پژوهشگاه باید پرچمدار جریانسازی و تحولات در وزارت میراثفرهنگی باشد
رکنا:وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: چشمه و سرچشمه تولید پژوهشگاه است و پژوهشگاه باید در راس ماموریتهای وزارتخانه ظهور و حضور داشته باشد.
به گزارش رکنا، سیدرضا صالحی امیری در آیین نکوداشت هفته پژوهش و نوآوری که ظهر امروز دوشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۳ در سالن خلیج فارس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری برگزار شد، با اشاره به ضرورت تغییر استراتژیها و مفصلبندی جدید در پژوهشگاه بیان کرد: پژوهشگاه باید ماموریتهای خود را با توجه به نیاز و ضرورت امروز جامعه بازتعریف و بازشناسی کند.
او با بیان اینکه در جزایر جداگانه زیست میکنیم و تداوم این روند نه ممکن و نه صحیح است، تصریح کرد: اولین کار در راستای این مفصلبندی، تعامل پژوهشگاه با سه معاونت تخصصی وزارتخانه و دوری از کار جزیرهای است.
صالحیامیری با اشاره به اینکه پژوهشگاه باید پرچمدار جریانسازی، تغییر و تحولات در میراثفرهنگی و سایر حوزهها باشد، ادامه داد: این سازمان و مجموعه مهم و بزرگ با بیش از ۸۰ هیات علمی و ۲۵۰ کارشناس باید هدایتگر باشد نه تماشاگر، لذا ادغام ماموریتی نیاز است و سازوکارهای ساختاری و تشکیلاتی باید برای آن تعریف شود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: بدون داشتن ظرفیتی مانند پژوهشگاه نمیتوان مدیریت صحیحی در مجموعه انجام داد و سیستم باید بداند تولید محتوا و ساختار در پژوهشگاه باید صورت گیرد.
او با بیان اینکه پیشران توسعه میراثفرهنگی در ایران باید پژوهشگاه باشد، ادامه داد: چشمه و سرچشمه تولید پژوهشگاه است و پژوهشگاه باید در راس ماموریتهای وزارتخانه ظهور و حضور داشته باشد.
این مقام مسئول تصریح کرد: بازنگری و ادغام ماموریتها در وزارتخانه ضرورت دارد. بدیهی است که هر دستگاهی در بستر زمان دچار پیری میشود و برای اینکه رشد داشته باشد باید به طور مستمر پایش و در ماموریتهای خود متناسب با شرایط جدید بازنگری داشته باشد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه ضرورت تشکیل شورای پژوهشی در داخل پژوهشگاه و مبادلات علمی با دنیا را مورد تاکید قرار داد و راه توسعه را استفاده از ظرفیت علمی دنیا با روابط مستمر با دانشگاههای بینالمللی، برگزاری نشستها و دورههای مشترک عنوان کرد.
تدوین برنامه جامع پنجساله منسجم و منظم، اجتماعی شدن پژوهشگاه با معرفی و اطلاعرسانی دستاوردها به مردم دیگر نکات مورد اشاره او بود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین بر ضرورت آگاهسازی، اقناعسازی و اجماعسازی در راستای ارتقای نشاط، همبستگی و غرور ملی نسبت به اکتشافات و ثبتهای جهانی تاکید کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اهمیت توجه به مردمشناسی تصریح کرد: جامعه به جذابیت نیاز دارد، با تولید محتوای جذاب برای جوانان و برنامههای موثر محتوایی و رسانهای، ذائقه جامعه را باید تغییر داد.
صالحیامیری با بیان اینکه در حفاظت و صیانت از ابنیه و بافتهای تاریخی بحثهای جدی داریم، افزود: بافت تاریخی هویت یک کشور، شهر و ملت است و برای حفاظت و صیانت نیاز به تقویت ارتباط با جامعه، تشکلها و انجمنها داریم.
ارسال نظر