طرح ساماندهی اتباع در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس متوقف نشده است/ دولت در حال تهیه لایحه است

ابوالفضل ابوترابی نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کارگروه اتباع در کمیسیون شوراها در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا گفت:موضوع ساماندهی اتباع خارجی موضوعی است که برای ما و مردم بسیار مهم است و روی آن حساسیت  به جا و درستی وجود دارد.

 ابوترابی در ادامه گفت:در همه کشورهای دنیا، اتباع خارجی فرصت به شمار می آیند،اما اگر ساماندهی درست نداشته باشند می توانند به تهدید تبدیل شوند. وضعیت فعلی اتباع در کشور، بدون برنامه ریزی و سازماندهی است که تبدیل به تهدید شده است.

 کمبود نیرو در 37  ردیف شغلی 

نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در تدوین طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت هدفمان این است که کمبود نیرو در 37  ردیف شغلی که بر اساس آمایش سرزمینی در اطلس مشاغل وزارت کشور تهیه شده از اتباع خارجی تامین کنیم و مابقی این افراد را به کشورشان بازگردانیم.

رئیس کارگروه اتباع در کمیسیون شوراها افزود: در این طرح کارفرما ها مشخص هستند و اتباع باید گزینش بشوند و وثیقه بگذارند و انگشت نگاری و چهره نگاری شوند و مالیات و یارانه های دولت را پرداخت کنند.

این نماینده مجلس می گوید:بر اساس آمارها، بین 5 میلیون تا 7 میلیون نفر اتباع در کشور داریم که کشور گنجایش سکونت بیشتر از یک میلیون و دویست هزار نفر آنها را ندارد. بدین ترتیب تا پایان سال مابقی اتباع افغانستانی به کشورشان بازگردانیده می شوند و آنهایی که مجاز به ماندن هستند باید ضابطه مند شوند.

با افرادی که به اتباع غیرمجاز شغل، مسکن و کارت بانکی می دهند برخورد می شود

تاکید داشت:  با افرادی که به اتباع غیرمجاز شغل، مسکن و کارت بانکی می دهند برخورد می شوند و  مجازات خواهند شد. باید برای این افراد در مجلس با تصویب قوانین، تشدید مجازات در نظر گرفته شود.انسداد مرزها خیلی نکته مهمی است.البته شک است که با دیوار کشیدن بر مرزها بتوان مانع ورود اتباع غیرمجاز به کشور شد.

ابوترای با اعلام این موارد گفت: هدف اصلی ما از این طرح این است که اتباع افغانستانی غیرمجاز دیگر نتوانند در کشور زندگی کنند.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت:20 هزار تبعه افغان در ردیف های شغلی که ورود اتباع به آن مجاز نیست در شهرداری تهران بکارگرفته شدند. آمار درستی از اتباع در کشور ارائه نمی شود هر یک از ارگان ها در این باره نظری دارند.

ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: اطلس اشتغال کشور در در حال تدوین است و تا این اطلس تهیه و تکمیل نشود نمی توان آمار دقیق اتباع در کشور را اعلام کرد.

این نماینده مجلس ادامه داد:60 قانون در اساسنامه  ملی مهاجرت وجود دارد که تا کنون 20 قانون آن بازنگری شده و تا 2 ماه دیگر کل قوانین اصلاح و بازنگری می شود.

او درباره تناقض در آمار اتباع گفت:متاسفانه آماردرستی در دست نیست و بسیاری از اتباع که به صورت غیر مجاز در کشور وجود دارند  در آمار رسمی نیستند.

سامانه اطلس اشتغال در حال ایجاد شدن است

عضو کمیسیون داخلی مجلس شورای اسلامی گفت:سامانه اطلس اشتغال در حال ایجاد شدن است و تا وقتی اطلس اشتغال را نداشته باشیم آمار درستی در دست نخواهیم داشت.در حال حاضر در زمینه اتباع دچار بحران آماریم ، هیچ دستگاه متولی مشخصی و هیچ سامانه و آماری نداریم.

ابوترابی تاکید کرد: وزارت کارآماری از اتباع شاغل در کشور ندارد چرا که بسیاری از این افراد در مشاغل خانگی و کارگاههای شخصی و شهرک های صنعتی بدون ارائه مجوز اسکان و اشتغال مشغول به کار.

او با اشاره به اشتغال اتباع خارج از آن 37 ردیف شغلی که قانون مشخص کرده گفت: اتباع نباید در ردیف شغلی پاکبانی و باغبانی  به کار گرفته می شدند اما شهرداری تهران به واسطه شرکت های تامین نیرو 20 هزار تبعه افغان را دراین مشاغل به کارگرفته است.از این تعداد 15 هزار نفر به عنوان پاکبان و 5 هزار نفر به عنوان باغبان در فضاهای سبز مشغول به کارند.

ابوترابی با این توضیح ادامه داد: در این 37 ردیف شغلی هم اولویت اول تا 20 روز با کارگر ایرانی است اگر در این مدت تامین نیرو صورت نگرفت کارفرما می تواند کارگر اتباع را به کار بگیرد.

این نماینده مجلس بیان کرد:اتباع در تمام دنیا ساماندهی می شوند و به عنوان ظرفیت تولید در نظر گرفته می شوند اما  درکشور ما اتباع به صورت غیر قانونی وارد می شوندو زندگی می کنند همین موضوع باعث می شود تهدید تلقی شوند. باید در ساماندهی اتباع از تجربه کشورهای موفق در  این زمینه استفاده کنیم.

پرداخت سالانه 7 میلیارد دلار یارانه به افغان ها!

هیچ کس مخالف مهاجرپذیری در ایران نیست افغان ها مردمانی شریف و قابل احترام هستند و می توانند بهترین مهاجران به خاک ایران باشند چرا که از لحاظ بافت فرهنگی و بویژه زبان نزدیک ترین به ایران هستند اما ایرادی که در حال حاضر وارد است و مسئولان درپی حل آن هستند نبودن ساز و کار مناسب در مهاجر پذیری از افغان ها است که به نظر می رسد یک مقوله رهاشده ای بود که نیاز با بازنگری و اصلاح دارد و حالا باید با احترام و حمایت از خانواده های شریف افغان که دارای مجوز قانونی اقامت در ایران هستند برای به وجود آوردن یک سازوکار مناسب که هم در شان افغان های مهاجر است و هم به اقتصاد ، امنیت و فرهنگ ایران لطمه نزند باید افغان های غیرقانونی به کشورشان بازگردانده شوند و در صورت صلاحیت داشتن می توانند با اخذ اقامت در ایران به خاک کشورمان برگردند و هیچ تفاوتی از لحاظ ارزش های انسانی و خدمات اقتصادی و اجتماعی نباید وجود داشته باشد.

حضور 7 میلیون افغان در ایران 

 عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورای مجلس گفت: در حال حاضر پیش‌بینی می‌کنیم حدود ۷ میلیون نفر اتباع مجاز و غیر مجاز در ایران داشته باشیم و این آمار بیش از جمعیت ۷۲ کشور دنیاست.

به گزارش رکنا، ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورای مجلس شورای اسلامی گفت: متأسفانه آمار درخصوص حضور اتباع خارجی در ایران متفاوت است، اما حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ نفر اتباع مجاز سرشماری شده است که به نظر می‌رسد تقریبا ۶۰ درصد اتباع غیرمجاز باشند.

تعداد اتباع خارجی ایران بیش از جمعیت ۷۲ کشور

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود تعداد اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز در ایران بین ۶ تا ۷ میلیون نفر باشد.

ابوترابی عنوان کرد: در حال حاضر پیش‌بینی می‌کنیم اگر حدود ۷ میلیون نفر اتباع مجاز و غیر مجاز داشته باشیم، این اتباع خارجی در ایران بیش از جمعیت ۷۲ کشور دنیاست.

پرداخت یارانه ۷ میلیارد دلاری به اتباع خارجی در ایران

وی با ارائه آمار عجیبی از یارانه اتباع خارجی گفت: در حال حاضر حداقل ۷ میلیارد دلار یارانه به اتباع خارجی و مهاجر پرداخت می‌شود و آنها سالانه ۷ میلیارد دلار از ایران خارج می‌کنند. در واقع ۲۱ میلیارد دلار در سال یارانه پنهان اتباع خارجی است که از کشور خارج می‌کنند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورای مجلس تصریح کرد: در حقیقت پیش‌بینی می‌شود که حدود ۷ میلیارد دلار اتباع خارجی مبلغی است که از یارانه پنهان استفاده می‌کنند و حدود ۷ میلیارد دلار دیگر نیز با ایرانیان در سایر کشورها به سرمایه‌گذاری مستقیم مسکن و یا غیر مستقیم می‌پردازند.

 ۳۷ شغلی که اتباع خارجی می توانند در آن به کار گرفته شوند

ابوترابی با اشاره به تسریع روند ساماندهی اتباع وقت راجع به مهاجرین غیر قانونی، گفت: در حال حاضر ۳۷ شغل در ایران وجود دارد که مبتنی بر اتباع خارجی است که اگر آنها نباشند قطعاً این مشاغل همچون گاوداری، مرغداری و…، را از دست خواهیم داد.

وی با بیان اینکه بحث اتباع خارجی هم مزایا و هم معایب دارد و می‌تواند فرصت و یا به تهدید تبدیل شود و این بستگی دارد که ما از این موضوع به چه نحوی استفاده کنیم، افزود: در سامانه تعیین مشاغل اتباع خارجی، تنها آن دسته از اتباع که به حضور و کار آنها در واحدهای تولیدی و خدماتی نیاز باشد ساماندهی می‌شوند، به طوری که کارفرما در مهلت ۲۰ روزه می‌توانند درخواست خود را بارگذاری کند. البته اولویت با ایرانیان است و در غیر این صورت، اتباع خارجی جایگزین کارگر ایرانی می‌شود.


 

وبگردی