صندلی های دستیاری رشته بی هوشی خالی است/پزشکان آینده وارداتی خواهند بود
رکنا: رییس انجمن علمی بیهوشی و مراقبتهای ویژه با اشاره به چالشها و مشکلات رشته بیهوشی گفت: فکری به حال معضلات جامعه بیهوشی نشود، مجبوریم از خارج از کشور پزشک وارد کنیم.
به گزارش رکنا، دکتر علیرضا سلیمی، رئیس انجمن علمی بیهوشی و مراقبتهای ویژه در نشست بررسی چالشها و معضلات رشته بیهوشی، گفت: امروز همه پذیرفتهاند که مشکل و معضل جدی در رشته بیهوشی وجود دارد و باید به فکر صندلیهای خالی بیهوشی بود. در دولت جدید و با وزارت بهداشت جدید امیدواریم مشکلات رشتههایی مانند بیهوشی دیده شود.
وی گفت: درخواست ما از دولت جدید این است نظر انجمن هایی همچون انجمن بیهوشی دیده شود و به آنها اعتماد شود. اگر در این نقطه همچنان ادامه میدهیم و کمبودهای رشته بیهوشی توسط همکاران پوشش داده میشود به دلیل ایثار و فداکاری است که نیروهای فعلی انجام میدهند. اگر شرایط نیروی انسانی به همین منوال باشد باید از خارج از کشور نیروی پزشکی وارد کنیم.
سلیمی همچنین گفت: جامعه متخصصین بیهوشی از حضور دکتر ظفرقندی به عنوان وزیر پیشنهادی بهداشت حمایت میکنند. وی بهترین گزینه برای وزارت بهداشت است و آنچه میبینم مقبولیت بالای ایشان است. من در حوزه سلامت حمایتی مشابه از آنچه صورت گرفت تاکنون ندیده بودم. حل مشکلات تعرفه برای متخصصین بیهوشی مورد توجه قرار گیرد تا معضلات این رشته حل شود.
دولت برای وضعیت بحرانی رشته بیهوشی تدبیری اتخاذ کند
بنابر اعلام سازمان نظام پزشکی، همچنین در ادامه دکتر سید سجاد رضوی دبیر انجمن و عضو هیئت مدیره انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه در این نشست گفت: نیروی انسانی در کشورهای جهان، حرف اول را میزند، در واقع سرمایه نیروی انسانی است. متاسفانه با قشر تحصیلکرده در شان آنها برخورد نکردیم. بلای کشورهای در حال توسعه فرار مغزها است و جهان اول به نیروی انسانی ماهر کشورهای جهان سوم چشم دوخته است.
وی گفت: ما نیازمند برنامه ریزی برای نگهداری نیروی انسانی در کشور و تولید سرمایه هستیم. با توجه به نیاز کشور و سابقه ما در حوزه بیهوشی، آیا دولت برنامه ای برای آینده این گروه دارد؟ آنچه دیده میشود کم کاریهایی است که در قبال متخصصین بیهوشی انجام میشود.
وی افزود: صندلیهای دستیاری رشته بیهوشی خالی مانده است. باید جاذبههای لازم برای دستیاری بیهوشی افزایش یابد تا جذب کشورهای دیگر نشوند. وضعیت رشته بیهوشی بحرانی است و اگر برنامهریزی و راه حلی اتخاذ نشود خسارت زیادی نصیب درمان کشور میشود.
او ادامه داد: وقتی پزشکان در برابر تعرفه ها کم می آورند به حوزه هایی مانند زیبایی رو میآورند. اگر به برخی رشته های مهم پزشکی توجه نشود پزشکان به سمت سایر حوزه ها میروند و با کمبود پزشک در حوزههای کم جذابیتتر روبرو میشویم.
رضوی افزود: با این حقوق دستیاران پزشکی که الان دستیاران بیهوشی با آن گرفتارند نمیتوان زندگی کرد. چهار سال از عمر یک فرد صرف این بخش میشود و درنهایت درآمد مکفی ندارد.
با مشکلات متعدد برای متخصصین بیهوشی مواجه هستیم
در ادامه نیز دکتر محمدی - عضو هیئت مدیره انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه گفت: مشکلات جامعه پزشکی یکسان و ثابت است و این مشکلات برای تمام رشتههای پزشکی جریان دارد. بزرگترین معضل ما نیروی انسانی پزشکی است که پس از آموزش به دنبال مهاجرت هستند؛ درحالیکه با هزینه زیادی تربیت شدهاند و بهرهبرداری از توانمندی آنها با دیگر کشورهاست.
وی گفت: سالیان زیادی است که ظرفیتهای خالی پذیرش رشته بیهوشی تکمیل نشده است و اگر تا الان با کمبود نیرو در حوزه بیهوشی روبرو نشده ایم به دلیل از خودگذشتگی نیروهای بیهوشی است اگر فکری به حال معضلات پزشکان بیهوشی صورت نگیرد با بحران نیرو در حوزه بیهوشی و اخلال در درمان مردم مواجه خواهیم شد.
وی گفت: با حضور دکتر پزشکیان بعنوان عضوی از جامعه پزشکی باید راهحلهایی که در طول سالها فقط دربارهاش صحبت شده، اجرایی شود. برداشتن قدمهای نخست نیازمند تغییرات در نگرشها و ساختارهاست و ما باید از ظرفیتهای گروه بیهوشی استفاده کنیم.
ارسال نظر