حناچی : اولین لایحه قرن شهر تهران را تحویل دادم / ریالی از کمک های دولتی استفاده نشده / قوه قضائیه در حال بررسی پرونده شهرداران متخلف تهران
حجم ویدیو: 43.98M | مدت زمان ویدیو: 00:06:53

 شورای شهر امروز آخرین لایحه قرن را تحویل گرفت و پیروز حناچی، شهردار تهران اعلام کرد که اولین لایحه قرن شهر تهران را تحویل دادم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، پیروز حناچی در جریان دویست و شصت و ششمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران را تقدیم شورای اسلامی شهر تهران کرد.

این بودجه در دو بخش اصلی با رقم ٤٧ هزارو ٦٨٧ میلیارد تومان و بخش تکمیلی با رقم ٢٢٧٤ میلیارد تومان تقدیم شورای اسلامی شهر تهران شده است.

حناچی پس از تقدیم لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری تهران به شورا گفت: سال سختی را پشت سر گذاشتیم و سال گذشته در همین زمان موقع اعلام شیوع کرونا به شکل غیر رسمی در کشور بود و عملا از نیمه دوم اسفند ماه شهرداری در شرایط آماده باش کرونایی قرار گرفت.

وی افزود: شهرداری از اولین دستگاه هایی بود که بعد از وزارت بهداشت به شدت درگیر مسائل کرونا بود و از معدود دستگاه هایی بود که به همراه شهرداری های سایر کلانشهرها بیشترین آسیب را دید، به شکلی که بسیاری درآمدهای عمومی در دوران کرونا دچار اختلال شد. در حال حاضر نیز حمل و نقل عمومی با ۳۰ درصد ظرفیت اسمی در حال سرویس دهی است و مجموعه های سازمان ورزش ما بر اساس پروتکل های اعلامی بسیاری از آنها تعطیل هستند و ز سوی دیگر مجموعه های بزرگی که وظایف گردشگری داشتند به دلیل رعایت همین پروتکل ها در حالت تعطیل و نیمه تعطیل قرار گرفتند همانند برج میلاد.

وی ادامه داد: در این شرایط تا کنون ریالی از کمک های دولت استفاده نشده و امیدواریم در جلسه فردا که در حوزه اقتصادی ریاست جمهوری تشکیل می شود همانطور که به دستگاه های دولتی کمک بلاعوض داده شده به شهرداری نیز کمک شود. البته نه وام، چرا که وام مشکل ما را حل نخواهد کرد کمک های بلاعوضی که به دستگاه هایی همچون گردشگری مطرح شده باید به شهرداری تهران هم این عنایت وجود داشته باشد.

شهردار تهران تاکید کرد: اولین بودجه قرن بعدی را ارائه کردیم و امید داریم با تحولاتی که در بودجه دیده شده سرفصل جدیدی به وجود بیاوریم. اساسا نگاهمان در این دوره بیشتر از فیزیکی بر رویکرد اجتماعی استوار شده است. بسیاری مسائل و مشکلات شهر تهران با همراهی مردم قابل حل است. در حقیقت بسیاری مشکلات به ظاهر لاینحل از نظر ما قابل حل و فصل هستند.

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه رویکرد اصلی ما در مسائل شهری رویکرد اجتماعی است افزود: در حالیکه شهروندان تهران به دلیل تاثیر از ویروس کرونا شرایط سختی را از نظر اقتصادی می گذرانند پیش بینی می شود بخشی از این مشکلات نیز در سال ۱۴۰۰ ادامه داشته باشد و شهرداری هم نسبت به این موضوع احساس مسئولیت بیشتری می کند. لذا باید تلاش کنیم بیشتر در کنار مردم باشیم و توجه بیشتری به مشکلات شان به ویژه مشکلات اقشار آسیب پذیر داشته باشیم.

شهردار تهران افزود: برخی از موارد رویکرد بودجه ۱۴۰۰ توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، توجه به اقشار آسیب پذیر مانند دستفروشان، اختصاص بودجه خاص برای محلات نیازمندتوجه ویژه مانند محله هرندی، دولاب، باغ آذری، خلاذیر، فرحزاد، ده ونک، شمیران نو و خاک سفید ، توجه به پروژه های توسعه محله ای اقدامی که از سال گذشته آغاز شده و ادامه پیدا می کند. توجه به ارتقای سلامت شهروندان و ورزش شهروندی، نشاط شهری، حمایت از هنرهای موجود در شهر و هنرمندان و همچنین تحولات ساختاری در بودجه ۱۴۰۰ که شامل مواردی همچون تلاش برای لحاظ کردن بار مالی تبصره ها در ردیف های بودجه است. در حقیقت تلاش شده تا جایی که می شود از لحاظ تبصره ها در بودجه پرهیز کنیم.

وی ادامه داد: ۱۱ هزار و ۳۵۴ میلیارد تومان به ردیف های بودجه برای کمک به شفافیت مالی در قالب درآمد عوارض ساختمان ها که قبلا در تبصره ها بوده اختصاص پیدا کرده است. صرفا در خرید تجهیزات آتش نشانی عوارض ساختمان ها که به ردیف های اصلی منتقل شده اختصاص پیدا خواهد کرد. بودجه سال ۱۴۰۰ در دو سطح اصلی و تکمیلی پیش بینی شده که در بخش اصلی ۴۷ هزار و ۶۸۷ میلیارد تومان و در بخش تکمیلی ۲۲۷۴ میلیارد تومان پیش بینی شده است که بخش تکمیلی از افزایش درآمدهای شهرسازی محقق خواهد شد و در حقیقت کسانی که منافع بیشتری از افزایش قیمت املاک می برند یعنی سازندگان این درآمدها را محقق خواهند کرد. این افزایش درآمدها صرفا به ۳۲ پروژه خاص مرتبط با پروژه های زیرساختی اختصاص خواهد داشت. پروژه هایی همچون احداث باغ راه حضرت فاطمه (س) در محور قطار تهران – تبریز، احداث پل باغ آیت الله هاشمی بر روی نیایش و ۲۷ پروژه توسعه ای دیگر از جمله مواردی است که اگر سطح دوم بودجه تصویب شود بودجه به آنها اختصاص پیدا می کند.

وی تصریح کرد: در حوزه منابع و مصارف اختصاصی برخی منابع و درآمد و مصارف خود اختصاص هستند برای مثال درآمد پارکینگ به ردیف مرتبط با ساخت پارکینگ های محله ای متصل شده، یعنی اگر درآمدی از محل پارکینگ داشته باشیم برای توسعه پارکینگ های محله ای استفاده می کنیم.

شهردار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به تدوین بودجه مشارکت و سرمایه گذاری اشاره کرد و افزود: برای مشارکت سرمایه گذاران در توسعه زیرساخت های شهر و تکمیل پروژه های نیمه تمام مبلغی معادل ۱۹ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص پیدا کرده که همگی توسط بخش خصوصی تامین خواهد شد. در خصوص اصلاح و بهبود سهم مصارف مختلف در بودجه سال آینده باید بگوییم سهم مصارف هزینه ای و جاری از ۳۸ درصد به ۳۳ درصد کاهش یافته و بیشترین سهم به مصارف سرمایه ای و توسعه ای اختصاص دارد که مشابه سال قبل ۴۶ درصد است.

وی ادامه داد: سهم مصارف مالی که به پرداخت بدهی ها به پیمانکاران و بانک ها اختصاص دارد از ۱۵ درصد به ۲۱ درصد افزایش پیدا کرده، این کار با این هدف بوده که در پایان دوره مدیریت شهری فعلی شهرداری بدهکارتر از دوره قبل نباشد.

حناچی تاکید کرد: یکی از بیشترین رشدها در بودجه سرمایه ای در میان بخش های شهرداری به مناطق ۲۲ گانه اختصاص پیدا کرده که حدود ۱۸ درصد است و از جمله دستاوردهای بودجه ارتقای قانون مداری، شفافیت و پاسخگویی در جهت تحقق حکمرانی خوب شهری، پیش بینی اتخاذ رویکرد اجتماعی و تعریف پروژه های توسعه محله ای بر اساس نیازهای شهروندان گامی رو به جلو در جهت جلب مشارکت شهروندان در اداره امور شهر و تحقق آرمان تهران شهری برای همه بوده است.

حناچی در پایان درباره دستگیری دو شهردار تهران گفت: این موضوع در اتهام است ودر حال حاضر نه از سوی سپاه بلکه قوه قضاییه در حال بررسی پرونده است.

 

وبگردی