1500 میلیارد تومان اوراق مشارکت 98 کجاست؟ + تصویر نامه
اجتماعی رکنا: اوراق مشارکت 98 برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی به فروش رسید و بانک های عامل باید تضمین های لازم را از شهرداری ها می گرفتند تا آزادسازی این پول انجام شود.
مترو / به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سهم حمل و نقل عمومی پایتخت در دوره کرونا از این اوراق مشارکت 1500 میلیارد تومان بود. قرار بر این بود که هزار میلیارد به توسعه خط 6 و 7 مترو و البته افتتاح چند ایستگاه تا آخر امسال هزینه شود و 500میلیارد آن به توسعه اتوبوسرانی اختصاص یابد. بانک مرکزی به بانک رفاه اعلام کرد که فقط تا پایان آبان فرصت دارد این مبلغ آزادسازی شود. اما آخرین مهلت بانک مرکزی هم نتوانست بانک رفاه و شهرداری را پشت یک میز بنشاند.
علت عدم آزادسازی اوراق مشارکت متروی تهران
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره عدم آزادسازی اوراق مشارکت مترو گفت: "شهرداری باید املاکی را نزد دفترخانه به نفع بانک رفاه به وثیقه می گذاشت تا در واقع وثیقه آن پولی باشد که بانک رفاه می پردازد. علاوه بر آن باید از تامین اجتماعی استعلام می گرفت که به تامین اجتماعی بدهکار نیست. اما شهرداری با گستردگی کاری که دارد از سنوات گذشته (بیش از 10 سال گذشته) تا کنون یک بدهکاری قابل توجه چندهزار میلیارد تومانی به تامین اجتماعی دارد. اینکه می گفتیم صد درصد تسویه کند و بعد گواهی بدهیم غیرممکن بود؛ ولی حداقل باید سازوکار پرداختش تعریف می شد. در همین راستا سال گذشته با شهردار تفاهم نامه ای امضا کرده بودیم که چندماهی هم به اجرا در آمد ولی بعد از چندماه امکان اجرا برایشان نبود و متوقف شد. بنابراین نیاز بود به روز رسانی کنیم که به روز رسانی شد و مفاصا حساب هم در پاسخ به استعلام دفترخانه ذیربط برای سپردن توثیق، صادر و کارشان انجام شده است."
از یک سمت بانک رفاه می گوید که شهرداری باید وثیقه های لازم را به بانک ارائه کند از سوی دیگر شهرداری می گوید که بانک رفاه برای دریافت وثیقه ها سنگ اندازی می کند. اما از مردادماه تاکنون این پول در حساب بانک مرکزی مانده است.
آخرین مهلت بانک مرکزی
این اوراق باید مردادماه آزادسازی می شد اما با توجه به مشکلاتی که شهرداری برای تهیه وثیقه داشت این آزادسازی رخ نداد. بانک مرکزی آخرین مهلت آزادسازی این را آبان اعلام کرده است. در حقیقت اگر آزادسازی تا اول آذر انجام نشود بانک رفاه در اموال عمومی دخل و تصرف کرده است. بعد از 12روز هنوز تکلیف این پول مشخص نیست.
اگر شهرداری این مبلغ را در راستایی که اوراق مشارکت فروخته شده هزینه کند توسط سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات بازخواست می شود. اما هنوز هیچ نهاد نظارتی سیستم بانکی را مورد بازخواست قرار نداده که بعد از ماهها تکلیف این پول مشخص شود. با وجود پیگیری های رکنا بانک رفاه هنوز دراین مورد پاسخی ارائه نکرده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر