رکنا گزارش می دهد؛
آموزش خودکنترلی به معتادان به درمان اعتیاد منجر می شود؟
رکنا: تحقیقات نشان میدهد که حدود 30-50 درصد از معتادانی که مهارتهای خودکنترلی را یاد میگیرند، موفق به ترک اعتیاد میشوند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، اعتیاد به مواد مخدر یکی از چالشهای بزرگ اجتماعی و بهداشتی است که میتواند تأثیرات منفی عمیقی بر فرد و جامعه داشته باشد. یکی از راههای مؤثر در کمک به معتادان برای ترک اعتیاد، آموزش مهارتهای خودکنترلی است. این مهارتها به افراد کمک میکند تا بر رفتارهای ناخواسته خود غلبه کنند و زندگی سالمتری را تجربه کنند.
خودکنترلی به توانایی فرد در مدیریت احساسات، رفتارها و تمایلات خود اشاره دارد. این مهارت شامل توانایی مقاومت در برابر وسوسهها و تصمیمگیری آگاهانه است. خودکنترلی در زمینه اعتیاد، میتواند به معتادان کمک کند تا از مصرف مواد مخدر دوری کنند، در موقعیتهای دشوار بهتر عمل کنند و درمان و ترک اعتیاد موفقی داشته باشند.
معتادان برای داشتن یک خودکنترلی موفق می توانند تمریناتی را انجام دهند. اولین تمرین مدیریت استرس با تمرین تنفس های عمیق و ورزش منظم است. دومین تمرین شناسایی محرک هایی است که فرد را به اعتیاد باز می گرداند. فهرست کردن موقعیتها یا احساساتی که باعث وسوسه میشوند و سپس طراحی استراتژیهایی برای مواجهه با این محرکها دز این زمینه بسیار تاثیرگذار است. تمرین بعدی تعیین اهداف یا اصطلاحا SMART نام دارد. این اصطلاح اختصاری از کلمات انگلیسی تعیین اهداف مشخص، قابل اندازهگیری، قابل دستیابی، مرتبط و زمانبندی شده است. تمرین های نقش آفرینی که شامل شبیهسازی موقعیتهای واقعی و تمرین واکنشهای مناسب می شود نیز در این خصوص تاثیرگذار است. یکی دیگر از تمرین های مهم در این زمینه تشویق و پاداش دادن به خود برای موفقیتهای کوچک است که معتاد را به ادامه دادن مسیر خودکنترلی ترغیب می کند.
برای اینکه فرآیند خودکنترلی ثمربخش باشد، مراحلی باید در نظر گرفته شوند. آگاهی، آموزش، عمل و بازخورد به ترتیب در زمره مراحل خودکنترلی ثمربخش قرار می گیرند.
راههای موفقیت در کنترل ثمربخش در حمایت های اجتماعی، پیگیری های مستمر با استفاده از جلسات مشاوره، توسعه مهارت های جدید برای افزایش اعتماد به نفس و پیشگیری از بازگشت خلاصه می شود که در صورت داشتن این موارد قابل دستیابی است.
آموزش مهارتهای خودکنترلی به معتادان نه تنها به آنها کمک میکند تا بر اعتیاد خود غلبه کنند، بلکه باعث افزایش کیفیت زندگی آنها نیز میشود. با توجه به اهمیت این موضوع، نیاز به برنامههای آموزشی مؤثر و حمایت اجتماعی قوی احساس میشود تا افراد بتوانند به موفقیتهای پایدار دست یابند.
ارسال نظر