عضو شورای عالی استان ها در گفت و گو با رکنا مطرح کرد،
بلاتکلیفی طلب 5هزار میلیاردی شهردارها از شرکت نفت / یک سوم جمعیت اهواز حاشینه نشین هستند
اجتماعی رکنا: سال های سال است که اهواز و مشکلات مردم در صدر خبرها قرار گرفته اما خبری از سامان دهی این مشکلات نیست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، مردم خوزستان روی طلای سیاه خوابیده اند اما فقر در این استان موج می زند و مشکلات. مردم این خطه در مطالبات اولیه خود هم مانده اند. سیل هم هر ساله یکبار زندگی شان را می شوید و با خود می برد. اما صبورند این خانواده ها.
سید محسن موسوی زاده، عضو شورای عالی استان ها در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا به بررسی مشکلات مردم اهواز پرداخته و تاکید کرد: شبکه فاضلاب اهواز 2300 کیلومتر بوده و به گفته مسئولان آبفای استان از این مقدار هزار کیلومتر فرسوده است. در سیل سال گذشته که آب رودخانه بالا آمد و در لوله های فاضلاب برگشت داده شد، صدمات زیادی را به شبکه آبفای اهواز وارد شد.
تصفیه خانه فاضلاب اهواز دوسال است افتتاح شده اما بلااستفاده
وی با اشاره به این که تصفیه خانه فاضلاب در اهواز وجود ندارد، افزود: دو سال پیش تصفیه خانه فاضلاب اهواز افتتاح شد اما تاکنون از آن استفاده نشده است. آب فاضلاب اهواز در رودخانه کارون سرازیر می شود. سال گذشته که رودخانه طغیان کرد و پس زدگی لوله های فاضلاب باعث آسیب فراوان به شبکه فاضلاب شهر شد. این شبکه از قبل فرسوده بود و این پس زدگی هم باعث فرسودگی بیش از حد آن شد. بنابراین مسئولان آبفا می گویند که هزار کیلومتر شبکه فاضلاب اهواز باید بازسازی شود.
پس زدگی فاضلاب 400 نقطه اهواز در تابستان
سید محسن موسوی زاده با بیان این که غیر از بحث بارندگی و سیل در شبکه فاضلاب اهواز حدود 400 نقطه تابستان پس زدگی فاضلاب دارند، گفت: پولی که سال 85 به بازسازی این شبکه اختصاص دادند، این بازسازی را کامل نکرد. وام جهانی به چند شهر از جمله اهواز داد شد ولی مشکل شبکه فاضلاب اهواز را حل نکرد. در حال حاضر مقام معظم رهبری مساعدت فرمودند، دولت و مجلس هم کمک کردند، شهرداری اهواز نیز به شرکت آبفای اهواز مجوز داد تا هر نقطه از شهر دچار مشکل فاضلاب است بتواند حفاری کند. شرکت آبفای اهواز نقاط بسیاری از شهر اهواز را حفاری کرده تا شبکه خود را اصلاح کند.
با اعتبارات استانی فاضلاب اهواز تا 20 سال آینده اصلاح نمی شود
عضو شورای عالی استان ها افزود: البته انتظار ما این است که سرعت عمل در کارشان داشته باشند و بعد از حفاری آن را آسفالت کنند. چون رها کردن کار بدون آسفالت آسیب های فراوانی به حیات خانه ها و وسایل نقلیه مردم وارد کرده است. با توجه به پول هایی که اختصاص داده شده انتظار می رود از پیمانکاران قدر استفاده شود تا شبکه را به طور کلی اصلاح کنند. بدون کمک دولت، شبکه فرسوده فاضلاب اهواز با اعتبارات استانی تا 10-20 سال آینده هم قابل اصلاح نیست. علاوه بر اعتباری که مقام معظم رهبری اختصاص دادند دولت باید اعتبار ویژه به اهواز تخصیص دهند و نظارت ویژه ای هم باید داشته باشیم. چون اهواز فاقد سیستم جمع آوری آب های سطحی است. شبکه فاضلاب از قدیم الایام ترکیبی بوده و هم آب های سطحی را جمع آوری می کرده و هم آب های فاضلاب را. بنابراین شبکه فاضلاب اهواز نیاز به اصلاح اساسی دارد. اصلاح این شبکه بالای دو سه هزار میلیارد تومان هزینه دارد.
منازل یک سوم اهوازی ها فاقد سند است
سید محسن موسوی زاده با بیان این که اهواز کلانشهری است با جمعیت بالغ بر یک میلیون و 250هزار نفر، اظهار کرد: 400هزار نفر از ساکنان اهواز حاشیه نشین هستند. یعنی یک سوم ساکنان اهواز حاشیه نشین هستند. از سوی دیگر منازل یک سوم جمعیت اهواز فاقد سند است که اداره ثبت اسناد باید ورود پیدا کرده و مشکلات مردم را حل کند.
صنایعی که اهواز بلعید
وی تاکید کرد: مشکل اهواز چاه های نفتی است که دور تا دور شهر را حلقه کرده اند و روزانه شعله های گاز روشن است و دود آن در حلق مردم می رود. مشکل اهواز صنایعی است که به دلیل گسترده شدن شهر این صنایع را در خود بلعیده است. صنایعی مانند فولاد، لوله سازی و... قبلا خارج از شهر بودند اما به دلیل توسعه شهر اهواز متاسفانه این صنایع وارد شهر شدند و دوده آنها به ریه های مردم می ریزد.
منشا ریزگردهای اهواز داخلی است نه خارجی
عضو شورای عالی استان ها با اشاره به کمربند سبز اهواز، گفت: از 10 سال پیش مصوب شد که با همکاری تمام ادارات این کمربند تکمیل شود. اما تنها شهرداری بوده که به وظیفه خود عمل کرده و دیگر ادارات به این موضوع ورود پیدا نکردند. اهواز به کمربند سبزی در تا دور شهر نیاز دارد تا مشکل ریزگردها را حل کند. دور تا دور اهواز مناطقی است که به دلیل خشکسالی و کمی آب رودخانه ها، بعضی تالاب ها و مناطق پر آب اهواز، رسوبات بستر این مناطق به صورت ریزگرد با کمترین بادی روی سر مردم می آید. اکثر ریزگردها منشا داخلی دارد نه خارجی. بنابراین نیاز است که حق آبه حفظ شده و آبی که از کارون برداشت شده به آن بازگردد. نباید کارون خشک شود چون خشکی کارون مساوی است با خشک شدن تالاب های اطراف استان. برداشت از کارون باعث خشک شدن نخیلات و مزارع شده است. این خیانت هایی است که به محیط زیست شهر اهواز آسیب وارد می کند.
حاشیه نشینی بدون حداقل امکانات
وی با بیان این که اهواز مشکلات عدیده، تاکید کرد: چون اهواز خط مقدم جنگ نبود اما تمام مناطق غرب خوزستان که دچار جنگ شده اند مانند سوسنگرد، حمیدیه، بوستان، هویزه، خرمشهر و آبادان به اهواز سرازیر شد. اهواز این جمعیت را در خود جای داد بدون آن که هیچ زیرساختی برای این جمعیت ایجاد شود. مناطق حاشیه اهواز از کمترین امکانات برخوردارند و بیشترین امکانی که به آنها داده شده آسفالت است که بخش وسیعی از آن اسفالت ندارد. فضای سبز، اماکن ورزشی و فرهنگی، فاضلاب و... از مشکلات مناطق حاشیه ای اهواز است. ضمن آن که بافت فرسوده وسط شهر تهران وجود دارد که باید بازآفرینی شود.
در اهواز صدقه سری نمی خواهیم
سید محسن موسوی زاده با اشاره به این که اهواز نیاز به توجه ویژه دولت دارد، افزود: ما هم صدقه سری از کسی نمی خواهیم. نفتی که از استان خوزستان برداشت می کنند و خیر و برکت برای کل کشور دارد، درصد ویژه ای را به اهواز و استان خوزستان اختصاص دهند تا اهواز آباد شود. غیر از بحث محیط زیست، مجلس مصوب کرده مناطقی که نفت و گاز خیز هستند سالانه 3درصد عایداتش مختص آن مناطق جهت عمران و آبادی باشد. به اعتراف شخص وزیر نفت این درصد به مناطق نفت و گاز خیز اختصاص نیافته است. قصور دولت است که باید این درصد را به استان اختصاص می داد تا خوزستان هم مانند دیگر استان ها پیش برود. استان خوزستان 8 سال دچار جنگ بود و از همه استان ها عقب افتاد. بعد از 8 سال هم اقدامات برای عمران استان نبوده است. تاسیس و بهره برداری از سدها متعلق همه کشور بوده است. برای توسعه شبکه برق است. سدها را در استان خوزستان زدند و نخیلات و مزارع کشاورزی آن را خشکاندند و برق آن نصیب کشور شده است. علاوه بر این عایدی چاه های نفت و گازی که روزانه در اهواز و جای جای استان خوزستان حفاری می شوند، برای کل کشور است اما دودش سهمش سهم مردم خوزستان است. اعتراف می کنم شرکت نفت بدهکارترین مجموعه به شهرداری ها در پرداخت حق آلایندگی است. اگر همین حق آلایندگی را هم پرداخت می کرد شهرداری 4-5هزار میلیارد تومان از شرکت نفت طلب دارد. این حق آلایندگی و خارج از 3درصد سهم سالانه استان است. اگر پرداخت شود بسیاری از شهرداری ها از جمله شهرداری اهواز می توانند اقدامات بزرگی را در سطح شهر انجام دهند. نه شرکت نفت این بدهی را پرداخت می کند و نه مسئولان استانی مانند استاندار و دولت می توانند آنها را مجاب به پرداخت کنند. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر