رکنا گزارش می دهد،
4700 درخت آفت زده در پارک چیتگر باید قطع شوند / دادستانی تهران به موضوع ورود کرد + فیلم
رکنا: دادستانی تهران به موضوع خشکانده شدن درختان در پارک چیتگر واکنش نشان داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در پی انتشار اخباری در فضای مجازی درباره خشکاندن درختان منطقه چیتگر ، دادستان تهران با ورود به موضوع، دستور پیگیری و انجام اقدامات را صادر کرد.
علی صالحی اظهار کرد: با توجه به حساسیت موضوع و در راستای صیانت از انفال و ثروت های عمومی، دستور رسیدگی به علل خشک شدن درختان منطقه چیتگر با قید فوریت خطاب به دادسرای ناحیه ۳۷ (ویژه انفال) صادر شد و پس از بازدید معاون دادستان و سرپرست دادسرا از محل، در جلسه با دستگاههای متولی تصمیمات لازم اتخاذ و دستورهای لازم برای حفاظت از درختان صادر شد.
دادستان تهران افزود: در جلسه دادستانی تهران با مدیران منابع طبیعی و آبخیزداری شهر تهران، سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران، شرکت آب و فاضلاب شهر تهران، شهردار منطقه ۲۲، رئیس اداره محیط زیست شهر تهران مقرر شد راهکارهای جلوگیری از خشک شدن درختان و احیای آنها با تشکیل کارگروه ویژه بررسی شود و برنامه اجرایی مشخص با لحاظ موقعیت محل و اقدامات لازم تهیه و نتیجه اقدامات انجام شده به دادستانی گزارش شود.
او ادامه داد: اعضای این کارگروه به صورت ماهانه و با حضور سرپرست دادسرای ناحیه ۳۷ ضمن بازدید از بوستان چیتگر بر روند انجام اقدامات نظارت می کنند.
دادستان تهران تصریح کرد: با توجه به اهمال صورت گرفته در سالیان متمادی و آسیب جدی به درختان مقرر شد هیاتی از کارشناسان رسمی مجرب دادگستری نسبت به بررسی علت خشک شدن درختان و نیز روش احیای بوستان مزبور اقدام کنند تا تدابیر قانونی در این زمینه به عمل آید.
صالحی یادآور شد: همچنین مقرر شد برای جلوگیری از تعرض و سوءاستفاده احتمالی اشخاص در اراضی بوستان چیتگر، اداره منابع طبیعی نسبت به پیگیری و اخذ سند کاداستر اراضی موصوف اقدام و نتیجه را به این دادستانی اعلام کنند.
به گفته دادستان تهران، با توجه به تکالیف قانونی سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران درباره تهیه شناسنامه و پلاککوبی همه درختان، مقرر شد این سازمان با قید فوریت نسبت به پلاککوبی درختان بوستان چیتگر اقدام و آمار درختان پلاککوبی شده و همچنین درختان خشک ، سالم و دارای قابلیت بهبود را به صورت هفتگی به دادستانی تهران اعلام کند.
4 هزار و 700 درخت پارک چیتگر باید هرچه سریعتر قطع شوند
چندی پیش، سرپرست اداره فضای سبز منطقه 22 تهران در گفت و گو با رکنا اعلام کرده بود که حدودا چهار هزار و 700 درخت از پارک جنگلی چیتگر باید قطع شوند. درختانی که درگیر آفات شده اند و می بایست هرچه سریعتر قطع شوند تا به سایر درختان آسیب نرسانند.
او همچنین تاکید کرده بود که چالشی که پارک چیتگر با آن رو به روست را بوستان های جنگلی دیگر تهران از جمله سرخه حصار و خجیر نیز با آن دست و پنجه نرم می کنند. چیتگر جنگلی است پوشیده از گونه «پینوس الداریکا» که گونه بومی الدار گرجستان است و طبیعتاً گونه ای وارداتی محسوب می شود. سازگار شدن این گونه با آب و هوای پایتخت کمی دور از انتظار است. گونه کاج الدار گونه ای از سوزنی برگان است که به میزان آب زیاد ولی در دوره های آبیاری کم نیازمند است و کاشت این گونه به صورت خالص کاملاً اشتباه است.
لازم به ذکر است، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزدازی شهر تهران بعنوان متولی اصلی این بوستان به حساب می آید و شهرداری متولی بهره برداری آن است؛ لذا صدور مجوز قطع درختان آفت زده، بر عهده منابع طبیعی است.
ارسال نظر