تناقض گویی وزارت بهداشت در اعلام آمار واکسیناسیون کرونا + فیلم
رکنا: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز بالاخره برای اولین بار آمار رسمی و دقیق تعداد دوزهای تزریق شده واکسن کرونا را منتشر کرد، اما اعلام همین آمار از تناقض گویی مسئولان وزارت بهداشت درباره تعداد دریافت کنندگان واکسن در کشورمان حکایت دارد.
براساس تصویر بالا که نشان دهنده آمار رسمی روزانه مبتلایان به کرونا در ایران است، با رسیدن تعداد موارد قطعی شناسایی شده ابتلا به کووید 19 به 25 هزار و 582 نفر در 24 ساعت گذشته در سطح کشور، امروز مجددا رکورد مبتلایان روزانه به کرونا شکسته شد.
وزارت بهداشت بالاخره آمار داد
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، امروز بالاخره وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ارائه آمار رسمی واکسیناسیون کرونا در ایران پرداخت. این در حالی است که در روزهای گذشته افکار عمومی و متخصصان بهداشتی کشور نسبت به عدم ارائه آمار رسمی واکسیناسیون کرونا توسط وزارت بهداشت گلایه داشتند.
دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری در همین راستا در روز 23 فروردین به رکنا گفت: در شرایطی که بسیاری از کشورها آمار دقیق روزانه واکسیناسیون کرونا را به نحو شفاف اعلام می کنند، چرا وزارت بهداشت ما به صورت روزانه آمار دقیقی درباره میزان توزیع واکسن کرونا در کشورمان اعلام نمی کند؟ یعنی اکنون برای افکار عمومی مشخص نیست که دقیقا چند نفر از اعضای کادر درمان یا گروه های پرخطر واکسن کرونا دریافت کرده اند.
آیا وزارت بهداشت واکسن کرونا را از 127 هزار نفر پس گرفته؟
امروز اما سخنگوی وزارت بهداشت در میان خبر اعلام روزانه آمار مبتلایان و جان باختگان ناشی از کرونا، این نکته را هم اعلام کرد که تا کنون ۳۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر در ایران دوز اول واکسن کرونا و ۱۰۰ هزار و ۶۹۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۴۶۲ هزار و ۶۴۲ دوز رسیده است.
این در حالی است که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در روز 16 فروردین در یک مصاحبه تلوزیونی ضمن تشریح گروه هایی که در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار دارند، گفت که تا کنون 590 هزار نفر در ایران واکسن کرونا دریافت کرده اند.
حالا این که چطور بعد از 9 روز از این صحبت های حریرچی، بیش از 127 هزار نفر از آمار دوزهای تزریق شده واکسن کرونا کم شده، موضوعی است که مسئولان وزارت بهداشت باید نسبت به آن پاسخگو باشند، چون طبیعتا امکان ندارد که مسئولان بهداشتی کشور واکسن کرونا را از خون بیش از 127 هزار نفر بیرون کشیده باشند!
بیش از 1.2 دوز واکسن کرونا هنوز تزریق نشده
موضوع دیگری که در همین اعلام آمار میزان تزریق واکسن کرونا در سطح کشور موجب ایجاد ابهام در ذهن افکار عمومی شد، علت کند پیش رفتن روند واکسیناسیون کرونا در ایران است؛ چراکه اخیرا ایرج حریرچی اعلام کرده است که تا کنون یک میلیون و 695 هزار دوز واکسن خارجی وارد کشور شده که البته 700 هزار و 800 دوز از این واکسن ها مربوط به سبد کوواکس است که دوشنبه هفته گذشته یعنی همان روز 16 فروردین وارد کشور شد.
اما این که چرا تا حالا بیش از یک میلیون و 232 هزار دوز از واکسن هایی که به کشورمان آمده در میان کادر درمان و دیگر گروه های پرخطری که در اولویت اول واکسیناسیون قرار ندارند، توزیع نشده، سوالی است که پاسخ به آن مطالبه جدی افکار عمومی و بخصوص کادر درمان است.
توزیع کُند واکسن کرونا زیر سایه مرگ کادر درمان
محمدرضا شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار ایران نیز دو روز پیش درباره درباره این موضوع در گفت و گو با رکنا تاکید کرد: تا کنون نزدیک یک میلیون و 700 هزار دوز واکسن کرونا به کشورمان وارد شده است. این در حالی است که تعداد اعضای کادر بهداشت و درمان ما به حدود 700 هزار نفر می رسد و سوال ما این است که چرا هنوز بخش زیادی از کادر درمان واکسینه نشده اند؟
وی همچنین با انتقاد از روند کند توزیع و تامین واکسن کرونا گفت: ما معتقدیم که وزارت بهداشت باید از زیر سنگ هم که شده است، واکسن را تهیه می کرد و چند ماه پیش واکسیناسیون کادر درمان را به پایان می رساند. این در حالی است که از ابتدای سال 1400 تا کنون هفت نفر از کادر پرستاری بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته اند و به نظر می رسد که وزیر بهداشت متهم به دست داشتن در مرگ کادر درمان است.
حواسمان به وعده امروز آقای رئیسی هست
البته یادمان باشد که امروز علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که تا نیمه اردیبهشت فاز اول واکسیناسیون کرونا به پایان خواهد رسید. این در حالی است که وزیر بهداشت نیز پیش از این آمار دریافت کنندگان واکسن در فاز اول شامل کادر درمان، بیماران خاص و صعب العلاج و دیگر گروه های پرخطر را یک میلیون و 300 هزار نفر اعلام کرده بود.
نکته اینجاست که برای واکسیناسیون کرونای این افراد به 2 میلیون و 600 هزار دوز واکسن نیاز داریم و این یعنی همین الان برای تحقق وعده سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، کشورمان به 900 هزار دز واکسن دیگر نیاز دارد. پس از امروز تا نیمه اردیبهشت کادر درمان و افکار عمومی نظاره گر دقیق رفتار و گفتار مسئولان وزارت بهداشت هستند تا ببینند آیا به وعده شان عمل خواهند کرد یا بازهم مانند صحبت های اخیر سعید نمکی توپ را به زمین شرکت های هندی و کره ای که به تعهداتشان عمل نکردند، می اندازند؟
شکسته شدن رکورد مبتلایان روزانه در نبود واکسن
نکته دیگری که آمار خطرناک امروز وزارت بهداشت به ما نشان داد، شکسته شدن رکورد تعداد موارد قطعی ابتلا به کرونا در طول 24 ساعت در روز جاری است؛ به نحوی که به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، امروز 25 هزار و 582 نفر در کشورمان در 24 ساعت گذشته به کرونا مبتلا شده اند، این در حالی است که پیش از این بالاترین آمار مبتلایان روزانه به کرونا مربوط به روز گذشته با 24 هزار و 760 مورد قطعی ابتلا به کووید 19 بود.
لازم به ذکر است که تا کنون رکورد آمار مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا مربوط به 4 آذر سال 99 با فوت 483 نفر از هموطنان است. این در حالی است که امروز وعده پیشین علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره این که آمار مرگ روزانه به بالای 300 نفر خواهد رسید، محقق شد و شاهد فوت 304 نفر از هموطنان بودیم. امیدواریم که این مساله تنها وعده محقق شده مسئولان وزارت بهداشت در روزهای اخیر نباشد.
ارسال نظر