حمام روزانه و طولانی باعث شادابی و آبرسانی پوست نمی شود/ بیشتر از 20 دقیقه حمام نکنید
رکنا اجتماعی، دکتر مهری آقا گلی زاده گفت: استحمام مکرر می تواند سیستم ایمنی بدن را تنبل و ضعیف کند و از توانایی آن برای محافظت از پوست در برابر عفونت و باکتری ها بکاهد. برخی از زنان که از عفونت های مکرر شکایت می کنند یکی از دلایلش می تواند برهم خوردن تعادل باکتریایی و میکروارگانیسمی آن ناحیه و ضعیف شدن سیستم دفاعی و ایمنی باشد.
به گزارش خبرنگار سلامت رکنا، با ورود به فصل تابستان و گرمای هوا شاید فکر کنیم استحمام روزانه ، برای تمیز کردن آلودگی ها و تعرق، موجب افزایش سلامتی می شود. بر خلاف باور عموم دوش های مکرر نه تنها باعث آب رسانی پوست نمی شود؛ بلکه می تواند پوست و مو را دچار مشکلات و آسیب های مختلف کند.
دکتر مهری آقا گلی زاده پزشک پوست و مو و زیبایی، در گفت و گو با رکنا، در توضیح معایب حمام های مکرر و استفاده زیاد از مواد شوینده، گفت: پوست بدن ما از یک لایه چربی طبیعی خارجی تشکیل شده است که مثل یک سپر در برابر آلودگی و آسیب ها عمل می کند. ما با شست و شوی روزانه و استفاده از صابون هایی که اغلب از مواد شیمیایی تشکیل شده اند، این چربی مفید را از بین می بریم. منافذ پوست در واکنش به این اتفاق شروع به تولید هر چه بیشتر چربی می کنند. این امر پوست سر را تحریک کرده و آن را مستعد خارش می کند. این مسئله باعث افزایش شوره سر و در نهایت موجب مسدود شدن منافذ پوست می شود. وقتی منافذ پوست بسته شود رشد مو کند شده و چون مو به درستی تغذیه نمی شود موی کدرتری خواهیم داشت. به علت وجود چربی طبیعی در سطح خارجی پوست و حفظ رطوبت، پوست افراد جوان می ماند. با استفاده مدام از مواد شوینده رطوبت این لایه از بین رفته و باعث خشکی پوست می شود؛ در نتیجه خشکی، چین و چروک و پیری زودرس را به همراه خواهیم داشت. از طرفی به علت از دست دادن چربی، در صورت به وجود آمدن زخم یا آسیب های پوستی ترمیم زخم کند شده و زمان بیشتری برای بازسازی نیاز دارد.
این متخصص با بیان اینکه حمام های مکرر می تواند باعث آسیب رسانی، از بین رفتن تعادل میکرو ارگانیسمی و و بروز آلرژی های پوستی شود، گفت: وقتی مو به صورت مداوم خیس می شود در آسیب پذیرترین حالت خود قرار گرفته و موجب خشکی، شکنندگی و به دنبال آن بروز موخوره می شود. دوش های مکرر باعث از بین رفتن تعادل میکروارگانیسم های روی پوست شده و موجب آسیب پذیر شدن پوست در برابر عفونت ها می شود. سیستم ایمنی ما به گونه ای است که لازم است گاهی توسط آلودگی و میکروب ها تحریک شود. استحمام مکرر می تواند سیستم ایمنی بدن را تنبل و ضعیف کند و از توانایی آن برای محافظت از پوست در برابر عفونت و باکتری ها بکاهد. برخی از زنان که از عفونت های مکرر (ناحیه تناسلی) شکایت می کنند یکی از دلایلش می تواند برهم خوردن تعادل باکتریایی و میکروارگانیسمی آن ناحیه و ضعیف شدن سیستم دفاعی و ایمنی باشد. علت بسیاری از آلرژی ها و خارش های پوستی از بین رفتن تعادل باکتریایی در نتیجه شست و شوی بیش از اندازه است.
او با توصیه حمام های یک روز درمیان، برای افرادی که دارای پوست چرب هستند و حمام با فاصله دو الی سه روز برای افرادی که پوست خشک دارند، افزود: حمام های طولانی برای پوست ممنوع است و بهتر است بیشتر از 20 دقیقه استحمام نکنیم، حمام های طولانی باعث شادابی پوست نمی شود؛ همچنین از آب ولرم و شوینده های ملایم مناسب با نوع پوست خود استفاده کرده و از لیف های زبر استفاده نشود. افرادی که باشگاه می روند یا ورزش های طولانی مدت انجام می دهند بهتر است به علت تعرق بالا و بسته شدن منافذ پوست بعد از ورزش دوش های کوتاه با شوینده های ملایم بگیرند چرا که عدم استحمام ممکن است باعث جوش و التهابات پوستی شود. توجه داشته باشید شامپوهای با علامت روزانه صرفا ملایم تر از سایر مواد شوینده هستند و با استفاده مدام و مستمر می توانند پوست مارا دچار آسیب کنند.
ارسال نظر