در گفت و گو با رکنا مطرح شد
مرگ 4 کودک توسط یک پزشک / نماینده مجلس: هیچ پزشکی حق ندارد با جان مردم مماشات کند، سازمان نظام پزشکی باید پاسخگو باشد!
رکنا: سید علی یزدی خواه گفت:نهادهای مربوط در برخورد با قصور پزشکان کوتاهی می کنند.این چشم پوشی ها می تواند بی اعتمادی به جامعه پزشکی را افزایش دهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، طبق آمار جهانی، سالانه حدود 2.6 میلیون مرگ ناشی از قصور پزشکی گزارش میشود، بهویژه در کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط. این قصورها عمدتاً شامل تشخیصهای اشتباه، تأخیر در درمان، خطاهای دارویی، مشکلات جراحی و مراقبتهای پس از عمل هستند. تشخیص اشتباه یا دیرهنگام بیماریهای جدی مانند سرطان و عفونتها، و نیز تجویز نادرست دارو یا دوزهای اشتباه، از شایعترین دلایل قصور مرگبار پزشکی به شمار میروند. این آمار نشاندهنده نیاز به بهبود سیستمهای مراقبت بهداشتی و نظارت دقیقتر است.
و اما طبق آمار رسمی در ایران، سالانه حدود 15 هزار تا 20 هزار نفر به دلیل قصور پزشکی جان خود را از دست میدهند. این آمار شامل خطاهایی در تشخیص، درمان، جراحی، دارو و مراقبتهای پزشکی است. مشکلات عمدهای مانند تشخیص اشتباه بیماریها، خطاهای دارویی، عفونتهای بیمارستانی، و مشکلات در فرایندهای جراحی از عوامل اصلی قصور پزشکی در ایران به شمار میروند. این آمار نشاندهنده نیاز به بهبود کیفیت آموزش پزشکی، نظارت دقیقتر بر عملکرد پزشکان و ارتقای استانداردهای بهداشتی است.
در آخرین خبری در خصوص قصور پزشکی، تسنیم به مدارکی دست یافته است که نشان میدهد یک پزشک متخصص گوشوحلقوبینی با وجود موارد متعدد "قصور پزشکی" که منجر به قتل غیرعمد ۴ کودک شده است، همچنان به طبابت مشغول است و در یک مورد جدید نیز منجر به مرگ یک کودک دیگر شده است!
سید علی یزدیخواه، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: قابل قبول نیست یک پزشک با چندین مرتبه محکومیت و مقصر شناخته شدن در محاکم پزشکی مجددا طبابت کند.هیچ پزشکی حق ندارد با جان مردم مماشات کند، سازمان نظام پزشکی باید پاسخگو باشد!»
یزدیخواه با بیان اینکه در دیگر مشاغل، اگر کسی مرتکب قصور شود، تغییرات لازم در وضعیت شغلی او اعمال میشود، گفت: «این در حالی است که پزشکان همچنان در حرفه خود فعال هستند، حتی اگر اشتباهات جدی مرتکب شوند. من نمیدانم چرا سازمان نظام پزشکی و سایر نهادهای مربوطه همچنان این موضوعات را پیگیری نکردهاند.»
نماینده مجلس افزود: «سوال من این است که چرا پزشکانی که مرتکب اشتباهات پزشکی منجر به فوت بیماران شدند و به دیه محکوم شده، همچنان به طبابت ادامه میدهد؟ از سازمان نظام پزشکی، کمیسیون بهداشت مجلس و وزارت بهداشت درخواست دارم که به این موضوع ورود کنند و گزارشهای لازم را در این زمینه تهیه کنند.»
او می گوید:برای افزایش اعتماد به جامعه پزشکی باید در مواجهه به پزشکانی که جان بیماران برای آنها بی اهمیت است و بر اثر ناپختگی و کم تجربگی باعث مرگ بیماران می شوندبرخورد قاطع داشته باشند. افرادی که به چنین اشتباهات پزشکی دچار میشوند، باید بهطور جدی پیگیری شود و مسئولین مربوطه باید اقدامات پیشگیرانه و تنبیهی مناسبی را در این زمینه اعمال کنند.
ارسال نظر