تاثیر کرونا بر جنین / پاسخ به نگرانی مادران باردار
رکنا: استاد بیماریهای زنان و زایمان با اشاره به تاثیر کرونا در دوران بارداری، گفت: هنوز انتقال عمودی یعنی از طریق جفت، از مادر به جنین اثبات نشده، اما کرونا در این دوران میتواند باعث زایمان زودرس، پاره شدن زودرس کیسه آب و افزایش مسمومیت بارداری شود.
کرونا/ به گزارش رکنا، مریم کاشانیان، استاد بیماریهای زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به این سوال که اگر خانم بارداری به کرونا مبتلا شود جنین آن دچار مشکل میشود؟، اظهار داشت: واقعیت این است که انتقال عمودی یعنی از طریق جفت، از مادر به جنین هنوز اثبات نشده و تنها یکی دو مورد گزارش شده و چون موارد کم هستند، خیلی نمیتوان قضاوت کرد.
وی ادامه داد: بنابراین تا اینجا که علم جلو رفته و با توجه به اینکه کرونا بیماری جدید است، انتقال از مادر به جنین وجود ندارد؛ بنابراین مادران باید از نظر ابتلای جنین خود به کرونا خاطر جمع باشند.
این استاد بیماریهای زنان و زایمان متذکر شد: البته یکسری از علائم کرونا خود میتواند در فرایند بارداری و جنین تاثیر بگذارد؛ از جمله آنها تب است و ثابت شده تب میتواند در سه ماهه اول بارداری مقداری ناهنجاری مادر زادی را در جنین افزایش دهد.
کاشانیان ابراز داشت:البته این ناهنجاری و افزایش به مقدار بسیار کم است، اما جزو مسائلی است که باید در نظر گرفت؛ بنابراین پایین آوردن درجه حرارت میتواند کمک کند تا این اثر کم شود.
وی یادآور شد: از طرف دیگر کرونا در دوران بارداری میتواند عوارضی روی بارداری ایجاد کند و باعث زایمان زودرس، پاره شدن زودرس کیسه آب، افزایش میزان سزارین شده و مسمومیت بارداری را افزایش دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر