بیکاری در وضعیت انفجار / کاهش صبوری مردم نسبت به کرونا

کرونا بیش از یکسال است که مهمان ناخوانده کشورمان شده و سبک زندگی فردی و اجتماعی همه مردم دنیا زا تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، 30 بهمن 98 بود که اولین موارد ابتلا به کرونا در کشورمان شناسایی و به ثبت رسید. از آن به بعد هر روز تعداد قابل توجهی به این بیماری مبتلا و جان خود را از دست دادند و متاسفانه این روند همچنان هم ادامه دارد.

با این حال توجه به ابعاد اجتماعی و فرهنگی شیوع کرونا در جامعه حائز اهمیت است و بررسی و نقد این موارد می تواند در ادامه راه به تبیین راهکار ها و برنامه ریزی های مردم و مسئولان کمک کند.

دکتر سعید معیدفر، جامعه شناس و کارشناس مسائل اجتماعی در خصوص یکسالگی ابعاد اجتماعی شیوع کرونا در جامعه به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: وقتی کشوری وضعیت عمومی اش در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی متعادل باشد در بوجودآمدن پدیده ای خاص در آن، چنین جامعه ای می تواند نسبت به آن مشکل، نوعی مواجهه هدفمند داشته باشد، این مواجهه می تواند برای جامعه هم وجوه مثبت و هم وجوه مسئله دار اتفاقی داشته باشد و این وضعیت خواه ناخواه جامعه را نسبت به آینده مسائل مشابه در آینده تا حدی بیمه می کند. مثل کشوری که در وضعیتی خاص با زلزله یا سیل مواجه می شود. وقتی جامعه ای در معرض وقایع پیشین بوده، متعادل و مسلط بر زندگی خود بوده است، این موضوع آن را به یک گام جلوتر برده و باعث می شود تا لوازم دیگری که پیش بینی نکرده است، به خودی خود برایش فراهم شود.

پیشرفت جوامع در نتیجه عبور از مشکلات است

معیدفر ادامه داد: پیشرفت هایی که بشریت در حوزه علم و فناوری و بسیاری از زمینه های دیگر به دست آورده، به این علت بوده که مردم و افراد در مواجهه با مشکلات روبرو شدند و نهایتاً مشکلات آن ها را فربه تر کرد و یک گام جلوتر برده است. بنابراین اگر با آن مشکلات روبرو نمی شد، هیچوقت به آن اندازه فربه نمی شد. با این اوصاف اگر بخواهیم وضعیت کرونا را در کشورمان در نظر بگیریم، ما درست در شرایطی با این ویروس روبرو شدیم که سال ها درگیر مشکلات عدیده ای بودیم. باید توجه داشت وقتی که کرونا شیوع پیدا کرد، مدتی قبل از آن نارضایتی مردمی از وضعیت اقتصادی بود.

مشکل اشتغال با کرونا به حد انفجار رسیده است

این جامعه شناس در تشریح آسیب های کرونا در جامعه اظهار داشت: اکنون آثار سوء کرونا را در اقتصاد کشورمان می بینیم، اقتصادی که در آبان سال 98 موجب نارضایتی مردم  شد. پس از کرونا با تعطیلی مشاغل، مشکلات اقتصادی نسبت به سال گذشته چند برابر شده است. علاوه بر این تورم بیداد کرده و مشکل اشتغال به حد انفجار رسیده است. در خصوص رابطه مردم با حاکمیت نیز باید گفت که در مدت شیوع کرونا در کشور دیدیم که چقدر مردم از سوءمدیریت ها و ناکارآمدی ها بیشتر انتقاد کردند. به عبارتی شاهد بودیم که در ورود کرونا به کشور، مواجهه و کنترل این بیماری، خوش خیالی هایی در سر برخی مسئولین وجود داشت و با ناکارآمدی هایی مواجه بودیم.

صبوری مردم نسبت به کرونا کم شده است

معیدفر ادامه داد: به طور کلی می توان گفت کرونا یکسری از معضلات درون حاکمیت را که ناشی از ناکارآمدی و فساد آن ها بود را بیشتر نمایان کرد. در عرصه اجتماعی همچنین شاهد این بودیم که اگر حادثه ای اتفاق می افتاد، مردم به کمک آسیب دیدگان می شتافتند، اما امروز با وضعیتی مواجهیم که مردم از یکدیگر فرار می کنند و می ترسند. بعد از یکسال ما برای خروج از وضعیت کرونایی نمی توانیم پیش بینی کنیم که چه زمانی این بیماری به پایان می رسد. نکته دیگری که می توان در خصوص مسائل اجتماعی که کرونا به همراه خود آورد گفت این است که مردم حقیقتاً خسته شدند، صبوری مردم در برابر این حجم از گرفتاری های اقتصادی، بهداشتی و امثالهم کم شده و ضمناً از شنیدن یکسری اخبار تناقض آمیز در مورد کرونا و سایر موضوعات نیز نسبت به مسئولان بی اعتماد شدند.

سعید معیدفر در تشریح آسیب های اجتماعی کرونا افزود: مردم اگر امیدی داشتند که با التجا به کانون ها، مساجد، مراکز فرهنگی و امثالهم خود را تا حدی تسکین می دادند و آرام می کردند، متاسفانه با شیوع کرونا این امکان و فرصت ها نیز برای آن ها از بین رفته است. مردم دیگر نمی دانند که چگونه خود را آرام کنند. به طور کلی آسیب های اجتماعی کرونا شامل موارد متعددی می شوند و این ویروس ضربه های شدیدی به اجتماع و محیط اجتماعی زده است.

مردم با صبوری خود از پس کرونا برآمده اند

کارشناس مسائل اجتماعی در خصوص نکات مثبت شیوع کرونا در ایران اظهار داشت: اکنون شاهدیم که کادر درمان و به خصوص پرستاران، به صورت شبانه روزی تلاش می کنند. بسیاری از پرستاران بخاطر نجات جان دیگران، جان خود را از دست دادند. این ایثار و فداکاری ها را در صحنه های مختلف دیدیم، اگرچه فرصت خدمت و ایثارگری برای مردم چندان امکان پذیر نبود وگرنه شاهد صحنه های بزرگ تری بودیم. اینکه الان گفته می شود اندکی از آمار تلفات کرونایی ها کاسته شده است، به دلیل تلاش های کادر درمان و پرستاران است. از طرفی تحمل مردم بسیار بالاست، در این اوضاع مردم توانستند تحمل کنند و علی رغم کشورهای دیگری که امکانات بهتری از ما داشتند و تلفات بیشتری دادند، مردم ما توانستند با صبوری و رعایت نکات بهداشتی از پس افزایش آمار کرونایی ها برآیند.

سوءمدیریت ها با شیوع کرونا نمایان تر شد

معیدفر در پایان گفت: بیش از یکسال است که مردم خودخواسته در قرنطینه مانده و تحمل زیادی از خود در برابر این بیماری نشان داده اند، همه این ها نشان گر توان زیاد ملت در برابر مشکلات و مصیبت هاست. باید توجه کرد که آینده هنوز هست و تحمل مردم نشانگر آن است که هنوز هم ملت مان انگیزه و توان خود را در درون خودشان حفظ کرده اند. در نهایت می توان گفت که ویروس کرونا مشکلات و سوءمدیریت ها را در کشور ما بیشتر نمایان کرد و این موضوع غیرقابل کتمان است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.