فعالان محیط زیست در گفت و گو با رکنا مطرح کردند؛
دماوند مدفون در زباله / نابودی دماوند نزدیک است / بی توجهی به دماوند تا چه زمانی ادامه می یابد؟ + فیلم
رکنا: حضور بی ضابطه حجم انبوهی از کوهنوردان بخصوص در فصل تابستان در مسیر صعود به قله دماوند در سایه ضعف متولیان حفاظت از مهمترین قله ایران، موجب وارد شدن آسیب های زیست محیطی فراوانی به دماوند شده است؛ به نحوی که کوهنوردان با ریختن زباله های پلاستیکی و فضولات انسانی، محیط طبیعی دماوند را به نابودی کشانده اند و در میان تمام متولیان حفاظت از دماوند، سازمان حفاظت محیط زیست باید پاسخ بدهد که چرا توجهی به این آسیب های زیست محیطی وارده به دماوند ندارند؟
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، فعالان محیط زیست که در حوزه دماوند فعالیت می کنند، می گویند سالانه حدود 10 هزار کوهنورد قله دماوند را فتح می کنند؛ قله ای که با وجود ارتفاع 5 هزار و 610 متری اش، فتح آن برای بسیاری از علاقمندان به کوهنوردی دشوار نیست. یعنی با وجود این که دماوند مرتفع ترین قله ایران است، اما سخت ترین قله کشورمان برای کوهنوردان نیست و اتفاقا فتح این قله در آب و هوای تابستانی، بسیار ساده تر هم می شود.
به نحوی که از اوسط تیر تا اواخر شهریور، بسیاری از گردشگرانی که به صورت تخصصی کوهنورد نیستند، صرفا با آماده سازی جسمانی نسبی و فتح چند قله کوچکتر برای تمرین بخصوص، بهویژه از مسیر جبهه جنوبی و عمدتا در روزهای تعطیل و پایانی هفته عازم دماوند می شوند.
اما متاسفانه کوهنوردان با رعایت نکردن نکات بهداشتی و ریختن زباله های پلاستیکی و فضولات در مسیر صعود از قله دماوند باعث صدمات فراوانی به این قله شدند و محیط زیست این ناحیه را در آلودگی غرق کردند.
فیلم: علی کشمیری_فعال محیط زیست
ارسال نظر