینی پیرامون وضعیت هتل قدیم رامسر، جابه‌جایی اشیا تاریخی بدون حضور کارشناسان میراث فرهنگی گفت: چنانچه این اتفاق رخ داده قابلیت بررسی دارد، گزارشی از آن ارسال کنید تا این موضوع را از مدیران میراث فرهنگی پیگیری می‌کنم.

وی پیرامون کاربری هتل قدیم رامسر گفت: این موضوع را هم با رئیس سابق بنیاد مستضعفان و رئیس فعلی این نهاد درمیان گذاشتم. توصیه کردم این دارایی مولد می بایست در جهت توسعه و تحول اقتصادی قرار گیرد. تبدیل این هتل به موزه درآمدازیی آن می‌کاهد، بنابراین توصیه کردم که این بنای تاریخی برای در جهت تولید ثروت به یک بوتیک هتل با ظرفیت پذیرش مناسب تبدیل شود.

حسینی این اقدام را در دنیا مرسوم توصیف کرد و افزود: در تمام نقاط دنیا میراث فرهنگی را به دارایی مولد تبدیل اما از آن صیانت می‌کنند. به همین دلیل گران قیمت‌ترین هتل‌های دنیا تاریخی هستند.

نماینده مجلس: احیای باغ ۳۳ هکتاری طبق ابلاغ قائم مقام وزیر میراث فرهنگی عملیاتی شود

به گفته او برخی کارشناسان میراث فرهنگی در کشور به دلیل آنکه دانش به‌روزی ندارند مانع تولید ثروت از میراث هستند، برای مثال دورِ یک فضای تاریخی را با دیوار محصور می‌کنند، بعد از مدتی هم بنا رو به زوال می‌رود و اشیای تاریخی از بین می‌رود.

به گزارش ایرنا، نماینده مردم تنکابن، رامسر و عباس‌آباد درحالی به این نامه برای عملیات اجرایی باغ ۳۳ هکتاری استناد کرده که پیرو این ابلاغ مدیرکل ثبت، حریم آثار و حفظ و احیای وزارت میراث فرهنگی در توضیح آخرین اقدامات و تشریح جزئیات ابلاغ برای برای احیای این بافت تاریخی به خبرنگار ایرنا گفت که پس از چند نشست کارشناسی با مشاور و مدیران شهرداری رامسر، کلیات طرح و برخی ایده‌ها تایید و برای تهیه نقشه اجرایی به انها ابلاغ شده است. اما مرحله نهایی و مهم کار مربوط به ارسال نقشه‌های اجرایی همراه با جزئیات دقیق است. یعنی نقشه‌ای که تمام جزئیات طرح شامل جانمایی‌ها، میزان مداخله، مصالح، شکل ظاهری و اندازه‌های هر نمادها به طور دقیق مشخص شود. بعد از اینکه جزئیات و نقشه اجرایی برای ما ارسال و در شورای فنی وزارت میراث فرهنگی بررسی و تایید شد، اجرای آن بلامانع است. بنابراین آنچه در حال حاضر برای ما اهمیت دارد نقشه اجرایی و جزئیات دقیق طرح است که می بایست در شورای فنی تایید شود.

این درحالی است که بررسی‌ها نان می‌دهد پس از گذشت سه ماه هنوز نقشه‌های اجرای از سوی شهرداری رامسر تهیه و ارسال نشده است. این موضوع درحالی مطرح می‌شود که علی‌رضا ایزدی در نشست ۲۴ شهریور با وزیر میراث فرهنگی در هتل پارسیان به ارسال نقشه اجرایی تاکید کرد و از شهردار رامسر که اکنون در این مسوولیت نیست، درخواست کرد و صراحتا گفت: چنانچه نقشه اجرایی باغ آماده شده، انها را برای ما ارسال کنید. شورای فنی در مدت زمان یک هفته بررسی و تایید آن انجام خواهد داد. نقشه‌های اجرایی و عملیاتی جزئیات دقیق اجرایی و میزان مداخلات ازجمله مصالح، اندازه، شکل ظاهری و ... جانمایی و ایجاد طرح را مشخص می‌کنند، این درحالی است که از آن زمان تا به امروز نقشه عملیاتی تهیه نشده است.

باغ ۳۳ هکتاری رامسر که بخش مهمی از پرونده ثبت جهانی منظر طبیعی تاریخی رامسر به شمار می‌آید، طی ۲ دهه گذشته به دلیل مداخلات و آسیب‌هایی که در عرصه و حریم این بافت تاریخی رخ داد، از قرار گرفتن در فهرست دائم میراث جهانی بازماند. مداخلات و در ادامه فشارهای غیرکارشناسی سبب شد احیای باغ به گرهِ ‌کوری برای مسوولان و راه‌یابی‌اش به فهرست میراث جهانی به آرزویی برای رامسری‌ها تبدیل شود.

 

وبگردی