در نشست خبری کمیته سلامت ستاد انتخاباتی آیت الله رئیسی مطرح شد
70 درصد مردم تا پایان 1400 واکسینه می شوند / تسریع واکسیناسیون در صورت پیروزی رئیسی
رکنا: دبیر کمیته سلامت ستاد انتخاباتی رئیسی تاکید کرد: با برنامه ریزی انجام شده، اگر آیت الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی برسد، تا پایان اسفند 1400، حداقل 70 درصد مردم هر دو دوز واکسن خود را دریافت خواهند کرد. برای رسیدن به این هدف نیز ما تا هر زمان که لازم باشد، به واردات واکسن می پردازیم، اما در مجموع تولید واکسن برای ما یک مبحث استراتژیک خواهد بود.
انتخابات 1400 / نشست خبری کمیته سلامت ستاد انتخاباتی آیت الله سید ابراهیم رئیسی ، نامزد انتخابات ریاست جمهوری دیروز در دفتر مرکزی این کمیته برگزار شد.
عدالت سلامت؛ محور اصلی عدالت اجتماعی
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، دکتر بهرام عین الهی، دبیر کمیته سلامت ستاد انتخاباتی آیت الله رئیسی در این نشست مهمترین معضل نظام سلامت کشور را عدم هماهنگی بدنه مدیریتی سیستم بهداشت و درمان توصیف کرد و گفت: نبود هماهنگی در میان بدنه مدیریتی این نظام موجب شده است که حتی طرح ها و برنامه های خوبی که ارائه می شود نیز روی زمین بماند.
وی سلامت و امنیت را مهمترین نیازهای کشور دانست و تاکید کرد: شیوع کرونا و تبعات اجتماعی و اقتصادی آن، در کشور اهمیت موضوع سلامت را به ما نشان داد و بر ما ثابت شد که هرچه سلامت یک جامعه بیشتر تامین شود، آن جامعه پویاتر خواهد بود.
عین الهی لزوم رعایت عدالت در تامین سلامت مردم را دارای اهمیت ویژه ای دانست و تصریح کرد: مساله محوری در بحث عدالت اجتماعی ، موضوع عدالت سلامت است و ما باید در جمهوری اسلامی برنامه ای اجرا کنیم که همه مردم به صورت عادلانه به امکانات نظام سلامت دسترسی داشته باشند.
هزینه درمان هر بیمار کرونایی؛ 30 میلیون تومان
دبیر کمیته سلامت ستاد انتخاباتی رئیسی با تاکید بر این که در تامین سلامت آحاد جامعه، پیشگیری از درمان اهمیت بسیار بیشتری دارد، عنوان کرد: در حالی که در موضوع کرونا ، یک دولت می تواند با هزینه کردن 16 دلار برای هر فرد، او را واکسینه کند، ما در ایران به این مساله بی توجهی کرده ایم و با کند پیش بردن روند تزریق واکسن ، کاری کرده ایم که اکنون دولت ناچار است به ازای هر فردی که به علت شیوع کرونا در یک بیمارستان بستری می شود، حداقل 30 میلیون تومان هزینه کند.
وی در ادامه تاکید کرد: بنابراین نگاه ما در ستاد انتخاباتی آیت الله رئیسی این است که بتوانیم تحولی رویکردی و ساختاری در نظام سلامت کشور، آن هم نه فقط در بحث درمان، بلکه در تمام موضوعات مربوط به این حوزه فراهم کنیم تا مردم بتوانند به خدمات سلامت، دسترسی عادلانه داشته باشند.
عین الهی درباره راهکارهای مد نظر آیت الله رئیسی برای ریشه کنی کرونا در ایران توضیح داد: ما معتقدیم که از بین بردن این بیماری فقط دو راه حل دارد؛ نخست، قرنطینه و دوم، واکسیناسیون . البته برخی مدیران دولت فعلی، موضوع ایمنی جمعی را نیز مطرح کرده بودند که متاسفانه همین راهکار پیشنهادی آنها منجر به فوت بسیاری از هموطنان شد.
وی افزود: اکنون هم شرایط به گونه ای است که دیگر قرنطینه سراسری نمی تواند مانع کنترل شیوع کرونا شود و با توجه به این که واکسن های ایرانی به زودی در دسترس قرار خواهند گرفت، راه حل اصلی ریشه کردن کردن این بیماری انجام هرچه سریع تر واکسیناسیون است.
عین الهی تصریح کرد: براین اساس، مهمترین هدف کمیته ما این است که برنامه ریزی کنیم تا دولت بعدی بتواند هرچه زودتر واکسیناسیون کرونا را انجام دهد. البته هدف ما لزوما واکسیناسیون مردم با استفاده از واکسن های ایرانی کرونا نیست و تا جایی که لازم باشد، باید به واردات واکسن کرونا نیز بپردازیم.
دبیر کمیته سلامت ستاد انتخاباتی رئیسی در ادامه اظهار داشت: با برنامه ریزی انجام شده، اگر آیت الله رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی برسد، تا پایان اسفند 1400، حداقل 70 درصد مردم هر دو دوز واکسن خود را دریافت خواهند کرد. برای رسیدن به این هدف نیز ما تا هر زمان که لازم باشد، به واردات واکسن می پردازیم، اما در مجموع تولید واکسن برای ما یک مبحث استراتژیک خواهد بود.
برنامه رئیسی برای کاهش 50 درصدی هزینه های سلامت
عین الهی در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به برنامه آیت الله رئیسی برای کاهش حداقل 50 درصدی هزینه های درمانی مردم در دولت سیزدهم عنوان کرد: ما باید با تغییر ساختار بیمه ای کشور، تعریف مجدد تعرفه های مربوط به دارو و درمان و اولویت قرار دادن پیشگیری به درمان و البته درمان سرپایی به درمان بستری، هزینه های سلامت را در سبد هزینه های خانوار کمتر کنیم.
وی موضوع دارو را نیز از مهمترین موضوعات نظام سلامت کشور دانست و تاکید کرد: در حوزه دارو، نه تنها باید جلوی تعارضات منافعی را که در ساختار و بدنه مدیریتی سازمان غذا و دارو وجود دارد، بگیریم، بلکه باید با قاچاق دارو نیز مبارزه کنیم. البته لزوم توجه به تولید داخلی دارو نیز بسیار مهم است و ما باید کیفیت داروهای ایرانی را به حدی بالا ببریم که دیگر کسی نتواند در کیفیت داروهای داخلی تشکیک کند.
بی توجهی به حقوق رزیدنت ها موجب خودکشی آنها شد
دبیر کمیته سلامت ستاد انتخاباتی رئیسی بی توجهی به حقوق رزیدنت ها و دستیاران پزشکان را از جمله نقاط ضعف موجود در نظام سلامت برشمرد و اظهار داشت: در شرایطی که عمده اقدامات درمانی در بیمارستان های آموزشی روی دوش رزیدنت ها قرار دارد، اما متاسفانه بی توجهی به حقوق این افراد، موجب وارد شدن فشار زیادی به آنها شده است و حتی در هفته های اخیر شاهد خودکشی این افراد بوده ایم.
چک سفید امضا به رئیسی نداده ایم
دکتر قناعتی، یکی دیگر از اعضای کمیته سلامت ستاد انتخاباتی آیت الله رئیسی نیز در این نشست خبری با تاکید بر آن که قرار نیست کادر بهداشت و درمان حامی این نامزد انتخابات 1400، چک سفید امضا به او تقدیم کنند، تصریح کرد: ما فقط به دنبال ارائه دادن برنامه به آقای رئیسی برای دولت بعدی نیستیم و در صورت پیروزی ایشان در این انتخابات، حتما اجرای این برنامه را از سوی ایشان مطالبه خواهیم کرد.
وی افزود: البته ما بی دلیل دور آقای رئیسی جمع نشده ایم، بلکه ایشان را اصلح می دانیم، چون عملکرد آقای رئیسی نشان می دهد که ایشان پای کار است و همواره در جهت مبارزه با تعارض منافع حرکت کرده است. به قول خودشان، آقای رئیسی جزو «اصحاب ما می توانیم» است و ما هم به این دلیل از ایشان حمایت می کنیم که به نظر می رسد میتواند برنامه های موثری را در نظام سلامت اجرایی کند.
رئیسی سهم مردم از هزینه های سلامت را نصف می کند
در بخش دیگری از این نشست خبری، دکتر منصوری، عضو کمیته سلامت ستاد انتخاباتی آیت الله رئیسی درباره نحوه کاهش هزینه سلامت از سوی دولت آقای رئیسی در صورت پیروزی در انتخابات توضیح داد: وعده آقای رئیسی برای کاهش حداقل 50 درصدی هزینه سلامت از جیب مردم، مبتنی بر قانون برنامه ششم توسعه کشور است که باید طبق آن سهم مردم از هزینه های سلامت از 58 درصد به 25 درصد کاهش یابد، اما اکنون که در سال پایانی اجرای این برنامه قرار گرفته ایم، هنوز 44 درصد این هزینه ها از جیب مردم پرداخت می شود.
وی افزود: 72 درصد پرداخت از جیب مردم در هزینه های سلامت، خدمات سرپایی و 28 درصد آن مربوط به هزینه های بستری است؛ حال اگر ما بتوانیم نظام ارجاع را بهدرستی اجرایی کنیم، قطعا میزان مراجعه مردم به بیمارستان ها کاهش می یابد و این بخش از هزینه های درمانی نیز به شدت کمتر می شود.
منصوری ادامه داد: همچنین باید توجه داشت که اکنون عمده حق بیمه ها براساس حداقل حقوق پرداخت می شود و بیشتر این حق بیمه ها را نیز دولت پرداخت می کند؛ این در حالی است که بسیاری از این افراد توانایی پرداخت این حق بیمه را دارند و اگر هزینه دولت از این موضوع کاهش پیدا کند، قطعا بودجه بیشتری برای افزایش تعرفه داروهای بیماری های خاص و سایر داروهای مورد نیاز مردم برای دستگاه اجرایی باقی می ماند.
وی در پایان تصریح کرد: اصلاح ساختار تعرفه بیمه های درمانی و همچنین بازتعریف نقش بیمه ها در نظام سلامت نیز می تواند کمک مهمی به کاهش هزینه سلامت از سبد خانوار داشته باشد؛ همچنین هم اکنون هزینه های اضافی بسیاری در بخش های مختلف سیستم بهداشت و درمان انجام می شود و براین اساس ما معتقدیم که قطعا امکان کاهش هزینه های سلامت از جیب مردم وجود دارد و انشالله در دولت بعدی بدون این که بار هزینه اضافه ای به دولت تحمیل شود، سهم مردم از هزینه های درمانی حداقل 50 درصد کمتر می شود.
ارسال نظر