مرگ و نقص عضو کامل ۸۴۰ نفر نیروی کار در یک سال!

به گزارش رکنا به نقل از ایرنا، «شهرام غفاری» امروز (سه‌شنبه) در آیین چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از کارفرمایان سلامت محور و خانه‌های بهداشت کارگری با حضور وزیر تعاون، معاون فرهنگی وزیر تعاون، مسئولان حوزه مبارزه با مواد مخدر و منتخبان این جشنواره، افزود: بارها شنیده‌ایم که سلامتی مهم‌ترین دارایی انسان است، اما درست‌تر این است که بگوییم این دارایی مهم‌ترین دارایی فقرا است و فردی که پولدار است با بیماری حیاتش به خطر نمی‌افتد.

وی بیان کرد: سلامت و ایمنی کارگران و کارکنان، پایه توسعه هر کشوری است و هر قدر کشورها به این مساله اهمیت بدهند، به همان میزان رضایت نیروی کار و بهره‌وری در کار بالا می‌رود و توسعه در آن حاصل می‌شود.

غفاری تصریح‌کرد: اکنون یک میلیون و ۲۳۰ هزار کارگاه در کشور وجود دارد که ۱۴ میلیون نیروی کار در آنها شاغل هستند. در عمده این کارگاه‌ها کمتر از پنج نفر مشغول به‌کار هستند که ۸۷ درصد از کل کارگاه‌ها را تشکیل می‌دهند.

وی اضافه‌کرد: در ساختار امروزی نظام سلامت، بهداشت و ایمنی، حرف زیادی برای گفتن نداریم. در کارگاه‌های بین ۵۰ تا ۵۰۰ نفر کارکن با تاسیس خانه‌های بهداشت، خوب عمل کردیم.

سرپرست معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد: اکنون حدود پنج هزار و ۷۵۸ خانه بهداشت وجود دارد، این آمار به ما می‌گوید که با وجود اقدامات مفیدی که در کشور انجام شده باید بسیار در این حوزه کار کنیم.

وی با اشاره به آسیب یک‌هزار نفر (به عبارتی یک‌هزار خانواده) در کشور در سال گذشته، تاکید کرد: ما باید در ایران چشم اندازمان برای به صفر رساندن آسیب را برنامه‌ریزی کنیم.

غفاری با اشاره به چالش‌های این بخش، خاطرنشان‌کرد: ما برای پرداختن به سلامت نیروی کار ساختار درستی نداریم و آنقدر بخش‌های مختلف سلامت به دستگاه‌های متعدد سپرده شده که بعضی از آن‌ها فراموش شده‌ است یا به شکل درستی به آنها پرداخته نمی‌شود. چالش دیگر هم مربوط به قوانینی است که در حوزه کار داریم و مانع از انجام درست وظیفه است.

در ادامه «جعفر جندقی» رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: موضوع سلامت کارگران به وزارت بهداشت محول شده و همه دستگاه‌ها نیز در این بخش با هماهنگی وزارت بهداشت شریک هستند. مطابق تاکید سازمان جهانی بهداشت، سلامت روحی، روانی و اجتماعی مردم باید در بالاترین سطح باشد. این هدف کلی ما است و برای دستیابی به این هدف باید پوشش همگانی سلامت داشته باشیم.

وی، چهار محور اصلی برای ایجاد پوشش سلامت همگانی توجه به برنامه‌های سلامت، پوشش همگانی، دسترسی آسان به درمان از جنبه‌های هزینه‌ها و کیفیت خدمات است که باید مد نظر قرار بگیرد. در وزارت بهداشت خدماتی مانند بیماری‌های واگیر، سلامت خانواده، افزایش جمعیت، بهداشت دهان و دندان در قالب بسته‌های خدمت و پزشک خانواده به مردم ارائه می‌شود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: وزارت بهداشت تربیت نیروی انسانی شاغل را نیز بر عهده دارد. اکنون ۸۰۰ تا یک‌هزار نیروی بهداشت حرفه‌ای را تربیت و روانه بازار کار شده است. سه‌هزار و ۲۰۰ بازرس بهداشت حرفه‌ای در کارگاره‌ها مستقر هستند و ۱۷ هزار خانه بهداشت روستایی داریم که در آن ۳۲ هزار بهورز مشغول بکار هستند.

وی گفت: ۱۵ هزار آزمایشگاه رفرنس حرفه‌ای و ۲۳۰ شرکت ارائه خدمات بهداشت حرفه‌ای از دیگر اقداماتی است که در این بخش انجام شده است، همچنین یک‌هزار متخصص دوره دیده طب کار در حال ارائه خدمت به کارگران هستند.

«مجتبی جلالیان» مدیرکل خدمات اجتماعی کارگران وزارت تعاون در ادامه درباره «شورای هماهنگی خدمات بهداشتی به بیمه‌شدگان» گفت: در طول چندین سالی که شورا تشکیل شده، وفاق، همدلی و همکاری بین وزارت تعاون، وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی روز به روز بیشتر شده و برای حفظ و صیانت از کارگران عزیر در سراسر کشور تلاش می‌کند.

وی افزود: در چهاردهمین دوره این جشنواره کارهای ویژه‌ای انجام شده که از میان آن‌ها می‌توان به نشست‌های ویژه کمیته داوران اشاره کرد. در این دوره افزایش رشد خانه‌های بهداشت کارگری را شاهد بودیم که بیشترین میزان خانه‌های جدیدالتاسیس در ۶ ماه نخست امسال رقم خورده است. با کمک شوراهای استانی و شهرستانی ۲ تفاهم‌نامه با ستاد مبارزه با مواد مخدر به امضا رسید که قرار است به مرحله اجرا در بیاید.

وی تاکید کرد: برای نخستین بار با همکاری وزارت کشور مناطق پرخطر و در مرز خطر شناسایی و از برنامه برنامه ملی پیشگیری از اعتیاد نیز رونمایی خواهد شد.

وبگردی