پیگیری نوسازی بافت فرسوده محلات اتابک و مینایی/ سازمان نوسازی ماموریت اصلی خود را تکمیل کند

به گزارش رکنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر تهران، در جریان بررسی گزارش محله گردی محله اتابک واقع در منطقه 15 تهران در دویست و پنجاه و هشتمین جلسه علنی شورا، محمد شیری، شهردار منطقه 15 خاطرنشان کرد: محله اتابک یکی از محلات قدیمی است با ۹۵ هکتار مساحت که از این ۹۵ هکتار ۲۴ درصد آن، درحدود ۲۳ هکتار بافت فرسوده است. 

وی افزود: شاید معضل اصلی محلاتی مثل اتابک و مینابی بافت فرسوده است اگر مشکل زندگی اتباع در آنجا را بخواهیم ریشه‌ای حل کنیم؛ باید نوسازی بافت فرسوده را پیگیری و تکمیل کنیم. سال گذشته ۱۵۰۰ پروانه در شهر تهران صادر کردیم و به این لحاظ منطقه اول بودیم. با اختلاف زیاد یعنی ۵۰۰ پروانه بیشتر از منطقه دومی که پروانه صادر کرده بود ما موظف بودیم هر سال ۳ درصد از بافت فرسوده را نوسازی کنیم و اگر در این ۲۰ سال اخیر، درست به این وظیفه عمل می کردیم، شاید الان محلات منطقه ۱۵ بیش از ۷۰ درصدش نوسازی شده بود. در حالی که این نسبت عکس است و ۳۰ درصد نوسازی شده و ۷۰ درصد باقی مانده است. در همین محلات اتابک و مینابی که حدود ۲۴ درصد در اتابک در واقع بافت فرسوده وجود دارد و در مینابی بالای ۵۰% ، حدود ۳۲ نوسازی کردیم و تنها سالی که ما سه درصد نوسازی را محقق کردیم سال ۱۴۰۲ بود، که به ۳ درصد نزدیک شدیم.
شیری در خصوص اتوبان امام علی (ع) اظهار داشت: احداث اتوبان امام علی (علیه السلام) که کار بسیار خوبی هم بود؛ بسیاری از معضلات شهر تهران را حل کرد؛ اما معضلات اجتماعی را هم، با خود به همراه داشت و آن، این بود که که در واقع محله را به دو نیمه تقسیم کرد و اتابک شرقی و غربی شد و خدمات رسانی دچار اشکال شد. به خاطر اینکه بخشی از آن در ناحیه 1 ما و بخش دیگر در ناحیه ۲ قرار دارد.
وی ادامه داد: در قرار خدمتی که خدمت آقای دکتر زاکانی بودیم و تشریف آوردند منطقه، مصوب شد که ناحیه یک ما ، که شش محله دارد، تبدیل به دو ناحیه بشود که هر کدام سه محله ارائه شد که متأسفانه این فرایند طولانی شده و هنوز موفق نشدیم. اگر این اتفاق بیفتد؛ اتابک در ناحیه ۸ خواهد بود و امور آن بهتر پیگیری می شود و بحث رفت و روب و نظافت و کلیه خدماتی که شهرداری موظف است ارائه خواهد بدهد، بهتر خواهد شد؛ شیری اذعان داشت: علیرغم سرانه خدماتی بسیار پایین، ما بالاترین سرانه فضای سبز شهر تهران را در این منطقه داریم.
شهردار منطقه 15 به پارکینگ مینابی اشاره کرد و گفت: پارکینگ مینابی آماده است و ان شاء الله در اواخر همین شهریور ماه، فکر می‌کنم قابل افتتاح است. شیری در خصوص حضور اتباع در منطقه 15 خاطرنشان کرد: برآورد ما این است که حدود ۳۴ هزار نفر اتباع در این ناحیه حضور دارند.
وی در خصوص معضل فروش بنزین، اظهار داشت: یک پمپ بنزین تخریب شده و جایگزین نشده است که ما سرمایه گذار را برای فراخوان سرمایه گذاری انجام دادیم و در همان انتهای هاشم‌آباد قرار است به صورت مشارکتی، پمپ بنزینی ساخته بشود، و آن هم برنده داشته و ان شاء الله، سرمایه‌گذار بتواند زودتر مستقر بشود.
شیری در رابطه با حریم منطقه 15 گفت: حریم منطقه ۱۵ حریم پرچالشی است با این حال، ما نگرانی از فرمانداری تهران نداشتیم، اما متاسفانه نزدیک و بیخ گوش منطقه ۱۵ ، روستای مسگرآباد را جدا کردند یعنی یک معضل به معضلات شهری منطقه ۱۵ اضافه شده است. و دنبال این هستند که مسگرآباد را از منطقه ۱۵ بگیرند. منتها خواهشم این است که این موضوع حل بشود. و اینکه در واقع هم ما مجوز بدهیم هم دهیاری مجوز بدهد و ایشان جلوی مجوز من را بگیرد و من جلوی مجوز ایشان را، برای مدیریت شهری و مجموعه کلان و دولت، مناسب و زیبنده نیست.

علوی: سازمان نوسازی باید مأموریت اصلی خود را تکمیل کند

علوی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا خاطرنشان کرد: من به حکم وظیفه چون مناطق جنوبی به ویژه منطقه ۱۴ و ۱۵ محل سکونت ما هم هست و به ویژه حالا این عکس‌هایی که آقای مهندس امانی نشان دادند؛ محل سکونت اخوی‌ها بود عرض می‌کنم که ببینید اتفاقی که در دوره‌های گذشته در خصوص پروژه‌های محرک توسعه بافت فرسوده در این دو سه تا محله به ویژه محله مینابی و اتابک انجام شد پروژه‌های خوبی بود. یعنی اصل کار اصل کار درستی بود که در آن زمان سازمان نوسازی شروع کرد. به ویژه در دوره آقای دکتر علیرضا جعفری اتفاقات خوبی در آنجا رقم خورد و  اشکال کار این بود که در ادوار مختلف و دوره‌های مدیریتی، سازمان نوسازی از ماموریت اصلی خودش که تکمیل این مجموعه‌ها بود، فاصله گرفت و این یعنی وقتی سازمان نوسازی رفت در محله اتابک این زمین‌ها را خرید و چه خودش چه شرکت نوسازان شروع کردند به ساخت و ساز اونجا باید تا تکمیل زیرساخت‌ها ادامه می‌داد. وی افزود: سازمان نوسازی یا شرکت نوسازان صرفاً در مرحله تحویل کلید، کار را رها کردند و این زمین ها هنوز سندسازی نشده اند و سند هایشان مغفول مانده است و بحث پارکینگ‌ها و زیرساخت‌های آنها یاقی مانده، آقای دکتر شیری و آقای دکتر صباغ پیگیری کردند و در این دوره اینبحث کلانتری حل شد، این اصلی‌ترین درخواست آن محله بود. 
علوی افزود: اگر امروز این مشکلات برای شهروندان باقی مانده، به واسطه این است که سازمان نوسازی در ادوار مختلف به وظیفه‌اش که تکمیل و تحویل سندها یا تکمیل زیرساخت‌ها بود، عمل نکرده است. 
وی اذعان داشت: ما در محله مداخله می‌کنیم اما مداخله ناقص انجام می‌دهیم و نتیجه آن است که محله به جلو که نمی رود؛ بلکه به عقب برمی گردد. 
وی با اشاره احداث بزرگراه امام علی (ع)، یادآور شد: وقتی آمدند بزرگراه امام علی را احداث کردند؛ طبیعتاً بعضی از این پمپ بنزین ها در داخل مسیر قرار گرفت یا اصلاً جایگزینی برایش ایجاد نشد یا جایگزین متناسب با آن ایجاد نشد. مثلاً جایگزینی پمپ بنزینی که در محله میثم بود. محله میثم نقطه اتصال دو منطقه ۱۴ و ۱۵ است و یک پمپ بنزین کوچک، جایگزین یک پمپ بنزین بزرگ شده است. 
وی ادامه داد: نکته‌ من این است که این مداخلات ناقص باعث می‌ شود طرح‌های خوب هم، طعمش برای مردم احساس نشود، وگرنه اتفاقات خوبی هم افتاده، به عنوان مثال، یکسری خط‌های جدیدی که برای مناطق جنوب شهر به ویژه ۱۴ و ۱۵ در اتوبوس ها تعریف شده را می‌بینم که با این اتوبوس‌های جدیدی که خریداری شده تجهیز شده است. اما این نکاتی که آقای امانی اشاره کردند و آقای مهندس چمران نیز گفتند؛ نکاتی است که نشان می دهد سازمان نوسازی باید به وظیفه خودش، یعنی تکمیل پروژه‌هایی که شروع کرده است؛ برگردد.

چمران: شهرداری اصلاح نواحی را تنظیم و در دستور کار قرار دهد

رئیس شورا در تذکری خاطرنشان کرد: وقتی یک بزرگراه را احداث می‌کنیم؛ حتماً باید تغییراتی در داخل محله‌ها و نواحی شهرداری داده شود. اینها آن انسجام قبلی را  ندارند؛ یک بزرگراه می آید و این ها را از هم جدا می‌کند. بنابراین ضروری است که تغییراتی در آنها داده شود. وگرنه مثل همین بزرگراه شهید نواب می شود که مشاهده می کنید که چه معضلاتی دارد و باید شهرداری در این راستا، اصلاح نواحی را تنظیم و در دستور کار قرار دهد تا دیگر، بخشی این طرف بزرگراه و بخشی آن طرف بزرگراه نباشد و با همدیگر عملیاتی بشوند تا این مشکلات پیش نیاید.

امانی: محور اصلی حل مشکلات منطقه 15 سازمان نوسازی است

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا خاطرنشان کرد: هانطور که در گزارش بنده ملاحظه کردید و آقای شیری و آقای علوی هم اشاره کردند؛ محور اصلی، سازمان نوسازی است، به ویژه برای تأمین سرانه ها. قرار بود آقای هدایت هم در این جلسه حضور داشته باشند تا از برنامه های سازمان نوسازی صحبت کنند.
وی ادامه داد: نزدیک  به ۶۰۰ پلاک خریداری شده که در طول زمان در اختیار شهرداری یا شرکت نوسازان یا سازمان نوسازی قطعات کوچک قرار گرفته است که یا تخریب شدند یا با همان شکل ملک فرسوده باقی مانده‌اند.
امانی افزود: آقای هدایت در جلسه که با آقای شیری خدمتشان بودیم در آخر بازدید من فرمودند که بنا دارند عمده این ها به زیرساخت ها، یعنی زیرساخت های بهداشتی درمانی فضای سبز اختصاص پیدا کند. اگر این سیاست ها توسط سازمان نوسازی و شهرداری تهران دنبال شود؛ خیلی خوب است. ولی متاسفانه آقای هدایت نیستند تا نسبت به برنامه های سازمان خود پاسخگو باشند.
امانی در ادامه با طرح پیشنهادی افزود: به نظرم یک جلسه آقای هدایت و در ارتباط با این موضوع به صحن دعوت شوند تا ببینیم برای آینده محله، چه برنامه‌ای دارند. 
وی افزود: همانطور که آقای علوی گفتند؛ کارهای خوبی طول ادوار گذشته انجام گرفته است ولی به دلیل تغییر مدیریت و تغییر نوع نگاه نسبت به مداخله مستقیم یا مداخله غیر مستقیم، تغییر نوع و نگاه سبک مدیریتی باعث شده که این وضعیت در محله اتابک و مینایی همچنان ادامه پیدا بکند.

شیری: تأمین سرانه ها و تملک پلاک های معارض در دستور کار است

شهردار منطقه 15 در پایان افزود: در  ناحیه یک منطقه 15، از جمله محله اتابک مینابی به هیچ عنوان، بحث اقتصادی ندارند، یعنی انتفاعی نیست و قرار است ان شاء الله سرانه‌ها تأمین شود و برخی از تک پلاک‌هایی که معارض هستند مورد تملک قرار بگیرند. راجع به مجموعه شهیدان خدمت که آقای علوی اشاره کردند؛ یک طبقه برای کشتی است و مجموعه ۵ طبقه است و ورزش های رزمی و توپی و همه ورزش‌های لازم را داراست. به هر صورت امسال هم الحمدلله دیدیم که ورزش کشتی در  المپیک درخشید و باعث ارتقای رتبه کشورمان شد و الحمدالله آنجا هم محله کشتی خیزی است مربیان بسیار خوبی هم دارد که به امر مشغولند.
وی در خصوص پاتوق محله درخشان خاطرنشان کرد: پاتوق محله درخشان قرار شد بعد از ماه صفر تحویل منطقه بشود که مقدمات آن انجام شده و ما هم آن را در اختیار معتمدین یا مدیریت سرای محل قرار می دهیم.

وبگردی