مشاهده لاشه «لاک‌پشت چرمی» در ساحل هندیجان

به گزارش رکنا، داود میرشکار امروز (۲۰ آبان‌ ماه) به رسانه‌ها اظهار کرد: لاکپشت مشاهده‌شده با طول ۱۶۸ سانتیمتر، عمری نزدیک به ۵۰ سال دارد.

وی افزود: این لاک‌پشت، ماده بوده و به احتمال زیاد علت مرگ این گونه براثر برخورد با شناورها و آسیب شدید بوده است‌.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: لاک‌پشت چرمی از گونه‌های کمیاب و باارزش دریایی و در خطر انقراض است که آمار کمی از مشاهده آن در سواحل استان خوزستان گزارش شده است.

وی بیان کرد: به منظور مطالعات بیشتر از این گونه با ارزش نمونه‌برداری و همچنین کار بیومتریک نیز روی این گونه انجام شد.  

میرشکار گفت: از صیادان و مردم نواحی ساحلی استان خوزستان می‌خواهیم تا برای حفظ این گونه‌های باارزش، در صورت مشاهده گونه‌های آسیب‌دیده مراتب‌ را به اداره‌های حفاظت محیط زیست گزارش دهند تا مراحل درمانی روی آن‌ها انجام و از اتلاف این گونه‌های با ارزش جلوگیری شود.

وی افزود: لاک‌پشت چرمی یا لاک‌پشت پوستی چرمین با نام علمی Dermochelys coriacea بزرگ‌ترین گونه لاک‌پشت‌های دریایی و بزرگترین گونه زنده لاک‌پشت به طول ۲٫۵ متر و وزن ۷۰۰ کیلوگرم یا بیشتر است که پس از سه نوع تمساح، چهارمین خزنده بزرگ زنده در جهان به‌شمار می‌رود و به عنوان گونه‌ای آسیب‌پذیر در معرض خطر قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: این تنها گونه زنده در سرده درموکلیس و خانواده درموکلیده است که به خاطر پوست سخت چرمی‌اش، پشت چرمی نامیده می‌شود. پوششی که قطعات استخوان را در بر گرفته‌اند، از نظر متخصصان تکامل ارتباط نزدیکی با لاک استخوانی لاک‌پشت‌های اجدادی دارد.

 

وبگردی