مرگ تلخ کودک 12 ساله مبتلا به HIV  بعد از جداسازی او در مدرسه  + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، زهرا حاجی زاده، مدیرعامل انجمن احیای ارزش ها (حامی زنان و کودکان متاثر از HIV و ایدز ) در گفت و گو با رکنا در خصوص اهداف تاسیس این موسسه گفت: هدف، دستیابی به روش های نوین پیشگیری و مداخله به هنگام در بحران ها و مهار آسیب های اجتماعی است. فعالیت های این انجمن در چند زمینه است. نخست خدمات حمایتی به خانواده هایی است که با ویروس اچ آی وی و ایدز زندگی می کنند.

وی در ادامه تاکید کرد: همچنین این موسسه، دارای خط هات لاین به شماره 66901010 است که افراد می توانند از سراسر ایران تماس بگیرند تا برای دغدغه هایشان در زمینه های مختلف، از مشکلات زناشویی گرفته تا مهارت های فرزندپروری، ازدواج، افسردگی و... با کارشناسان مطرح کنند و به نتیجه برسند.

حاجی زاده با اشاره به اینکه مردان خیلی کمتر از زنان، برای دریافت خدمات مشاوره تلفنی با این شماره تماس می گیرند، گفت: به همین علت، چت آنلاین را راه اندازی کردیم تا آقایانی که برایشان صحبت با ما سخت است، پیام دهند تا زمانی که مشکل پیش آمده برطرف شود. بیشترین افرادی که با ما تماس می گیرند، جوانان، زنان و افرادی هستند که تحصیلاتشان دیپلم است. بعد از آن به ترتیب افراد دارای مدارک کارشناسی، کاردانی، کارشناسی ارشد و دکتری با خط هات لاین ما تماس می گیرند. همچنین بیشترین تماس ها از تهران، شهرستان ها و بعد روستاهاست. لازم به ذکر است که 40 درصد تماس ها، مربوط به روابط عاطفی بوده و بعد به ترتیب، افسردگی، اضطراب، طلاق و اچ آی وی و اعتیاد (به یک میزان)، و در مرحله آخر خودکشی است.

زهرا حاجی زاده با اشاره به اینکه در انجمن احیای ارزش ها، آموزشِ رویکرد نوین اچ آی وی را در پیش گرفته اند، گفت: آموزش در زمینه پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ آی وی، موثرترین راهی است که می توان از آن بهره گرفت. در این مسیر، شرکت ها و موسسات خصوصی و دولتی، دانشگاه ها، شهرداری ها و... در زمنیه دریافت خدمات آموزشی با ما همکاری می کنند.

مدیرعامل انجمن احیای ارزش ها با تاکید بر اینکه تست رایگان، محرمانه و داوطلبانه اچ آی وی و هپاتیت سی نیز همواره در این موسسه انجام می شود گفت: همچنین ما یک ون مجهز داریم که به مناطق آسیب پذیر از جمله حومه شهر و کوره های آجرپزی می فرستیم و به مردم محلی آموزش های لازم در مورد ویروس اچ آی وی را ارائه می دهیم و رایگان تست می گیریم.

وی با اشاره به اینکه 108 نفر در زمینه اچ آی وی تحت پوشش این موسسه هستند گفت: از این تعداد، 43 نفر کودک یتیم مبتلا یا متاثر از اچ آی وی و مابقی مادران مبتلا هستند. 25 سال است که این افراد را تا جایی که توان داشته باشیم حمایت می کنیم.

زهرا حاجی زاده در پاسخ به اینکه آیا افراد مبتلا به اچ آی وی، تحت پوشش بهزیستی قرار می گیرند یا خیر گفت: بهزیستی خدمات اندکی را ارائه می دهد؛ ولی افراد تحت پوشش قرار نمی گیرند.

مدیر مدرسه به علت ابتلا به اچ آی وی یک دانش آموز، او را از تحصیل محروم کرد / طولی نکشید که از دنیا رفت

مدیرعامل انجمن احیای ارزش ها با اشاره به داستانی تلخ از یک کودک 12 ساله که تحت پوشش این موسسه بود گفت: این ماجرا مربوط به سال های 1401 و 1402 است. علیرضا، از طریق مادرش به ویروس اچ آی وی مبتلا شده بود. پدرش در زندان مبتلا شده و بر اثر همین موضوع هم فوت کرده بود. هر دو فرزند او نیز به اچ آی وی مبتلا شده بودند.

او در ادامه افزود: ماجرای تلخ تر از آنجایی شروع می شود که مادر، می بایست هر روز راس ساعت 10 صبح، داروهای علیرضا را به او می رساند. یک روز، وقتی مدیر مدرسه متوجه شد که این داروها برای چه بیماری است، با رفتاری تند، اجازه تحصیل علیرضا را از او سلب کرد. ما در انجمن، با نامه نگاری های فراوان، کاری کردیم که با تحصیل او موافقت کنند. وقتی بعد از مدتی علیرضا به مدرسه بازگشت، در گوشه ای از کلاس، به او صندلی دادند و از سایر دانش آموزان، جدایش کردند. علیرضا به علت حجم زیاد ناراحتی از این جداسازی، مقاومت دارویی نشان داد و بعد از آن نتوانتست داروهایش را بخورد. کم کم او ویلچر نشین شد و اندام های داخلی اش ضفیف و ضعیف تر شدند. آن زمان، ما در انجمن، به مناسبت روز جهانی کودک مبتلا به ایدز ، در 17 اردیبهشت، برای علیرضا مراسمی برگزار کردیم و او در این مراسم، یک نقاشی زیبا کشید که باورمان نمی شد، تبدیل شود به آخرین نقاشی زندگی این کودک زیبا. علیرضا در نهایت در 3 روز بعد، در روز 20 اردیبهشت که روز تولدش بود، از دنیا می رود.

نقاشی علیرضا

تصویری از آخرین نقاشی زندگی علیرضا

زهرا حاجی زاده تاکید کرد: متاسفانه، این روزها، برادر علیرضا هم ویلچر نشین شده است و مقاومت دارویی نشان داده است. امیدواریم بتوانیم برای او کاری کنیم که حالش بهبود یابد.

فرزندان مبتلا به ایدز، به مادرشان در ظرف یک بار مصرف غذا می دادند و او را جدا کرده بودند

مدیرعامل انجمن احیای ارزش ها گفت: جداسازی این افراد، امری بسیار نادرست است و در مسیر درمان این افراد، مانع بزرگی به شمار می رود. برای مثال، رویا، مادر مبتلا به ایدز بود که فرزندانش او را از خودشان جدا می کردند. آنقدر سر سفره، برای رویا با ظرف یک بار مصرف غذا دادند که روی روحیه اش تاثیر به شتد منفی گذاشت و شش هایش کم کم از کار افتادند و در اسفندماه سال 1401 از دنیا رفت.

وی در پایان با اشاره به اینکه حتی کارفرماها نیز مادران مبتلا به ایدز را از کار کردن در محیط های مختلف محروم می کنند، گفت: در جلسه ای که با وزیر کار داشتم، به موضوع اخراج چندین مادر صحبت کردم و توضیح دادم که وجود این افراد در کنار سایرین، هیچ مشکلی را ایجاد نمی کند. امیدواریم وزارت کار در این مسیر، کمک کننده مادران مبتلا به اچ آی وی  که سرپرست خانوار هستند باشد.

راه های انتقال ایدز چیست؟

مینو محرز، متخصص بیماری های عفونی و فعال در زمینه بیماری ایدز در گفت و گو با رکنا در خصوص راه های انتقال ویروس اچ آی وی گفت: ارتباط جنسی نامطمئن، انتقال از مادر آلوده به جنین اگر تحت درمان نباشد، همچنین از مادر آلوده به نوزاد شیرخوار باز هم مشروط به اینکه تحت درمان نباشد. اینکه در زندگی عادی و محل کار و مدرسه افراد در کنار یکدیگر قرار بگیرند، اصلا انتقال پیدا نمی کند.

وی در ادامه گفت: جداسازی افراد از یکدیگر درست نیست و اصلا در کنار هم زندگی کردن، راه انتقال این بیماری عنوان نمی شود.

آموزش و پرورش بخشنامه ای در خصوص جداسازی کودکان مبتلا به اچ آی وی ندارد

مسعود پزشکیان ، در تاریخ 1381/09/11 در زمان سکانداری وزارت بهداشت، به مرتضی حاجی، وزیر اسبق آموزش و پرورش، طی نامه ای، اعلام کرده بود که آموزش و پرورش حق بدیهی همه کودکان است و با توجه به اینکه ویروس اچ آی وی، در زندگی روزمره و تماس های معمول منتقل نمی شود، حمایت عاطفی و معنوی از کودکان، معلمان یا کارکنان مبتلا، امری است انسانی و اخلاقی و باید به آن توجه داشت. همچنین در این نامه تاکید شده بود که برنامه ریزی برای آشنا ساختن کلیه معلمان، مربیان بهداشت و پرورشی مدارس با جنبه های اجتماعی، فرهنگی و علمی بیماری اچ آی وی و ایدز انجام شود.

نامه پزشکیان به وزارت آموزش و پرورش آپلود بشه