قدرت انتقال ویروس کرونا ۱۰ برابر شدت یافته است/ مسافرت نروید

کرونا / به گزارش رکنا، مسعود مردانی، عضو ستاد ملی مقابله با شیوع کرونا اظهار کرد: عده زیادی قصد دارند در تعطیلات پیش رو به مسافرت بروند، اگر این افراد به فکر حفظ سلامتی خود نیستند، باید به حفظ سلامتی دیگران فکر کنند، با این کار عده‌ای ناخواسته درگیر ابتلای این بیماری می‌کنند و حق‌الناس را زیر پا می‌گذارند، با توجه به روزهای سختی که در پیش داریم از سفرهای غیرضروری خودداری شود، این در حالی است که بیشتر سفرها جنبه تفریحی دارد.

وی ادامه داد: برای مسافرت رفتن همیشه فرصت هست اما با تهدید سلامتی خود و جامعه دیگر به گذشته بازنمی‌گردیم، متأسفانه از همین امروز شاهد شروع مسافرت‌ها بوده‌ایم و بنده از تمام کسانی که صحبت‌های مرا می‌خوانند تقاضا دارم مدتی مسافرت‌ها را به تعویق بیندازند.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با شیوع کرونا در توضیح صحبت قبلی خود در خصوص ضرب عدد ۲.۵ در تعداد فوتی‌های هر روز، تصریح کرد: این یک حساب آماری است، بر اساس دستور سازمان بهداشت جهانی موردی مثبت حساب می‌شود که تست PCR آن مثبت باشد، اعتماد پذیری تست ۵۰ درصد است، بنابراین نصف بیماران با اینکه به کرونا مبتلا بوده‌اند، تست آنها منفی اعلام شده است، با این تفاسیر آمار دو برابر می‌شود، این در حالی است که عده‌ای به بیمارستان نمی‌رسند و فوت می‌کنند یا دکتر معالج برای آنان تست PCR تجویز نمی‌کند همچنین مشاهده شده که خود بیمار تمایلی به مراجعه به مراکز درمانی ندارد که با این موارد باید تعداد را ضربدر ۲.۵ کرد. البته این از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت نیز اعلام شده و این جای جبهه‌گیری و تعجب ندارد.

جهش ویروس قدرت انتقال را تا ۱۰ برابر افزایش داده است

وی در خصوص ایده تعطیلی همگانی کشور افزود: به زعم بنده باید زمینه اجرای پیشنهادها را نیز در نظر بگیریم، به جای تعطیلی کشور باید در ۴۵ شهر که با شیوع کرونا درگیر هستند محدودیت سفر اعمال می‌شد، برای تعطیلات پیش رو نیز هنوز خبری مبنی بر اعمال محدودیت‌ها اعلام نشده و شاید روز جمعه محدودیت‌هایی اعلام شود که عملاً بی‌فایده است، در واقع سفرها از دیروز و امروز شروع شده است، بنابراین با این شرایط مدیریت مبارزه با کرونا از کنترل مدیران کشور خارج شده و مشخص نیست می‌خواهیم به کجا برسیم!

مردانی افزود: همانطور که وزیر بهداشت اعلام کرد، همکاری بین دستگاه‌های اجرایی وجود ندارد و باید در این خصوص سختگیری‌ها بیشتر شود، قطعاً با تعامل بین دستگاه‌ها می‌توانیم از شر شیوع این بیماری خلاص شویم.

وی با اشاره به لزوم قدغن کردن برگزاری مراسم‌های شادی تصریح کرد: ما به شادی نیاز داریم اما یکی از راه‌ها این است که بیش از ده نفر در مهمانی‌ها جمع نشوند چرا که وجود تعداد بیشتر باعث ابتلای ۱۰۰ درصدی افراد می‌شود، در شرایط فعلی بهترین راه این است که از دنیای مجازی استفاده کنیم، مراسم‌ها هم می‌شود برای مدتی در پیام‌رسان‌های اجتماعی برگزار شود تا مشکلاتی برای افراد پیش نیاید و این دوران را پشت سر بگذرانیم.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به فصل پاییز و احتمال سخت‌تر شدن شرایط اپیدمی گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی نه تنها در کشورمان بلکه در دیگر کشورها موارد ابتلا ۵۰ درصد پیشرفت پیدا کرده است، این به دلیل جهش ویروس است که ۱۰ برابر قدرت انتقال آن شدت پیدا کرده و ممکن است شرایط سخت‌تری را شاهد باشیم. حضور این اپیدمی در بین مردم عادی شده و آنها مثل گذشته دستورات بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

از دست دادن حس بویایی و چشایی مهمترین تفاوت آنفلوانزا و کروناست

وی در خصوص راهکارهای افزایش ایمنی افراد برای جلوگیری از ابتلا به کرونا افزود: خواب و استراحت کافی و جلوگیری از استرس بهترین راهکار برای افزایش ایمنی بدن است، همچنین استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از رفتن سفرهای غیرضروری و شستشوی مرتب دست‌ها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری هنوز توصیه می‌شود.

مردانی در خصوص بیماری آنفلوانزا و میزان شیوع آن افزود: روزهای اخیر موارد انگشت‌شمار ابتلای آنفلوانزای نوع B مشاهده شده است اما مشکلی در این زمینه وجود ندارد و باید با رعایت پروتکل‌ها نسبت به حفظ سلامتی خود تلاش کنیم. آنفلوانزا، ویروسی تب دار است که با ظهور ناگهانی تب و درد در بدن مشخص می‌شود در صورتی که کرونا نشانه‌های تدریجی دارد و علائم تب از ۳۹ درجه به بالا بروز پیدا می‌کند، یکی از علائم شایع کرونا که در ۲۵ درصد موارد دیده می‌شود از دست رفتن حس بویایی و چشایی است که در آنفلوانزا دیده نمی‌شود و در آخر دوران نقاهت بیماری آنفلوانزا تا یک هفته بیشتر طول نمی‌کشد اما در کرونا ممکن است تا دو هفته طول بکشد.

وی در پایان اظهار کرد: از مردم تقاضا دارم در راستای جلوگیری از شیوع بیش از حد بیماری نهایت همکاری را با ما داشته باشند، تا جایی که امکان دارد فعالیت‌ها را دور کاری انجام دهند و مشاغلی که نیاز به حضور فیزیکی افراد دارد با رعایت پروتکل‌ها انجام شود تا بتوانیم از شرایط سخت فعلی بگذریم. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.