تغییر در نحوه برگزاری مانور سراسری زلزله و ایمنی به دلیل کرونا

به گزارش رکنا ، ​رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن تعطیلی مدارس و برگزاری کلاس‌های آموزشی به‌صورت مجازی، امکان اجرای برنامه یادشده و مانور سراسری به شکل یکپارچه میسر نیست، از این رو تغییراتی در نحوه برگزاری مانور سال جاری پیش‌بینی‌شده تا دانش آموزان همراه با خانواده‌های خود بتوانند اطلاعات لازم را در خصوص ایمنی در برابر زلزله کسب کنند.

اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این باره اظهار داشت: طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار شد محتوای آموزشی اجرای برنامه های این مانور در سایت پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله بارگذاری و قابل دسترسی می باشد.

وی ادامه داد: برنامه های آموزشی مربوط به این مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس و محلات به صورت تیزر و زیرنویس توسط شبکه های مختلف صدا و سیما و شبکه های استانی در هفته منتهی به مانور پخش می شوند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: ضمن اطلاع رسانی به مردم در روز مانور (شنبه هشتم آذر ماه) به صورت نمادین آژیر زلزله از رادیو سراسری پخش و خانواده ها در منازل به همراه فرزندانشان نسبت به اجرای تمرین پناه گیری و خروج اضطراری اقدام کنند.

نجار توضیح داد: وزارت آموزش و پرورش نیز در صورت امکان از طریق شبکه شاد نسبت به ارایه آموزش های لازم از جمله پناه گیری و خروج اضطراری صحیح با همکاری پژوهشگاه زلزله شناسی ومهندسی زلزله در زمان مشخصی روز شنبه هشتم آذرماه بصورت سراسری برای همه پایه های تحصیلی اقدام کند.

دبیر ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و عملیات پاسخ به بحران تصریح کرد: از سال ۱۳۹۴ کمیته راهبری مانور با تدوین و تصویب تفاهم نامه «ستاد عالی آمادگی عمومی در برابر زلزله» اجرای مرحله جدید مانور با رویکرد جامعه محور و تحت عنوان «مدرسه ایمن – جامعه تاب آور» را مورد تاکید قرار داد و مقرر شد به تدریج در کنار دانش آموزان، ساکنین محله­ های مجاور مدارس نیز در فرایند مانور مشارکت داده شوند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، نجار در ادامه تاکید کرد: در سال اول مانور جامعه محور به صورت آزمایشی در شهر تهران و مرکز پنج استان کشور برگزار شد. در سال دوم نیز این مانور در سطح مناطق آموزش و پرورش شهر تهران (هر منطقه یک مدرسه و محدوده مجاور آن و ۳۱ مرکز استان ، هر مرکز استان یک مدرسه و محدوده مجاور آن) برگزار شد. در نوزدهمین مانور علاوه بر مراکز استان ها، در شهرستان ها نیز (هر شهرستان یک مدرسه و محله مجاور) برگزار شد.

وی ادامه داد: در رویکرد جدید که با عنوان «مدرسه ایمن - جامعه تاب آور» شناخته می‌شود، ضمن ارائه آموزش‌های لازم به دانش آموزان مطابق با روال جاری، تمهیداتی اندیشیده شده است که سطح آگاهی و آمادگی ساکنین محله‌های مجاور مدارس ایمن نیز ارتقا یابد و از ظرفیت این مدارس به‌عنوان پایگاه پیشگیری و مدیریت بحران در واحدهای همسایگی در سطح هر محله استفاده شود.

به گفته نجار، در این دستورالعمل تلاش شده است تا با محوریت ایمنی در برابر زلزله در منازل، اطلاعات جامعی به مخاطبین مانور سال جاری ارائه شود تا با فراگیری آن بتوانند در مقابل زلزله احتمالی از آمادگی لازم برخوردار شوند.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه تدوین‌شده، دانش آموزان با مطالعه این راهنما و ارائه آن به اعضای خانواده، ضمن فراگیری نحوه صحیح پناه گیری در منزل، می‌توانند اطلاعات لازم را در خصوص مقاوم‌سازی اجزای غیر سازه‌ای نیز کسب و به اعضای خانواده خود منتقل کنند تا تمهیدات لازم در حد مقدور برای کاهش ریسک‌های موجود در منازل صورت پذیرد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.