قراردادهای استاندارد ملکی؛ راهی برای کاهش اختلافات و راحتی مردم در معاملات/ با هوشمندسازی معاملات مردم راضی‌ترند

محمد خوش سیما نماینده مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار رکنا در خصوص آیین‌نامه قراردادهای استاندارد معاملات ملکی گفت: به نظر من، اجرا شدن آیین‌نامه مربوط به قراردادهای استاندارد کمک می‌کند، اختلافات ملکی کاهش یابد. همچنین ورودی پرونده‌ها به قوه‌قضائیه را هم کم می‌کند. درحال حاضر درصد بالایی از پرونده‌ها در قوه قضائیه، در مورد اختلافات ملکی است. گاهی یک اختلاف ملکی، ده پرونده در سیستم قضایی کشور ایجاد می‌کند. به همین دلیل قرارداد استاندارد، به حل این مسائل کمک می‌کند. ما در کمیسیون اصل 90 و در جلسات مربوطه، سعی می‌کنیم از این آئین‌نامه پشتیبانی کنیم.

تضمین حقوق خریدار و فروشنده با قراردادهای استاندارد

وی در خصوص تضمین حقوق متعاملین خاطرنشان کرد: با وجود قراردادهای استاندارد در معاملات ملکی از بروز اختلافات جلوگیری می‌شود که  این امر رضایت مردم را در پی دارد. به عبارت دیگر حقوق هر دو طرف یعنی خریدار و فروشنده تضمین می‌شود و اختلافی ایجاد نمی‌شود.

تسهیل معاملات،کاهش اختلافات ملکی، آگاهی و دقت در معاملات با قرارادادهای استاندارد

وی در خصوص مزایای انجام معاملات با قراردادهای استاندارد تاکید کرد: قراردادهای استاندارد در معاملات ملکی، معاملات را تسهیل و حقوق خریدار و فروشنده را تضمین می‌کند. همچنین ورودی پرونده‌ها را در قوه قضائیه کاهش می‌دهد و اختلافات را کم ‌می‌کند. به‌واسطه این قراردادها، آگاهی و اطلاعاتی خوبی از خرید و فروش برای معامله‌گران ایجاد می‌شود که می‌توانند معاملات را با دقت بیشتری انجام دهند.

پیشرفت اسناد در کشور تا پایان امسال

وی در خصوص هوشمند سازی معاملات اظهار داشت: باید با سرعت و هماهنگ با جهان هوشمندسازی در کشور انجام شود. البته سازمان ثبت اسناد عملکرد خوبی در این موارد دارد. در جلسه‌ای که با رئیس ثبت اسناد در این خصوص داشتیم، آماری که از اجرایی شدن سامانه، کاداستر یا خودنویس و کاتب، گفته شد حاکی از آن است که پیشرفت خوبی داشته‌اند. البته از مناطق دیگر هم جویا شدم که ببینم آیا این گزارش تطبیق دارد یا خیر؟! نتیجه این بود که درست می‌گویند. تا پایان امسال پیشرفت خوبی در بحث سند داریم.

با هوشمندسازی معاملات مردم راضی‌تر و راحت‌تراند

محمد خوش‌سیما در پایان در خصوص هوشمندسازی مسائل مربوط به معاملات پیشنهاد داد: اینکه کارمان در کشور سامانه‌ای شود نیازمند یک تدبیر ویژه است مثلا  به سازمان مربوط به این سامانه‎‌ها، اختیار بیشتری بدهیم، تا بتواند این سامانه‌ها متمرکز باشند و از جای خاصی عبور کنند و به‌صورت تخصصی در اختیار آن‌ها قرار گیرد. هر چقدر متمرکزتر باشد زمان انجام خدمات برای مردم کمتر خواهد شد و مردم راضی‌تر و راحت‌تر شوند.

 

 

وبگردی